Neler Yeni

Galaxy M52 5G vs A71 vs A52

Besim Tibuk

80+ Gold
Bu telefonları iyiden kötüye doğru sıralayabilir misiniz?

En İyi Cevap
Bütün bunların hepsini kendim elle yazdım (ufak bir nokta hariç) alıntı değildir.

Öncelikle diğer modellere nazaran güncel olmadığından ve performans olarak her 2 cihazdan daha geride kaldığı için a71'i değerlendirmeye sokmayacağım.
A72'yi almadan önce (yaklaşık 3 ay önce) m52 de a52 de aşırı detaylı incelediğim cihazlardır ancak şu an üzerinden biraz vakit geçtiği için tekrar incelemelerini vesaire bir göz atıp bilgilerimi tazeleyip geldim.

Öncelikle tasarımsal açıdan a52 a72 ile boyut farkı dışında aynıdır, yani herhangi bir sorunuz varsa ben a72 üzerinden yola çıkarak size anlatmaya çalışırım.
Tekniğe en son gireceğim şimdi tasarım ve diğer özelliklerden yola çıkıyorum. Her 2 cihazın da artısını eksisini bulabildiğim...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

şahin doğan

80+ Platinum

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Caner
m52 genel olarak güçlü dursa da her açıdan dandik kalıyor diğer sonu 2 ile biten a serileri ile karşılaştırın ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
M52 f/p telefonu zaten ip sertifikasi mono hoparlör vs. Bunlae ucuz kalmasını sağlayan şeyler

Besim Tibuk

80+ Gold

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Bütün bunların hepsini kendim elle yazdım (ufak bir nokta hariç) alıntı değildir.

Öncelikle diğer modellere nazaran güncel olmadığından ve performans olarak her 2 cihazdan daha geride kaldığı için a71'i değerlendirmeye sokmayacağım.
A72'yi almadan önce (yaklaşık 3 ay önce) m52 de a52 de aşırı detaylı incelediğim cihazlardır ancak şu an üzerinden biraz vakit geçtiği için tekrar incelemelerini vesaire bir göz atıp bilgilerimi tazeleyip geldim.

Öncelikle tasarımsal açıdan a52 a72 ile boyut farkı dışında aynıdır, yani herhangi bir sorunuz varsa ben a72 üzerinden yola çıkarak size anlatmaya çalışırım.
Tekniğe en son gireceğim şimdi tasarım ve diğer özelliklerden yola çıkıyorum. Her 2 cihazın da artısını eksisini bulabildiğim kadarıyla yazacağım.

Bu karşılaştırmaları genel olarak A52 S modeli vs. M52 modeli karşılaştırma videolarından almaktayım. A52 sadece ve sadece işlemci ve şebeke konusunda A52 S modelinden farklıdır, görünüşe herhangi bir etkisi yoktur kafanıza takılan bir durum olmasın.

-A52'de stereo hoparlör bulunurken M52'de mono hoparlör bulunmakta. Monodan stereo'ya geçmiş biri olarak farkın hissedilebilir olduğunu dile getirmeden edemeyeceğim. Özellikle uzun zamandır mono cihaz kullanan biriyseniz size apayrı bir hissiyat verecektir.

-Ne kadar dikkatinizi çeker bilemem ama A52'nin selfie kamerası M52'ye nazaran daha ufak.

-M52 6.7 inç iken A52 6.5 inç. Ben şahsen büyük ekran seviyorum ancak elim büyük olduğu halde (20 cm uzunluğunda) 6.7 bir telefon tek elle neredeyse tutulamaz hal alıyor. Tabii yine de 6.7 aşktır. :D

-A52 arka kasası mat plastiktir, M52 ise daha parlak bir plastik ile sunuluyor. Şahsen ben a72'de mat siyah kullanıyorum ve kesinlikle premium bir telefon hissiyatı yarattığını söyleyebilirim, gerçi her türlü kılıf kullanmayacak mısınız ? Ne kadar önemli bilemem.

-A52'de 3.5 mm jak girişi var, M52'de yok.

-Ekran inceleme videosunda içerik üreticisi m52'de beyaz renklerin daha sarımtırak kaldığını söylüyor, bunu yabancı bir içerik üreticinde daha duymuştum ancak videoyu bulamadım. Doğru olma ihtimali yüksek çünkü m52 o işlemci ile beraber fiyatını daha uygun tutmak için bir çok şeyden kısılmış bir telefon.
(linkini bırakacağım, ayriyetten birebir m52 vs a52 karşılaştırması bulamadım zaten ekranlar aynı modele takılmayın)

-A52, M52'den 1 mm daha kalın, uzunluk farkına bakarsak normal bir durum.

