GAMİNG GEN İADE SORUNU

bunu geçtim kanka ben adamları aradım sordum canlı destekten yazdım iade kabul ediyoruz dedi sorun burda zaten . ama geri gönderdikten sonra bana bu tür ürünlerin kabul edilmeyeceğini söylediler . ben bu kasayı iade ederken kaç km yol gittim benzin parası harcadım bunları düşünmüyorlar ama .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

thhye başvurdum . Yarında kaymakamlığa gidicem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hazır sistem aldım hocam
Sen başvurunu yap 14 gün içinde iade hakkını kullanacağını nedenleriyle belirt. he bu arada şunuda belirteyim örnek vererek; sistemi ayın 24ünde aldın, sistem sana kargoyal 27sinde geldi senin 14 günlük sürecin 24'ünde değil 27'sinde başlıyor, ve iade için kargoyla firmaya gönderdin onlarda sana ürünü geri gönderdi, satıcı firmanın sana kaybettirdiği zamanlarda 14 günlük iade hakkı sürecine dahil edilmiyor. yani kargo süreçlerinide 14 güne dahil etmeyip çıkarıyorsun. sen 14 günü doldurdum diyorsun ama belki 7. günündeydin.

sanırım bir sonraki yıla girecek olan iade hakkı kanununda bahsetmişsiniz. fakat şuan güncel kanunda benim bildiğim hazır sistem veya bilgisayar parçası internetten satın alınma şartı (yani satın alırken bizzat görerek alamama durumu) söz konusuysa 14 gün içinde ne olursa olsun açmış ol olma iade hakkı vardır ve kullanır. THH bu durumlarda nadiren tüketciye hak buluyor demişsiniz fakat bu kısımda ciddi hatanız var gibi. tam tersine burda sürekli tüketici lehine kararlar çıkıyor çünkü kanun açık ve net şekilde satıcı tarafa internet satışında alıcının 14 gün içinde iade hakkı vardır kısmından iade kararı çıkarıyor.

Hocam gelecek seneki kanunda kullanılmaması da eklenecek. Atıyorum Ram satın aldınız kullanmadınız ve iade etmek istemiyorsunuz, İade mümkün olmayacak.

Şuanki e ticaret kanununda tabii ki thh ''paket açılmamış'' durumunda iadeye düşüyor. Lakin bizzat her gün gözlemlediğim şekil için konusuyorum Kutu açılması veyahut jelatin sökülmesi durumunda Satıcıdan yana tavır alıyor e ticaret firmaları.

İade kabul eden firmalar outlet olarak daha ucuza satıyor ürünlerini. Piyasadaki 0 fatura sizin adınıza kesilecek diye geçen hatta kutu hasarlı vs yazılıyor bunların hepsi iade ürünlerden oluşma, yani tedarikçilerin kabul ettiği iadeler.

Hocam gelecek seneki kanunda kullanılmaması da eklenecek. Atıyorum Ram satın aldınız kullanmadınız ve iade etmek istemiyorsunuz, İade mümkün olmayacak.

Şuanki e ticaret kanununda tabii ki thh ''paket açılmamış'' durumunda iadeye düşüyor. Lakin bizzat her gün gözlemlediğim şekil için konusuyorum Kutu açılması veyahut jelatin sökülmesi durumunda Satıcıdan yana tavır alıyor e ticaret firmaları.

İade kabul eden firmalar outlet olarak daha ucuza satıyor ürünlerini. Piyasadaki 0 fatura sizin adınıza kesilecek diye geçen hatta kutu hasarlı vs yazılıyor bunların hepsi iade ürünlerden oluşma, yani tedarikçilerin kabul ettiği iadeler.
işte yanlışın şu kısımlar kanka ''Şuanki e ticaret kanununda tabii ki thh ''paket açılmamış'' durumunda iadeye düşüyor.'' ve ''Kutu açılması veyahut jelatin sökülmesi durumunda Satıcıdan yana tavır alıyor''
şuanda internetten saıtn aldığın hijyen sınıfına giren (epilasyon cihazı saç traş makinesi kulaklık) ve iadesi mümkün olmayan kişiselleştirilmiş ürün (üzerine bizzat kendi logonu yaptırdığın mouse veta telefon) gibi ürünleri paketini açtığın anda arızası yoksa iade edemiyorsun. fakat seninkinden örnek vereyim ''ram'' paketi açtın ve iade etmek istiyorsun işte bu kısımda kanun açık ve net internetten alındıysa 14 gün içinde alıcının iade hakkı var diyor ve THH alıcıdan yana karar veriyor. hadi diyelim aksi bi karar çıkardı alıcı bunu mahkeme taşıyıp düzeltebiliyor. yani ram aldın kutusunu açtın bunu iade edemezsin kısmı biraz iade almayı sevmeyen firmaların uydurmasıdır.

Sen başvurunu yap 14 gün içinde iade hakkını kullanacağını nedenleriyle belirt. he bu arada şunuda belirteyim örnek vererek; sistemi ayın 24ünde aldın, sistem sana kargoyal 27sinde geldi senin 14 günlük sürecin 24'ünde değil 27'sinde başlıyor, ve iade için kargoyla firmaya gönderdin onlarda sana ürünü geri gönderdi, satıcı firmanın sana kaybettirdiği zamanlarda 14 günlük iade hakkı sürecine dahil edilmiyor. yani kargo süreçlerinide 14 güne dahil etmeyip çıkarıyorsun. sen 14 günü doldurdum diyorsun ama belki 7. günündeydin.
14 günü doldurmadım 12. günde iade ettim hocam

Geri