GAMİNG GEN İADE SORUNU

Reaksiyon skoru
8
Bu şirket üzerinden aldığım ürünü 12 gün içinde yani 14 günü geçmeden iade ettim ve geri gönderdim fakat bu şirket ürünün iadesini sağlamadı. Ürünü geri göndermeden önce müşteri hizmetleri ile konuştum. 2 kez bana iadesini sağlayabileceklerini bizzat belirttiler (bunu kendi web sitesindeki müşteri hizmetleri söyledi fakat bir sorun yaşamayacağını düşünerek bunu kaydetmedim). Bende ürünü paketleyip iadesini sağladım. Ardından ürünü bana geri gönderip bu tür ürünlerin geri iadesinin sağlanamayacağını söylediler. Bu firma hem zamanımı çaldı, hem de söyledikleri sözleri uygulamıyorlar. THH ye başvurdum . Sizde daha önceden böyle sorular sorarsanız bi şekilde kaydedin daha sonrasında sözlerinden dönebiliyorlar.

Adamın 14 gün cayma hakkı var, hak var hukuk var ama firma bunu reddediyor, sizin müşterilerinize verdiğiniz değer bu mu yazıklar olsun cidden, hakkını ara kardeşim

İade kabul etmediklerini sıkça sorulan sorularda, sözleşmede felan belirtmişler aslında ama yasal olarak böyle bir hakları var mı bilmiyorum.
1669241638639.png

Öyle bir hakları yok, anayasadaki madde çok nettir 14 gün içerisinde kayıtsız şartsız iade edebilirsin. Her firma reddeder sen THH ye başvurunu yap faturanla birlikte.

İade kabul etmediklerini sıkça sorulan sorularda, sözleşmede felan belirtmişler aslında ama yasal olarak böyle bir hakları var mı bilmiyorum.Alıntıyı görüntüle
benim bildiğimde böyle bir şey yok. çünkü bilgisayar parçaları kişiye özel değildir veya hijyen standardınada girmez (kulaklıklar hariç kulaklıklar bilginiz olsun iade hakkını arıza olmazsa bulunmuyor diye biliyorum hijyen sınıfı olduğu için). ama işlemci ram kasa bunlar kişiye özel /hijyen sınıfı şeyler değildir ve iade hakkın vardır diye biliyorum. iade etmek istediğin ürün neydi? yazdıysan kaçırmışımdır

İade kabul etmediklerini sıkça sorulan sorularda, sözleşmede felan belirtmişler aslında ama yasal olarak böyle bir hakları var mı bilmiyorum.Alıntıyı görüntüle
bunu geçtim kanka ben adamları aradım sordum canlı destekten yazdım iade kabul ediyoruz dedi sorun burda zaten . ama geri gönderdikten sonra bana bu tür ürünlerin kabul edilmeyeceğini söylediler . ben bu kasayı iade ederken kaç km yol gittim benzin parası harcadım bunları düşünmüyorlar ama .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle bir hakları yok, anayasadaki madde çok nettir 14 gün içerisinde kayıtsız şartsız iade edebilirsin. Her firma reddeder sen THH ye başvurunu yap faturanla birlikte.
thhye başvurdum . Yarında kaymakamlığa gidicem

benim bildiğimde böyle bir şey yok. çünkü bilgisayar parçaları kişiye özel değildir veya hijyen standardınada girmez (kulaklıklar hariç kulaklıklar bilginiz olsun iade hakkını arıza olmazsa bulunmuyor diye biliyorum hijyen sınıfı olduğu için). ama işlemci ram kasa bunlar kişiye özel /hijyen sınıfı şeyler değildir ve iade hakkın vardır diye biliyorum. iade etmek istediğin ürün neydi? yazdıysan kaçırmışımdır
hazır sistem aldım hocam

Geçmiş olsun hocam böyle bir hakları katiyen yoktur. Umarım THH'ye den iyi sonuç çıkar iyi akşamlar.

Hocam üzücü bunu söylemek lakin Büyük bir e ticaret sitesinde ücret iadesi uzmanıyım, Elektronik ürünlerin kutusu açılıp jelatinleri söküldükten sonra iadesi mümkün değildir. Nadir de olsa THH tüketici ye hak buluyor bu konularda. Lakin şöyle düşünmenizi rica ediyorum. ''sıfır'' olarak bir sipariş geçiyorsunuz ve kutusunun acık olduğunu veyahut hazır sistem olarak düşünelim parçaların içinde kullanıldığına dair toz pis gördüğünüzü düşünelim, Ne hissedersiniz ? Bu gibi bir durum için biraz empati yapabilirseniz satıcılara hak vereceksinizdir. Evet 14 gün resmii olarak iade hakkınız var. Lakin kullanıp iade etme kültürü diye bir durum bulunmamakta. Aldığınız şekilde duran ürünleri iade edebilirsiniz.