-A52 189 gram iken, M52 173 gram ağırlığa sahip.

-M52'de IP67 sertifikası yok yani toza ve 30 dakikalık su altında kalmaya dayanıklı değil. A52'de ise IP67 bulunmakta.

Gelelim ekran hakkındaki teknik farklılıklara.

-M52'de 120 hz ekran bulunurken, a52'de 90 hz ekran bulunmakta. Ben bu hz farklarını önceden deneyimlediğimden daha doğru karar vermeniz adına kendi yorumumu da sunmak istiyorum. Telefon almadan önce hz farklırını çok önemserdim ancak günlük kullanımda ve oyunlarda hiçbir işlevi yok bana göre. Ben a72'de hep 60 hz kullanıyorum gündelikte bile 90 hz kendini hissetirse de bataryaya çok eksisi olduğundan ve batarya takıntım olduğundan hiç tercihim olmadı.

120 Hz eğer ileri seviye oyuncu değilseniz ve görüntüde yumuşaklık takıntınız yoksa boş bir özellik, keza 90 hz de öyle.

-M52'de fiziksel parmak okuyucu varken, A52'de ekran altı parmak izi okuyucu bulunmakta. M52, A52'ye göre fiziksel olduğundan kesinlikle daha hızlı. Yine bu karşılaştırmanın linkini koyacağım.

-M52'de Amoled Super Plus ekran varken, A52'de Super Amoled ekran var. Yine de bu renk doğruluğu sıkıntısının üzerini kapatmaz bence.

-M52 777 White,cd/m2 değerine sahipken, A52 794 White,cd/m2 değerine sahip. Bu değeri metrekare başına parlaklık değeri olarak düşünebilirsiniz başka bir adıyla Nit değeridir. Açıklaması uzun sürer.

-M52 393 PPI piksel yoğunluğuna sahipken, A52 405 PPI yoğunluğa sahip.

Kameraları ve teknik farklılıkları.

Öncelikle kamera performanslarını sizin bizzat araştırarak bakmanızı istemekteyim, çünkü keskinleştirme vs. kişinin tercihine kalmış bir şeydir kendim yorum yapmak istemiyorum.

-En can alıcı fark olarak nitelendirebileceğim OIS özelliği M52'de bulunmazken A52'de bulunmakta. M52'de her ne kadar yazılımsal sabitleme yani EIS bulunsa da bir OIS etmez.

- M52'de 64 MP f/1.8 ana, 12 MP f/2.2 geniş, 5 MP f/2.4 makro kamera bulunmakta. Derinlik işini yazılımsal hallediyor.
A52'de ise 64 MP f/1.8 ana, 12 MP f/2.2 geniş, 5 MP f/2.4 makro ve 5 MP derinlik kamerası bulunmakta.

- Her 2 telefonda 32 MP f/2.2 selfie kamerası bulunmakta.

Batarya performansları.

Öncelikle kaynağım olarak gsm arenayı kullanıyorum, ne yazık ki M52 için sadece 120 hz test sonucu paylaşılmış, a52 için ise 90 ve 60 hz için 2 farklı sonuç mevcut.
Kaynaktan kaynağa değerler değiştiği için m52'nin 60 hz sonucunu paylaşamayacağım.

-M52'de 5000 mAh batarya bulunurken, A52'de 4500 mAh batarya bulunmakta.

-M52 tamamen şarj olma süresi 25W ile 1 saat 19 dakika olmakta.
Not: GSMArena a52 için 1 saat 30 dakikada şarj oluyor dese de bir yanlış olduğunu düşünmekteyim, youtube incelemelerinde telefon maks 1 saat 5 dakikada şarj olmakta.

Batarya türü konusunda A52 Li-Po batarya kullanırken, M52 Li-İon batarya kullanmakta.

Peki bu batarya farkı nedir ?

-Temelde iki pilin de kullanım özellikleri neredeyse aynı.

-Li - Po bataryalar daha yeni ve gelişmiş bir tasarıma sahip. Bu bakımdan hem Li - İon bataryalara göre hafifler hem de istenilen şekil bu bataryalara kolayca verilebiliyor.

