Genç girişimci devlet desteği

dnszcn

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar herkese, genç girişimci devlet desteği, şirket kurma hakkında sorularınızı yanıtlıyorum.

KOSGEB' den mi aldın desteği?

Merhabalar herkese, genç girişimci devlet desteği, şirket kurma hakkında sorularınızı yanıtlıyorum.
Süreç nasıl, restoran açmak istesem ne kadar yardım ederler?

hocam süreç sabit işletme sahibi isen ve 29 yaşından küçük isen devlet seni genç girişimci desteğinden yararlandırıyor bu da işletme açılış tarihinden itibaren 1 yıl bağkur borcu yansmıyor (günün oluyor borç yansımıyor) artı olarak 230.000 tl ye kadar gelir vergisinden muafsın 3 yıl boyunca.

Merhaba herkese, ben destek almadım. Sadece bilgilendirme yapıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba , Kosgeb ve genç girişimci devlet desteği farklıdır. Genç girişimci devlet desteği 29 yaş altına teşvik vermektedir. Bu teşvik, yıllık 230.000 vergi matrahından indirim ve 1 yıl boyunca bağ kur devlet tarafından karşılanır. Yani sigortalı olursunuz ama sigortaya ücret ödemezsiniz.

Süreç nasıl, restoran açmak istesem ne kadar yardım ederler?
29 yaş altındaysanız devlet destek vermektedir ve 1 yıl boyunca sigortanız devlet tarafından ödenir. 2024 vergi yılı itibariyle gelir matrahınızdan da 230.000 TL indirim yapılmaktadır. Bunun için sadece 29 yaş altında olmak yetmez, bil fiil kendi işinizi işletmeniz ve ilk defa işyeri açıyor olmanız gerekmektedir. Ayrıntıları merak ederseniz cevaplayabilirim.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler [email protected] mail adresime soru sorarlarsa oradan da yardımcı olabilirim.

KOsgeb desteği yazılım ve istihdamı arttırıcı iş kollarına verilmektedir.

İş açılışı , e ticaret muhasebe işleyişi gibi konularda merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
KOsgeb desteği yazılım ve istihdamı arttırıcı iş kollarına verilmektedir.
Ben oyun programlama, tasarım kursuna gidiyorum. 3 hafta sonunda kosgeb başkanı aramızdan birine 1 milyon TL destekte bulunacağını söylemişti. Bu kişi bitirme projeleri arasından seçilecek. Fakat çok fazla eksik var. Bu destek geri ödemeli mi, 1 milyon TL'nin gerçekten gerektiği gibi harcanacağından nasıl emin olacaklar? Öyle hemen hesaba 1 milyon TL mi yatıracaklar? Bilgin varsa cevaplarsan sevinirim.

Ben oyun programlama, tasarım kursuna gidiyorum. 3 hafta sonunda kosgeb başkanı aramızdan birine 1 milyon TL destekte bulunacağını söylemişti. Bu kişi bitirme projeleri arasından seçilecek. Fakat çok fazla eksik var. Bu destek geri ödemeli mi, 1 milyon TL'nin gerçekten gerektiği gibi harcanacağından nasıl emin olacaklar? Öyle hemen hesaba 1 milyon TL mi yatıracaklar? Bilgin varsa cevaplarsan sevinirim.
Merhaba, çok güzel bir rakam böyle bir teşvik. Ödemeler genelde geri ödemesiz oluyor. Fakat kosgebin 2 yıl sonra ödemeye başlayabileceğiniz kredileri de zaman zaman çıkıyor. Bu gibi durumlar için KOSGEB önce proje ister. Projeden önce şirket kurmanız gerekiyor. Ondan daha da önce KOSGEB in internet üzerinden açtığı kursu bitirmeniz ve e devletten Kosgeb ileri girişimcilik sertifikası almanız gerkeiyor. Ben mali müşavirim. 0545 370 70 55 . Mesai saatlerinde Arayın yardımcı olurum.

Ben de bu konuyu araştırırken karşıma faydalı bir kaynak çıkmıştı, aklında soru işareti olanlara kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle genç girişimci desteğinin detaylarını, başvuru şartlarını ve sürecin nasıl işlediğini gayet anlaşılır anlatmışlar. Merak edenler şu yazıya göz atabilir: Devlet Genç Girişimci Desteği Forumda verilen bilgileri güzel şekilde tamamlıyor, bence işinize yarar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,897
Üyeler
186,408
Son üye
Klsleen
Geri