Olursun kardeşim. En başarılı insanlar genelde en dipten çıkan insanlar oluyor. Ama şöyle bir gerçeği atlamak istemem. Bunu söylemek senin hoşuna gitmeyebilir veya karşı çıkabilirsin, hatta saçmalıyorsun bile diyebilirsin ama sen bence
en dipte değilsin. Bu benim düşüncem. En dip demek kaybedecek birşeyi olmayan demek. Hayatın her anlamında şanssız demek ve daha neler neler. Bunlar aşılmayacak dertler değil.
Sana devasa ve aşılmaz gözükebilir ama
insanlar sevdiği insanları kaybediyor. Gözlerinin önünde eriyip giden insanlar var.(Ben yaşamadım Allah'a bin şükür. Sadece bir örnekti.) Hem zaten seni sen yapan yine
sensin. "Sen bir bireysin." Senin doğma amacın
kendi hayatını yaşayıp sürdürebilmek. Hangi dine mensup olduğundan bağımsız olarak en başta kendin sonra toplum için yaşa. Hatta sadece kendin için bile olsa yaşa. Bu zalim hayata karşı savaş ve herkese inat yaşamaya, en iyi olmaya çalış ve çalışmaya devam et. Onlar senden korksun, sen onlardan değil. Zaten toplum seni kabul edecek. Dünyaya gelmen bile bence çok büyük bir şans. Ölü doğmak veya anne babasını hiç görmeyen insanlar var. Kardeşi veya annesi doğumdayken ölen, erken yaşta babasız kalan, evlat acısı vs daha bir çok dayanılmaz ve tarifsiz acı yaşayanlar var. Bir iki "meymenetsiz" diyeyim, sana şiddet, baskı veya dışlanma uyguladı diye hiç üzülme. Hele kendini milletin ağzına sakız hiç etme. Senin hakkında bak bu güçsüz, zayıf hadi ezelim diyemesinler. Dedirtme kendine. Gerektiğinde cevaplarını ver. Asla çekinme. Onlar çekinmiyor sen niye çekinesin? Senin amacın başkasının maşası veya günah keçisi olmak değil.Sonuç olarak dönüp arkana baktığında yine bir bakmışsın
sen ve senin sevdiklerin olacak. Ailene karşı nasıl davranman gerektiğini sana söylemek benim haddim değil. Ha ne yaparsan yap
sana saygı duyarım. Çünkü sen saygıyı sonuna kadar hakeden bir insansın. Öğüt vermeyi sevmem ama söylemeden geçemem. Sana söyleyebileceğim tek öğüt
şiddet çözüm değildir. Hiçbir zaman olmadı, olamaz da. Günün sözü: Keskin sirke küpüne zarar. Sana hayatında başarılar dilerim. Umarım en çok sen mutlu olursun.