-Li - Po bataryalar Li - ion bataryalara göre daha pahalı . Bu bakımdan günümüzde akıllı cihazlarda maliyeti düşürme açısından da fazla kullanılmıyor.

-Li - Po bataryalar sıcak ortamlarda Li - İon bataryalara göre daha verimlidirler.

-Li - Po bataryalarıngüç yoğunluğu daha fazla dolayısıyla daha ufak bir boyut ile daha fazla enerji depolayabilir.

-Li - Po bataryaların riskleri Li - İon a göre daha fazladır. Bu bakımdan daha dikkatli ve özenli bir kullanım isterler. Tabi ki hiçbir pil de durduk yere patlamaz.

-Li - Po bataryaların şarj ve deşarj süreleri Li - İon a göre daha uzundur.

Bütün bu bilgileri kısaca toparlayacak olursak Li - Po piller Li - İon göre daha yeni nesil pillerdir. Ancak riskleri fazla ve kullanımına daha dikkat edilmelidir. Bunun yanında fiyatları da pahalıdır. Yine de Li - Po piller Li - İon'lara göre daha iyi ve daha kullanışlıdırlar.
Alıntıdır.

Batarya performansları.

1643742727645.png
1643742736914.png
1643742740509.png

Gelelim asıl can alıcı noktaya, performans karşılaştırması.

- Teknik detaylar M52
Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G (6 nm)
CPU : Octa-core (4x2.4 GHz Kryo 670 & 4x1.8 GHz Kryo 670)
GPU : Adreno 642L

- Teknik detaylar A52
Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm)
CPU : Octa-core (2x2.3 GHz Kryo 465 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 465 Silver)
GPU : Adreno 618

- M52 işlemcisi 6 nm iken, A52 işlemcisi 8 nm olmakta. Nm aynı zamanda batarya açısından verimlilik demektir yani ne kadar düşük o kadar iyi.

- A52 geekbench multi-core testte 1577 puan alırken, M52 2796 puan almakta.

- A52 geekbench single-core testte 525 puan alırken, M52 603 puan almakta.

- A52 antutu v9 testinde gsmarena'ya göre 261.282 puan alırken, M52 504.424 puan almakta.
Not: GSMArena'da A52 için antutu v9 testinde her ne kadar 260k küsür puan aldığı söylense de (8gb model) aynı özelliklere sahip a72 cihazım şu an güncel olarak 341k puan alıyor. Burada hangisine inanmak size kalmış ama bence 260k yanlıştır.

Diğer detaylar.

Hoparlör karşılaştırması.

GSMArena kaynak olarak baz alındı.

1643742998233.png

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklına gelebilecek hemen hemen her soruyu yanıtlamaya çalıştım yaklaşık 2 saatimi aldı. Olası soruları tek tek cevaplamak yerine böyel bütün olarak yazmayı daha mantıklı gördüm.

Linkler.
M52 sarımtırak ekran 09:00
Parmak izi testi 11:07

Kamera incelemesi.
(Maalesef daha doğru düzgün başka bir test bulamadım, siz kendiniz araştırırken sakın a52s kıyaslamalarına bakmayın. İşlemcinin kamera yapay zekasına etkisi var çünkü.)

Son düzenleme:
En İyi Cevap

Besim Tibuk

80+ Gold

Tekniğe en son gireceğim şimdi tasarım ve diğer özelliklerden yola çıkıyorum. Her 2 cihazın da artısını eksisini bulabildiğim kadarıyla yazacağım.

Bu karşılaştırmaları genel olarak A52 S modeli vs. M52 modeli karşılaştırma videolarından almaktayım. A52 sadece ve sadece işlemci ve şebeke konusunda A52 S modelinden farklıdır, görünüşe herhangi bir etkisi yoktur kafanıza takılan bir durum olmasın.

-A52'de stereo hoparlör bulunurken M52'de mono hoparlör bulunmakta. Monodan stereo'ya geçmiş biri olarak farkın hissedilebilir olduğunu dile getirmeden edemeyeceğim. Özellikle uzun zamandır mono cihaz kullanan biriyseniz size apayrı bir hissiyat verecektir.

-Ne kadar dikkatinizi çeker bilemem ama A52'nin selfie kamerası M52'ye nazaran daha ufak.

