Ömer Murat KARACA
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 954
- İsim
- Ömer Murat KARACA
Valla kimse kusura bakmasın, para verip aldığım ürün 1-2 takılma bile yapsa benim için cortluyor kategorisinde o kadar para verip, LOD, MCU gibi terimlerin içinde yüzmek kadar saçma sapan bir şey yok. Bu durum açık açık "bu ürün sorunlu ama elle düzeltebiliyoruz" demek.G modellerinden kasıt Mouselar'dı Kulaklıklardan anlamam açıkçası hocam. G102 G203 G403 G305 G502 Ve adını hatırlamadığım tüm g serisi mouselar gpx'te dahip Kronik switch sorunlu. Çoğu kronik scroll sorunlu. GPX hariç çoğunda kasa soyulma kroniği var araştırın istiyorsanız. Aynı şekilde Logitech klavyelerde ki Rommer G switchler'de de Kronik bozulma sorunu ve keycap sorunu var RX switchlerde ki gibi.
Bahsettiğimiz ürünlerde de kimisi cortluyor demek çok saçma 2 takılma yaptığı zaman cortlamış olmuyor. Kablosuzlarda takılma sorununun birçok nedeni ve birçok çözümü var. Rastgele ayar diye bir durum yok büyük markaların da çoğu kablosuz ürününde 500hz gelir manuel olarak 1ms'e çekilir şarjın çok gitmesi açısından profiller bunun içindir hatta. LOD ayarı da tamamen kişiye göre değişir. Mouse'u çok kaldırarak kullanıyorsan kaldırdığın anda mouse' hareketi algılamaz ve takılmış gibi görünür. Kullanılan donanımlar da rastgele değil böyle yazınca hiçbirşeyden haberin yokmuşta yazıyormuşsun gibi anlaşılıyor hocam. MCU'ların datasheetlerine bakın bakalım büyük markaların MCU datasheetleriyle karşılaştırın. Aynı şekilde switch encoder için de aynısı geçerli. Son olarak şuna değineyim, Türkiyeden destek alamadığınız her markaya global mailden ulaşıp elinizdekini göndermeden yeni ürün gönderimi sağlatabiliyorsunuz örnekleri de var.
Cooler Master MM731'ün ilk serisi takılma yapıyordu, İtopya aynı hafta yerine yeni seri gönderdi, 3 senedir daha 1 kere takılmadı + direkt 1000hz 1ms'te geldi ürün ayar vs de yapmadım. Rog Falchion RX'te de G435, G535, G733 serilerinde de hiçbir ayara ıvır zıvıra gerek yok.
Bu olay şuna benziyor; Sıfır bayiden araba aldım ama rot balans ayarını üretim sırasında yapmamışlar, araba 60'ı geçince titriyor ve yol tutmuyor bayiden çıkınca sanayiye götürüp hallettireceğim demekten ne farkı var? Ben sıfır ürün alıp da LOD, MCU vs uğraşacaksam kalsın almayayım xD
G serisi mouse'ları bilmiyorum kendi yazımda G olarak sadece kulaklıktan bahsettiğim için kulaklıktan örnek verdim