❌İndirim Bitti! G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz DDR5 RAM 3.865₺

ApRâ

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,862
1694968008175.png
1694967974597.png

1694968086523.png

Aynısını şimdi aldığım için paylaşma gereği duydum :D

Daha uygun fiyata '' Web'e Özel ''Türkiye Garantili,Neo olmayan modelininde fiyatı aynı.

-Merak edenler için Neo ile normal arasındaki tek fark Neo olanın Ryzen ile tam uyumlu olarak üretilmesi.

Alıyorum hemen, arıyordum denk geldi ama beyazı yok mu yahu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3896 TL'ye geçen hafta aldım. CL 36 yerine 100-200 TL farkla CL 32 alabilirsiniz.

Bunu aldım valla çok fark yaratıyor mu bilmiyorum, ama neo olması fps olarak mı etki ediyor işlemciye

anakartım ddr4, ram ddr5 :D şimdi anakartı iade edip ddr5 anakart bakmam lazım

Son düzenleme:
kardesım konuyu kapat ıstersen yada ındırım bıttı yap

3896 TL'ye geçen hafta aldım. CL 36 yerine 100-200 TL farkla CL 32 alabilirsiniz.

Ddr5 te cl değerini düşük olması daha performanslı olduğunu göstermiyor. Bununla ilgili videolar var bakabilirsiniz. Mhz değeri yüksek olanı alıp geçebilirsiniz.

Ddr5 te cl değerini düşük olması daha performanslı olduğunu göstermiyor. Bununla ilgili videolar var bakabilirsiniz. Mhz değeri yüksek olanı alıp geçebilirsiniz.
DDR4 ve DDR5 arasindaki durumdan bahsediyorsun. Kendi arasında DDR5 de CL değeri fark etmez olur mu hiç. Öyle dağ ile bayır değil tabi ama CL 36 alacağına CL 32 alırsın 200 TL farkla.

beyaz isteyen olursa 3772 lira
Bunlar XMP. EXPO değil ve çoğu kişi sorun yaşıyor optimizasyonla ilgili.

DDR4 ve DDR5 arasindaki durumdan bahsediyorsun. Kendi arasında DDR5 de CL değeri fark etmez olur mu hiç. Öyle dağ ile bayır değil tabi ama CL 36 alacağına CL 32 alırsın 200 TL farkla.

Bunlar XMP. EXPO değil ve çoğu kişi sorun yaşıyor optimizasyonla ilgili.
Bende bir kaç ay önce gidip cl28 5600mhz ram aldım çünkü anakartım max 6000mhz destekliyordu. Sonra detaylı araştırdım iyi mi yapmışım diye, ddr5 te cl değeri aşırı farketmiyor, mhz daha çok farkediyor sonucuna ulaştım. Anakart destekliyorsa daha yüksek mhz değerine sahip ramler tercih edilmeli kararımca. Tabi gidip en yüksek cl değerine sahip ram de alınmamalı. Aynı cl değerine sahip daha yüksek mhz alınabiliyorsa ona yönelmeli

Bende bir kaç ay önce gidip cl28 5600mhz ram aldım çünkü anakartım max 6000mhz destekliyordu. Sonra detaylı araştırdım iyi mi yapmışım diye, ddr5 te cl değeri aşırı farketmiyor, mhz daha çok farkediyor sonucuna ulaştım. Anakart destekliyorsa daha yüksek mhz değerine sahip ramler tercih edilmeli kararımca. Tabi gidip en yüksek cl değerine sahip ram de alınmamalı. Aynı cl değerine sahip daha yüksek mhz alınabiliyorsa ona yönelmeli
expo xmp vs ne farkettiriyor peki? Ben gskill aldım onda hiç öyle şeyler yok kötü mü yaptım anlamadım :D r5 7500f ile kullancam ekran kartı 4070ti

expo xmp vs ne farkettiriyor peki? Ben gskill aldım onda hiç öyle şeyler yok kötü mü yaptım anlamadım :D r5 7500f ile kullancam ekran kartı 4070ti
Xmp intel cpular için oc profili, expo ise amd cpular için oluşturulmuş oc profillerini barındırıyor. Son tarihli çıkan ddr5 ramler için hem expo hemde xmp profillerini ayrı ayrı barındıracağı ile ilgili dedikodular vardı ama bildiğim kadarıyla halen öyle bir ram çıkarılmadı. Detayını internetten daha detaylı araştırabilirsiniz. Alacağınız rami seri nosu ile kendi sitesinde aratıp hangi profile uygun olup olmadığını, hangisibi barındırdığını da görüntüleyebilirsiniz.

Geri