-M52 6.7 inç iken A52 6.5 inç. Ben şahsen büyük ekran seviyorum ancak elim büyük olduğu halde (20 cm uzunluğunda) 6.7 bir telefon tek elle neredeyse tutulamaz hal alıyor. Tabii yine de 6.7 aşktır. :D

-A52 arka kasası mat plastiktir, M52 ise daha parlak bir plastik ile sunuluyor. Şahsen ben a72'de mat siyah kullanıyorum ve kesinlikle premium bir telefon hissiyatı yarattığını söyleyebilirim, gerçi her türlü kılıf kullanmayacak mısınız ? Ne kadar önemli bilemem.

-A52'de 3.5 mm jak girişi var, M52'de yok.

-Ekran inceleme videosunda içerik üreticisi m52'de beyaz renklerin daha sarımtırak kaldığını söylüyor, bunu yabancı bir içerik üreticinde daha duymuştum ancak videoyu bulamadım. Doğru olma ihtimali yüksek çünkü m52 o işlemci ile beraber fiyatını daha uygun tutmak için bir çok şeyden kısılmış bir telefon.
(linkini bırakacağım, ayriyetten birebir m52 vs a52 karşılaştırması bulamadım zaten ekranlar aynı modele takılmayın)

-A52, M52'den 1 mm daha kalın, uzunluk farkına bakarsak normal bir durum.

-A52 189 gram iken, M52 173 gram ağırlığa sahip.

-M52'de IP67 sertifikası yok yani toza ve 30 dakikalık su altında kalmaya dayanıklı değil. A52'de ise IP67 bulunmakta.

Gelelim ekran hakkındaki teknik farklılıklara.

-M52'de 120 hz ekran bulunurken, a52'de 90 hz ekran bulunmakta. Ben bu hz farklarını önceden deneyimlediğimden daha doğru karar vermeniz adına kendi yorumumu da sunmak istiyorum. Telefon almadan önce hz farklırını çok önemserdim ancak günlük kullanımda ve oyunlarda hiçbir işlevi yok bana göre. Ben a72'de hep 60 hz kullanıyorum gündelikte bile 90 hz kendini hissetirse de bataryaya çok eksisi olduğundan ve batarya takıntım olduğundan hiç tercihim olmadı.

120 Hz eğer ileri seviye oyuncu değilseniz ve görüntüde yumuşaklık takıntınız yoksa boş bir özellik, keza 90 hz de öyle.

-M52'de fiziksel parmak okuyucu varken, A52'de ekran altı parmak izi okuyucu bulunmakta. M52, A52'ye göre fiziksel olduğundan kesinlikle daha hızlı. Yine bu karşılaştırmanın linkini koyacağım.

-M52'de Amoled Super Plus ekran varken, A52'de Super Amoled ekran var. Yine de bu renk doğruluğu sıkıntısının üzerini kapatmaz bence.

-M52 777 White,cd/m2 değerine sahipken, A52 794 White,cd/m2 değerine sahip. Bu değeri metrekare başına parlaklık değeri olarak düşünebilirsiniz başka bir adıyla Nit değeridir. Açıklaması uzun sürer.

-M52 393 PPI piksel yoğunluğuna sahipken, A52 405 PPI yoğunluğa sahip.

Kameraları ve teknik farklılıkları.

Öncelikle kamera performanslarını sizin bizzat araştırarak bakmanızı istemekteyim, çünkü keskinleştirme vs. kişinin tercihine kalmış bir şeydir kendim yorum yapmak istemiyorum.

-En can alıcı fark olarak nitelendirebileceğim OIS özelliği M52'de bulunmazken A52'de bulunmakta. M52'de her ne kadar yazılımsal sabitleme yani EIS bulunsa da bir OIS etmez.

- M52'de 64 MP f/1.8 ana, 12 MP f/2.2 geniş, 5 MP f/2.4 makro kamera bulunmakta. Derinlik işini yazılımsal hallediyor.
A52'de ise 64 MP f/1.8 ana, 12 MP f/2.2 geniş, 5 MP f/2.4 makro ve 5 MP derinlik kamerası bulunmakta.

- Her 2 telefonda 32 MP f/2.2 selfie kamerası bulunmakta.

Batarya performansları.

Öncelikle kaynağım olarak gsm arenayı kullanıyorum, ne yazık ki M52 için sadece 120 hz test sonucu paylaşılmış, a52 için ise 90 ve 60 hz için 2 farklı sonuç mevcut.
Kaynaktan kaynağa değerler değiştiği için m52'nin 60 hz sonucunu paylaşamayacağım.

