burakatan
80+
7000 serisi için zaten bir şey demiyorum. Bildiğim kadarıyla Tensor çekirdekleri RDNA3 kartlara koyulmuş. Bu kartlar zaten AMD'nin tüm tüm teknolojilerini (Hypr RX) destekleyecek. Merak ettiğim alt model kartlarda (AMD 6000 serisi ve NVIDIA 3000 serisi) nasıl bir performans verecek? AMD FSR3'ü lanse ederken bununla ilgili bir bilgi vermedi. Sadece 6000 ve üstünde daha iyi çalışacak dedi. Demek ki alt model kartlarda FPS farkı ve kalitesi üst modellere göre daha az olacak gibi. Ayrıca tüm oyunlara destek veriyor olması da doğal olarak kalite/performansını da düşürecek. Tabi özel olarak optimize edilmiş oyunlar olursa o zaman başka. Yani DLSS3'ün performansına yine yetişemeyecek gibi. Asıl artısı desteklenen oyun sayısı olacak.Ben şey için dedim türkiyeden gidip ora'da taksitli ürün almak ama bazı ülkelerde veya eyaletlerde hem farklı vergü türleri oranları vardı bazı şeylerde taksit yapılmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlk önce DLSS 2 görüntüyü hiç kayıp vermeden yapmıyordu dlss 2 dede görüntüde sıkıntılar vardı uzaklardaki nesne kenarları titriyordu az da olsa görüntü'de bozulmalar oluyordu aç youtube tonlarca video var sonra nvida ne yaptı DLAA diye bir şey çıkardı bu aslında anti-alising aynısı biraz daha gelişmişi sonra görüntü daha keskin daha düzenli oldğu için görüntüde sıkıntı yokmuş gibi gelsi sonra dlss 3 çıkınca bu orta'dan kaltı güncelleme ile vs @burakatan
2. soruna gelecek olursak amd kendisine özel Hyper-rx diye bir teknoloji çıkardı duymuşssundur bu sadece amd kartlarda var ve şuanlık sadece 7000 serisinde ileride 6000 serisine gelebilir FSR 3 + Fluid Motion Frames(yani kare oluşturma) + Hyper-rx bunların 3'ü amd'ye entegre olacak ve oyunda destek gerekmeksizin çalışacak dx 11 ve dx 12 oyunların hepsinde FSR 3 ve kare oluşturma gelince kartlar kendi seviyesine göre performans verecek rtx 3060 ti 30 fps alıyorsa bunun sayesinde amd kullanan 50 fps 60 fps alacak neden çünkü içinde 1'de amd'ye olan özellik var bu nvida'da olmayacak daha yazarım aklına takılan varsa sorabilirin