Ek olarak Müşteri temsilcileri kişi bazında hata yapabilirler, ama satış sözleşmesi olsun veyahut sitede yazdığı şekilde Hazır toplanmış sistemlerin iadesi bulunmamaktadır yazısına rağmen iadeye göndermemeliydiniz.

Aklınıza gelebilecek herhangi bir soru için mesaj atabilirsiniz.

bunu geçtim kanka ben adamları aradım sordum canlı destekten yazdım iade kabul ediyoruz dedi sorun burda zaten . ama geri gönderdikten sonra bana bu tür ürünlerin kabul edilmeyeceğini söylediler . ben bu kasayı iade ederken kaç km yol gittim benzin parası harcadım bunları düşünmüyorlar ama .

hazır sistem aldım hocam
Kaymakamla ne konuşacaksın dostum .d THH ye başvuru yaptıysan zaten ilgili birim orası sen sadece sonuç bekleyeceksin.

Kaymakamla ne konuşacaksın dostum .d THH ye başvuru yaptıysan zaten ilgili birim orası sen sadece sonuç bekleyeceksin.
kaymakamlıktanda şikayet edebiliyoruz diye birisi söylemişti

Hocam üzücü bunu söylemek lakin Büyük bir e ticaret sitesinde ücret iadesi uzmanıyım, Elektronik ürünlerin kutusu açılıp jelatinleri söküldükten sonra iadesi mümkün değildir. Nadir de olsa THH tüketici ye hak buluyor bu konularda. Lakin şöyle düşünmenizi rica ediyorum. ''sıfır'' olarak bir sipariş geçiyorsunuz ve kutusunun acık olduğunu veyahut hazır sistem olarak düşünelim parçaların içinde kullanıldığına dair toz pis gördüğünüzü düşünelim, Ne hissedersiniz ? Bu gibi bir durum için biraz empati yapabilirseniz satıcılara hak vereceksinizdir. Evet 14 gün resmii olarak iade hakkınız var. Lakin kullanıp iade etme kültürü diye bir durum bulunmamakta. Aldığınız şekilde duran ürünleri iade edebilirsiniz.

Ek olarak Müşteri temsilcileri kişi bazında hata yapabilirler, ama satış sözleşmesi olsun veyahut sitede yazdığı şekilde Hazır toplanmış sistemlerin iadesi bulunmamaktadır yazısına rağmen iadeye göndermemeliydiniz.

bilgi için teşekkürler fakat arayarakta sordum ardından yazılı olarak canlı desteğede sordum fakat 2 kere aynı cevabın aldım başka bi arkadaşımda sormuştu onada iade edilebileceğini söylediler . Bence sorun bende değil .

sanırım bir sonraki yıla girecek olan iade hakkı kanununda bahsetmişsiniz. fakat şuan güncel kanunda benim bildiğim hazır sistem veya bilgisayar parçası internetten satın alınma şartı (yani satın alırken bizzat görerek alamama durumu) söz konusuysa 14 gün içinde ne olursa olsun açmış ol olma iade hakkı vardır ve kullanır. THH bu durumlarda nadiren tüketciye hak buluyor demişsiniz fakat bu kısımda ciddi hatanız var gibi. tam tersine burda sürekli tüketici lehine kararlar çıkıyor çünkü kanun açık ve net şekilde satıcı tarafa internet satışında alıcının 14 gün içinde iade hakkı vardır kısmından iade kararı çıkarıyor.

kaymakamlıktanda şikayet edebiliyoruz diye birisi söylemişti

bilgi için teşekkürler fakat arayarakta sordum ardından yazılı olarak canlı desteğede sordum fakat 2 kere aynı cevabın aldım başka bi arkadaşımda sormuştu onada iade edilebileceğini söylediler . Bence sorun bende değil .
THH ler bulunduğun ilçenin kaymakamlığına bağlıdır zaten ama istiyorsan git tabii ki bir dene.

hazır sistem aldım hocam
Yani uğraşmanız lazım hocam olumlu sonuç alırsınız muhtemelen ama uğraştıracaklar maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,200,984
Üyeler
190,838
Son üye
Vidar4212
Geri