-M52'de 5000 mAh batarya bulunurken, A52'de 4500 mAh batarya bulunmakta.

-M52 tamamen şarj olma süresi 25W ile 1 saat 19 dakika olmakta.
Not: GSMArena a52 için 1 saat 30 dakikada şarj oluyor dese de bir yanlış olduğunu düşünmekteyim, youtube incelemelerinde telefon maks 1 saat 5 dakikada şarj olmakta.

Batarya türü konusunda A52 Li-Po batarya kullanırken, M52 Li-İon batarya kullanmakta.

Peki bu batarya farkı nedir ?

-Temelde iki pilin de kullanım özellikleri neredeyse aynı.

-Lipo bataryalar daha yeni ve gelismis bir tasarima sahip. Bu bakımdan hem Li-ion bataryalara göre hafifler hem de istenilen şekil bu bataryalara kolayca verilebiliyor.

-Lipo bataryalar Li-ion bataryalara göre daha pahalı . Bu bakımdan günümüzde akıllı cihazlarda maliyeti düşürme açısından da fazla kullanılmıyor.

-Lipo bataryalar sicak ortamlarda Li-ion bataryalara göre daha verimlidirler.

-Li-po bataryalarin güç yoğunluğu daha fazla dolayısıyla daha ufak bir boyut ile daha fazla enerji depolayabilir.

-Lipo bataryalarin riskleri Li-ion a göre daha fazladir. Bu bakımdan daha dikkatli ve özenli bir kullanim isterler. Tabi ki hicbir pil de durduk yere patlamaz.

-Lipo bataryalarin şarj ve desarj süreleri Li-ion a göre daha uzundur.

Bütün bu bilgileri kısaca toparlayacak olursak Li - Po piller Li - İon göre daha yeni nesil pillerdir. Ancak riskleri fazla ve kullanımına daha dikkat edilmelidir. Bunun yanında fiyatları da pahalıdır. Yine de Li - Po piller Li - İon'lara göre daha iyi ve daha kullanışlıdırlar.
Alıntıdır.

Batarya performansları.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Gelelim asıl can alıcı noktaya, performans karşılaştırması.

- Teknik detaylar M52
Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G (6 nm)
CPU : Octa-core (4x2.4 GHz Kryo 670 & 4x1.8 GHz Kryo 670)
GPU : Adreno 642L

- Teknik detaylar A52
Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm)
CPU : Octa-core (2x2.3 GHz Kryo 465 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 465 Silver)
GPU : Adreno 618

- M52 işlemcisi 6 nm iken, A52 işlemcisi 8 nm olmakta. Nm aynı zamanda batarya açısından verimlilik demektir yani ne kadar düşük o kadar iyi.

- A52 geekbench multi-core testte 1577 puan alırken, M52 2796 puan almakta.

- A52 geekbench single-core testte 525 puan alırken, M52 603 puan almakta.

- A52 antutu v9 testinde gsmarena'ya göre 261.282 puan alırken, M52 504.424 puan almakta.
Not: GSMArena'da A52 için antutu v9 testinde her ne kadar 260k küsür puan aldığı söylense de (8gb model) aynı özelliklere sahip a72 cihazım şu an güncel olarak 341k puan alıyor. Burada hangisine inanmak size kalmış ama bence 260k yanlıştır.

Diğer detaylar.

Hoparlör karşılaştırması.

GSMArena kaynak olarak baz alındı.

Alıntıyı görüntüle

Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklına gelebilecek hemen hemen her soruyu yanıtlamaya çalıştım yaklaşık 2 saatimi aldı. Olası soruları tek tek cevaplamak yerine böyel bütün olarak yazmayı daha mantıklı gördüm.

Linkler.
M52 sarımtırak ekran 09:00
Parmak izi testi 11:07

Kamera incelemesi.
(Maalesef daha doğru düzgün başka bir test bulamadım, siz kendiniz araştırırken sakın a52s kıyaslamalarına bakmayın. İşlemcinin kamera yapay zekasına etkisi var çünkü.)
Hocam elinize sağlık, harika bir yazı.
Kamera kullanmayan birisiyim.
Kablosuz kulaklık kullanıyorum.
Telefon gücü ve batarya önemli.
Iphone 5s'ten geçeceğim için ekran konusunda ultra şeyler beklemiyorum.
Boyut sorun değil, dediğim gibi 5s'ten geçtim.

