G502 temizliği -Dış taraf

Yusuf B.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
115
merhabalar, neredeyse 8 yıldır kullandığım bir G502 var Maşallah hala beni götürüyor. Fakat zamandan ötürü sol tarafındaki yumuşak plastikte (sert ama direk bir sert yapı değil) erime gibi şeyler oluştu ve kirli duruyor. bunları neyle silebilirim ?

1760636435412.webp
1760636447445.webp

Mouse artık beni sal diyor
Hocam dili olsa ölmeme izin ver diyecek mouse
bilirmisiniz bilmem markalar o yıllarda 10-20 yıl gidecek şekilde üretiyordu. günümüzde sürekli 2-3 yılda bir bozulacak şekilde ayarlanıyor o yüzden mouse da hala bir sorun yok sadece dış kozmetiği sorunlu her şeyi sorunsuz çalışıyor :D ve sıfırları ile bundan iyileri 2 binden aşşağı da bulunmuyor. bunun kablosuzu var oda 3 yıl gider sadece 4-5 bin tl

mantıksız gelebilir ama zımpara yap bence çünkü o deri kalıntıları vs başka türlü çıkmaz

hafif bi şekilde plastiğe zarar vermeden kazıyacak bir şey bulursanız mesela plastik kart gibi önce üstten kirleri temizleyin. kalanları bi peçeteye kolonya döküp silin. ince derin yerleri de kürdanla hafif kazıyıp sonra ıslak mendille temizleyebilirsiniz

merhabalar, neredeyse 8 yıldır kullandığım bir G502 var Maşallah hala beni götürüyor. Fakat zamandan ötürü sol tarafındaki yumuşak plastikte (sert ama direk bir sert yapı değil) erime gibi şeyler oluştu ve kirli duruyor. bunları neyle silebilirim ?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam isopropil alkol ile ne kadar çıkabiliyorsa o kadar temizlenebilir durumdadır, belki asperox falan denenebilir ama sakın tiner veya aseton tarzı şeylerle girişmeyin plasik malzemeyi eritebilir. Renk atsın sorun olmaz biraz gri dursa bile kirli gözükmesin diyorsanız selülozik tiner denenebilir dış katmanı yüzeysel olarak eritir ve düz bir yüzey bırakır fakat plastiğin içindeki nemi de buharlaştıracağı için biraz daha sert olur ve ömrü kısalabilir.

Alkol ve asperox, kolonya ; hiç zarar vermez, temizleme garantisi yok.
Selülozik tiner ; Renk griye döner, düz bir yüzey bırakır, ömrü kesin olmamakla beraber kısalabilir. Asetonda erime ve renk atma olmayabilir hiç denemedim.
Bonus seçenek ; Mouse u sökün ve plastik parçaları sıcak su ile ısıtın ve ısıttıktan sonra sert bir fırça (bot fırçaları gibi) ile temizleyiniz.

Son çare ; Emekliye ayrılabilir(Opsiyonel)

Umarım dokunmamışsındır. O plastiğe azıcık güç verirsen ufalanıp kopar. Tape yapıştır geç veya dokunma bile. Bende de 8 yıllık g502 vardı oradan biliyorum.

Umarım dokunmamışsındır. O plastiğe azıcık güç verirsen ufalanıp kopar. Tape yapıştır geç veya dokunma bile. Bende de 8 yıllık g502 vardı oradan biliyorum.
benimkide 8 yıllık falan, ve dokunuyorum ama ben bastıran biri değilim o yüzden sorun olmuyor oarmağım oraya değmiyor bile olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,173
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri