bak ben sana hesabını yapayım değer mi değmez mi ona göre. yapacağın hesap : şu andaki ekran kartının modeli alt seviye mi alt seviye ise bu kart ortalama kartlar arasında üst seviye kartlardan biri +2.5 bin civarı değişir senin kartının seviyesine göre. üzerine %12 civarı saf perf artışı var 4080 ile arasında. onu ekle üzerine de ortalama kart değerinin %10una da multi frame generation için değer desek hesabını oradan yap.
mesela sallıyorum kartın alt seviye kartlardan biriyse 2.el değeri 35 bin tl olsa. (35 bin tl + 2.5 bin tl (sıfır ve garantili kart alma bedeli) + 2.5 bin tl (üst seviye karta geçme bedeli)(kart kalitesi anlamında, nesin anlamında değil)(bir iki tık üst kalite karta geçiş bedeli, gidip dandik karttan asus tufa vesaire geçiş bedeli değil) ) x 1.12 (perf artışına göre değer). son çıkan değeri de 1.10la çarp kartın değerinin %10 u kadar da multiframe generation teknolojisi için ödesen. ((35 + 2.5 + 2.5) x 1.12 ) x 1.10 = 49 - 50 bin tl. ederi budur eğer 35 bin tl civarı edecek düşük kalite 4080'den geçiyorsan. geri kalan 6 bin tlyi verip vermemek sana kalmış. ya da dersen ki multi frame generation benim için kartın değerinin %10u değil daha fazlası, o zaman ona göre hesap yaparsın 1.10la değil sallıyorum yüzde 15i dersen 1.15le çarparsın. ama gidip mesela zaten bu kartla eşdeğer bir 4080 kartın vardır ya da asus tuf 4080 vardır mesela o zaman o +2.5 bin tlyi hesaba koymazsın kart kalitesi anlamında üst seviye karta geçmiş olmadığın için.
ben şahsen hesabımı buna göre yaparım. bana en mantıklı gelen hesap bu.