Yardım G8 Oled Siparişini İptal Etmeli miyim?

harbi faresin dostum ya. Paranız yetmiyor diye marka düşmanlığı yapmanın bi manası yok. Bu işin babası zaten nvidia. Nasıl ki işlemcide amd ise. Bazı gerçekleri kabul edin artık o kadar para sayıp aldığım 6800xt de yediğim wattmanlardan sonra bedava verseler uğraşmam amd kartlar ile
Param mı yetmiyor?? Kendim de 5070ti 7800x3d kullanıyorum arada ciddi fark olsa 5080 alırdım. Vram bile koymadan 5070ti oc yapıp 5080 yapmışlar enayi olarak da seni seçmişler. Ben nvidia düşmanı falan değilim ama adamlar super serisinde sadece vram satacaklar. İşlemci oyunu denilen cs bile 1920 1440 ultrada 12gb vram kullanımı gördüm train mapinde.

bende 4k 160hz monitör var 4070ti gayet yeterli geliyor rdr2 gibi oyunlarda 100 fps cs gibi oyunlarda 200 fpsleri görüyorum
Ekran kartı nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gereksiz harcama olmuş. 2K yeterli ben 2k oled monitörü 5060 ile kullanıyorum dlss-mfg-sm ile min 100-150fps açıyor hikayeli oyunları. Dizi film için 4k istiyorsan da gerek yok. 2k bitrate yüksek filmdizi indirirsen 4k kalitesinde izlersin teorik olarak çünkü netflix gibi yerler 4k çözünürlükte film dizi sunsa da bitrate düşük oluyor. 2k yı 1080p gibi 4kyı 2k gibi izliyorsun..
Sadece oyun için kullanılacak monitör, 4k ile 2k arasında piksel olarak 2 kat fark var. Gereksizliği konusunu söylerseniz daha iyi olur?

Hocam böyle şeylere eskiden çok kafa yorardım, sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama şahsen 30 yaşına gelmiş biri olarak görüşüm şöyle,
4K alayım, DLSS açayım, Upscaling olsun, 3FPS ordan 5FPS şurdan gelsin, 60FPS olsun, şöyle olur böyle olur vsvs...
Bunlara kafa yoracak vaktim de yok enerjim de açıkçası, bir süre sonra yolun sonundaki ışıkta, tüm kullanıcılar da bu noktaya geliyor gördüğüm kadarıyla, bu kadar inciğe boncuğa kafa yoracağıma 2K'yı çekerim, paşalar gibi 100+FPS ile oynarım, monitörümün de Hz'i yüksek olduğundan görüntü de daha akıcı olur, dlss vs. antin kuntin şeylere de kafa yormadan tak çalıştır oynar/izlerim.
Diyorum.
Yine de ekleyeyim, daha çok gamepad ile oynuyorsan, film de çok izliyorsan o zaman 4K'nın sana herhangi bir dezavantajı olmaz, kullan keyfini çıkar.
Bu söylediğin için elimde PS5 Pro var, RE gibi oyunları Gamepad ile Cyberpunk tarzı oyunları mouse klavye ile oynuyorum. Daha önce ps5 hariç hiç bir pc oyununda 60 FPS almadım. Bu durum oyun kalitesini, akıcılığı bozup rahatsızlık yaratır mı onu bilemiyorum.

Aynı siparişi bende verdim uzun uzadıya düşünüp araştırdıktan sonra tabi bana makul geldi iptal etmeyi düşünmüyorum 7500f +9070xt var
Hocam 4k ya mevcut ekran kartınızla geçmeye karar veren faktörler neydi?

Ekran kartı nedir?

Sadece oyun için kullanılacak monitör, 4k ile 2k arasında piksel olarak 2 kat fark var. Gereksizliği konusunu söylerseniz daha iyi olur?

Bu söylediğin için elimde PS5 Pro var, RE gibi oyunları Gamepad ile Cyberpunk tarzı oyunları mouse klavye ile oynuyorum. Daha önce ps5 hariç hiç bir pc oyununda 60 FPS almadım. Bu durum oyun kalitesini, akıcılığı bozup rahatsızlık yaratır mı onu bilemiyorum.

1759392936049.webp

Ekran kartı nedir?

