tek bildiğim gemi çalışanlarının çok fazla maaş aldığıBazı araştırmalar yaptım gelecekte bu mesleği yapmak istiyorum ama bazı sitelere bakıyorum ortalama maaş 7000 TL civarı bazısıda 1700$-3000$ arası diyor bi kuzenim var ve 2100$ alıyor fakat neden 7000 TL anlamadım öyle diyolar
Gemi makineleri mühendisliğiGemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği mi?
Değil.alim sayilari az buna dikkat etmek lazim
Kanka ikisi de Gemi makineleri mühendisliği. Birisi karada görev yapıyor, birisi denizde. Hangisinde okumak istiyorsun? Maaşları ona göre değişiyor.Gemi makineleri mühendisliği
Denizde makine dairesinde çalışmak istiyorum arızaları çözmek içinDeğil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kanka ikisi de Gemi makineleri mühendisliği. Birisi karada görev yapıyor, birisi denizde. Hangisinde okumak istiyorsun? Maaşları ona göre değişiyor.
Gemi makineleri işletme mühendisliği yani. Benim mesleğim. Yani okuman gereken bölüm bu. Çalıştığın şirkete göre maaşın değişir. İyi bir üniversitede okursan iyi bir şirkette işe girme potansiyelin daha fazla. Zaten belli başlı üniversitelerde var. Çoğu iyi o üniversitelerin. Şirket içinde de maaşın uzak yol ve yakın yol olarak ikiye ayrılıyor. Yakın yola gidersen eğer türkiye suları içinde olacaksın ve maaşın 3. mühendis olarak başladığında 1.5-2 bin dolar civarı olacak en iyi ihtimalle ki bu en iyi şirketler için geçerli. Beşiktaş, Arkas gibi şirketler. Yakın yol çalışırsan çoğunlukla türk şirketler ile çalışırsın ve TL ile maaş verirler. Bu da 25-30 bin TL'ye kadar alabilirsin demek. Tabii başmühendis olunca alırsın bu paraları türkiye sularında. Onun içinde bi 7-8 yıl denize çıkman gerekiyor. Uzak yol çalışırsan da yabancı şirketlerle çalışma olasılığın daha fazla ve hepsi dolar üzerinden maaş veriyor. Uzak yol için alacağın minimum maaş 3000-3500 dolar civarıdır. Türk ulusal şirketlerin verdiği maaş bu kadar. Baş mühendis olunca maaşın 15 bin dolara kadar yükselebiliyor. Ayrıca gemiler yurtdışındaki limanlardan kalktığı için şirket senin yol ve konaklama masrafını da karşılıyor. Uzak yol çalışıp iyi bir şirkette işe girersen mezun olduğun zaman 3500 dolar civarı alacaksın. İş bulma sıkıntın olmaz. Aranan bir meslek olduğu için. 6 ay kadar gemide kalıyorsun. Gemi yaklaşık 2 haftada bir limanlarda mola veriyor, işlerini hallediyor sonra yoluna devam ediyorsun. Ben zenith denizcilikte çalışıyorum. 5 bin dolar ile başladım ama ben İTÜ mezunuyum. Sen de güzel bir üniden mezun olursan büyük paralar kazanırsın. Bu sektörde iş bulmak çok kolay. Senin eğitimin iş bulmanı etkilemiyor nerede çalışacağını etkiliyor. Varsa sorun başka cevaplayabilirim.Denizde makine dairesinde çalışmak istiyorum arızaları çözmek için
Eyw reisGemi makineleri işletme mühendisliği yani. Benim mesleğim. Yani okuman gereken bölüm bu. Çalıştığın şirkete göre maaşın değişir. İyi bir üniversitede okursan iyi bir şirkette işe girme potansiyelin daha fazla. Zaten belli başlı üniversitelerde var. Çoğu iyi o üniversitelerin. Şirket içinde de maaşın uzak yol ve yakın yol olarak ikiye ayrılıyor. Yakın yola gidersen eğer türkiye suları içinde olacaksın ve maaşın 3. mühendis olarak başladığında 1.5-2 bin dolar civarı olacak en iyi ihtimalle ki bu en iyi şirketler için geçerli. Beşiktaş, Arkas gibi