Bir sorum olacak;
CPU'lar ve GPU'lar arasındaki fark nedir çok fark var mıdır?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam elinize sağlık, harika bir yazı.
Kamera kullanmayan birisiyim.
Kablosuz kulaklık kullanıyorum.
Telefon gücü ve batarya önemli.
Iphone 5s'ten geçeceğim için ekran konusunda ultra şeyler beklemiyorum.
Boyut sorun değil, dediğim gibi 5s'ten geçtim.

Bir sorum olacak;
CPU'lar ve GPU'lar arasındaki fark nedir çok fark var mıdır?
Güç ve batarya diyorsanız M52 seçmeniz gerekli.
Ancak unutmayın ki renkleri A52 kadar düzgün vermiyor.

İşlemciler arasında kesinlikle hissedilir bir fark olacaktır ancak oynayacağınız oyuna göre bu hissiyat değişir mesela ben orta seviye oyunlar oynuyorum hani kasmasın yeter kafasında oynuyorum 720G benim işimi görüyor.
Ama siz derseniz ki ben pubg, cod gibi oyunlar da oynuyorum ne oynarsam ultrada açacak o zaman 778G tercihiniz olmalı.
Şunu yanlış anlamayın, yine 720G de aynı oyunları rahat açar. Ancak 720G'de misal mediumda oynarken 778G ile high veyahut ultrada oynayabilirsiniz.
Bu grafik ayarlarını tahmini söylüyorum performans testlerine bakabilirsiniz tabii.

Ek olarak M52'de mono hoparlör var bunu kulaklıksız oyun deneyiminde düşünürsek hissedilir bir eksiklik olacaktır.

Besim Tibuk

80+ Gold
Ancak unutmayın ki renkleri A52 kadar düzgün vermiyor.
Benim gözler o kadar iyi görmüyor😁

Ek olarak M52'de mono hoparlör var bunu kulaklıksız oyun deneyiminde düşünürsek hissedilir bir eksiklik olacaktır.
Hocam ses daha mı az geliyor?
Yoksa kalite mi?

İşlemciler arasında kesinlikle hissedilir bir fark olacaktır ancak oynayacağınız oyuna göre bu hissiyat değişir mesela ben orta seviye oyunlar oynuyorum hani kasmasın yeter kafasında oynuyorum 720G benim işimi görüyor.
Ama siz derseniz ki ben PUBG, cod gibi oyunlar da oynuyorum ne oynarsam ultrada açacak o zaman 778G tercihiniz olmalı.
Şunu yanlış anlamayın, yine 720G de aynı oyunları rahat açar. Ancak 720G'de misal mediumda oynarken 778G ile high veyahut ultrada oynayabilirsiniz.
Çok oyun oynamam herhalde.
GPU konusunda hangisi iyi?

Kısacası hocam 5,193 TL'ye M52 5G aldım, H.O. mu G.O. mu?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Benim gözler o kadar iyi görmüyor😁
Bunun için çok keskin göze gerek yok bence, ama telefonu yerden yere vurmaya da gerek yok. Sonuç olarak elinize ulaşınca kendiniz deneyimlersiniz.
Hocam ses daha mı az geliyor?
Yoksa kalite mi?
Mantıkta stereo'da 2 adet hoparlör olduğu için ses daha yüksek ve daha iyi gelir ancak gsmarena testlerinde m52 daha iyi ses veriyor diye yazılmış ki bence yanlış bir durum

Stereo'da üstteki hoparlör direkt ekrana dönüş olduğu için ses daha yüksek oluyor. Ve sesin sağdan veya soldan gelip gelmediği daha iyi anlaşılıyor.
Çok oyun oynamam herhalde.
Oyun oynarım diyince ben ağır oynarsınız sanmıştım. Bu doğrultuda A52 seçilmeliydi o zaman. Yani eğer hafif-orta bir kullanıcıysanız A52 daha iyi olurdu.
Kısacası hocam 5,193 TL'ye M52 5G aldım, H.O. mu G.O. mu?
Piyasalar uçtu fiyatları takip etmeyi bıraktım ancak tekrar söylüyorum yerden yere vurulacak bir telefon değil tabii ki. Sadece sizin için fazla güçlü kalacaktır.

Yani telefonun odağı yüksek performans iken, A52 performans+kamera olduğundan size daha yakın bir seçenek olabilirdi sadece.
Her türlü hayırlı olsun hocam. :peepokalp:

Top Bottom