1080p kullanıyordum 4-5 yıl önce aldığım, bu yüzden araştırma yaptım 2k oled alacaktım fakat fiyatlar ve hem geleceğe yönelik hem zamanım kısıtlı oluduğu için kullanacağım zamanı daha kaliteli geçirmek için 4k oled alıpkafam rahat etsin diye aldım dostum

1080p kullanıyordum 4-5 yıl önce aldığım, bu yüzden araştırma yaptım 2k oled alacaktım fakat fiyatlar ve hem geleceğe yönelik hem zamanım kısıtlı oluduğu için kullanacağım zamanı daha kaliteli geçirmek için 4k oled alıpkafam rahat etsin diye aldım dostum
Cyberpunk ta kaç fps ile oynuyorsun? Akıcılık konusunda sıkıntı yaşadın mı acaba?

Merhaba arkadaşlar bir hevesle Samsung 2k Oled ekranım varken 4k Oled ekran sipariş ettim. Forumda ve face gruplarında 4070 Tİ Super ekran kartı ile kullanmanın yeterli performansı veremeyeceği, 2k sistemde kalmamın daha iyi olacağını söylediler. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz? 4k kullanan tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Sen bence şimdilik keyfini çıkar ve iptal etme derim. Zaten 6000'de falan yeni karta geçiş yaparsın. O zamana güzel bir yatırım olmuş olur.

4k 144 hz g7 monitörüm var asus tuf 4050 140 wat laptop'um var 4k yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabiliyorum illa ultra da oynamana gerek yok 2k ile 4k kıyaslanamaz .

Sen bence şimdilik keyfini çıkar ve iptal etme derim. Zaten 6000'de falan yeni karta geçiş yaparsın. O zamana güzel bir yatırım olmuş olur.
Az öncea samsung kendi kendine sipariş iptali gerçekleştirmiş. Konuşup detayını öğreneyim bakalım. Sen çok kararsız kaldın 2k da kal demeseler :D
4k 144 hz g7 monitörüm var asus tuf 4050 140 wat laptop'um var 4k yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabiliyorum illa ultra da oynamana gerek yok 2k ile 4k kıyaslanamaz .
Orası öyle tabii de 4k için 4070ti super ile ray tracing ya da path tracing açamayacağım söylendi. O kısım biraz ikileme düşürdü bu konu hakkında ne düşünüyorsun hocam

Az öncea samsung kendi kendine sipariş iptali gerçekleştirmiş. Konuşup detayını öğreneyim bakalım. Sen çok kararsız kaldın 2k da kal demeseler :D

Orası öyle tabii de 4k için 4070ti super ile ray tracing ya da path tracing açamayacağım söylendi. O kısım biraz ikileme düşürdü bu konu hakkında ne düşünüyorsun hocam
Hacı ilerde sistemini yükseltirsin 4k geçtiğin zaman 2 k çamur gibi gözüküyor şöyle anlatayım farkı 1080 p ile 2k arasında 2 kat fark var 2k ile 4k arasında 4 kat fark var . Zaten 4k aldığın zaman 2 k da oynayabilirsin

Hacı ilerde sistemini yükseltirsin 4k geçtiğin zaman 2 k çamur gibi gözüküyor şöyle anlatayım farkı 1080 p ile 2k arasında 2 kat fark var 2k ile 4k arasında 4 kat fark var . Zaten 4k aldığın zaman 2 k da oynayabilirsin
Mesela şu anda 2k da Cyberpunkta 85-95 fps ile oynuyorum parh tracing açık halde ultrada, 4k da internette baktım 60-70 fps oynatıyor. Aradaki 25 fps kayıp çok mu önemli akıcılık açısından? Bir diğer sorum 2k ya monitörü çektiğim zaman normal bir 2k monitörden hiç bir farkı kalmıyor değil mi bir kayıp vs yaşamam bu durumda?

Mesela şu anda 2k da Cyberpunkta 85-95 fps ile oynuyorum parh tracing açık halde ultrada, 4k da internette baktım 60-70 fps oynatıyor. Aradaki 25 fps kayıp çok mu önemli akıcılık açısından? Bir diğer sorum 2k ya monitörü çektiğim zaman normal bir 2k monitörden hiç bir farkı kalmıyor değil mi bir kayıp vs yaşamam bu durumda?
2 k ya çektiğin zaman Bir kayıp yaşamazsın 25 fps kayıp önemli değil

Geri