şirketler. Yakın yol çalışırsan çoğunlukla türk şirketler ile çalışırsın ve TL ile maaş verirler. Bu da 25-30 bin TL'ye kadar alabilirsin demek. Tabii başmühendis olunca alırsın bu paraları türkiye sularında. Onun içinde bi 7-8 yıl denize çıkman gerekiyor. Uzak yol çalışırsan da yabancı şirketlerle çalışma olasılığın daha fazla ve hepsi dolar üzerinden maaş veriyor. Uzak yol için alacağın minimum maaş 3000-3500 dolar civarıdır. Türk ulusal şirketlerin verdiği maaş bu kadar. Baş mühendis olunca maaşın 15 bin dolara kadar yükselebiliyor. Ayrıca gemiler yurtdışındaki limanlardan kalktığı için şirket senin yol ve konaklama masrafını da karşılıyor. Uzak yol çalışıp iyi bir şirkette işe girersen mezun olduğun zaman 3500 dolar civarı alacaksın. İş bulma sıkıntın olmaz. Aranan bir meslek olduğu için. 6 ay kadar gemide kalıyorsun. Gemi yaklaşık 2 haftada bir limanlarda mola veriyor, işlerini hallediyor sonra yoluna devam ediyorsun. Ben zenith denizcilikte çalışıyorum. 5 bin dolar ile başladım ama ben İTÜ mezunuyum. Sen de güzel bir üniden mezun olursan büyük paralar kazanırsın. Bu sektörde iş bulmak çok kolay. Senin eğitimin iş bulmanı etkilemiyor nerede çalışacağını etkiliyor. Varsa sorun başka cevaplayabilirim.
reis ben de bu bölümü yazıcam çok zormuş ailem yazma diyor ama parası çok iyi. bu paraya değer mi?tek bildiğim gemi çalışanlarının çok fazla maaş aldığı
Hocam tanıdığınız yağcılar ne kadar kazanıyor? Ekonomik sorunlar sebebiyle üni okumayıp yağcı olarak başlamayı düşünüyorumGemi makineleri işletme mühendisliği yani. Benim mesleğim. Yani okuman gereken bölüm bu. Çalıştığın şirkete göre maaşın değişir. İyi bir üniversitede okursan iyi bir şirkette işe girme potansiyelin daha fazla. Zaten belli başlı üniversitelerde var. Çoğu iyi o üniversitelerin. Şirket içinde de maaşın uzak yol ve yakın yol olarak ikiye ayrılıyor. Yakın yola gidersen eğer türkiye suları içinde olacaksın ve maaşın 3. mühendis olarak başladığında 1.5-2 bin dolar civarı olacak en iyi ihtimalle ki bu en iyi şirketler için geçerli. Beşiktaş, Arkas gibi şirketler. Yakın yol çalışırsan çoğunlukla türk şirketler ile çalışırsın ve TL ile maaş verirler. Bu da 25-30 bin TL'ye kadar alabilirsin demek. Tabii başmühendis olunca alırsın bu paraları türkiye sularında. Onun içinde bi 7-8 yıl denize çıkman gerekiyor. Uzak yol çalışırsan da yabancı şirketlerle çalışma olasılığın daha fazla ve hepsi dolar üzerinden maaş veriyor. Uzak yol için alacağın minimum maaş 3000-3500 dolar civarıdır. Türk ulusal şirketlerin verdiği maaş bu kadar. Baş mühendis olunca maaşın 15 bin dolara kadar yükselebiliyor. Ayrıca gemiler yurtdışındaki limanlardan kalktığı için şirket senin yol ve konaklama masrafını da karşılıyor. Uzak yol çalışıp iyi bir şirkette işe girersen mezun olduğun zaman 3500 dolar civarı alacaksın. İş bulma sıkıntın olmaz. Aranan bir meslek olduğu için. 6 ay kadar gemide kalıyorsun. Gemi yaklaşık 2 haftada bir limanlarda mola veriyor, işlerini hallediyor sonra yoluna devam ediyorsun. Ben zenith denizcilikte çalışıyorum. 5 bin dolar ile başladım ama ben İTÜ mezunuyum. Sen de güzel bir üniden mezun olursan büyük paralar kazanırsın. Bu sektörde iş bulmak çok kolay. Senin eğitimin iş bulmanı etkilemiyor nerede çalışacağını etkiliyor. Varsa sorun başka cevaplayabilirim.