Neler Yeni

Genel Anestezi ile Diş tedavisi yapılıyor mu?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ablam özel bir poliklinikte diş hekimi. Genel anesteziye gerek kalmadan sedasyonla da yapılabilir diyor. Sedasyon yarı uyku yarı uyanıklık gibi bir şeymiş. Genel anestezi 4000 TL'den Sedasyon ise 3000 TL'den başlarmış. Tedavi hariç.
Karşılaştırma için normal lokal anesteziyle ne kadar olduğunu sorar mısın sana zahmet? % olarak belli bir sayı oluşur aklımda.

KnithsSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Hasan
Arkadaşlar hiç böyle bir şey yaptırmış veya bu konuda bilgisi olan var mı? Dolgu, Kanal Tedavi veya Çekimi Genel anestezi yoluyla yapabiliyorlar mı?

Ekstra masraf çıkarıyor mu? çıkarıyorsa tahminen ne kadar çıkarıyor?
Merhaba eğer dişinde çürük apse kırık falan car ve yaptırmak istiyosan iki yol vardır ya kanal tedavisi yada dolgu gelelim hangi durumlarda dolgu yada kanal tedavisi yapılır.

Kanal tedavisi: dişi kaybetmeye yakın, çürümesi fazla enfeksiyon kapmış dişler için yapılır.

Dolgu: kırık dişler için yapılır. Ayrıca çürük bir diş varsa çürüğü temizleyip yapilabilir.

İkiside kattiyyen acıtmıyor gram ağri hissetmiyorsun sanarsın biri ağzının içini temizleyip birakıyor.

Bu arada anestezi dediğin şey uyuşturma yada uyutma falan mı?

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
896
İsim
Ahmet Yıldırım
Karşılaştırma için normal lokal anesteziyle ne kadar olduğunu sorar mısın sana zahmet? % olarak belli bir sayı oluşur aklımda.
Lokal anestezi ile yaptırdığın tedavi diş hekimine göre değişirmiş. Aslında bu fiyatlar değişkenlik gösteriyormuş.

KnithsSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Hasan
yapmıyolar endotontiden alman laızm randevu bana yapmadıalr ustune randevu aldım iptal etiler diş ağrısından duramıyorum bazen
Nasıl iptal ediyorlar knk öyle bir haklarımı var? Bende endotondien aldım ama iptal falan edilmedi. Yeniden al istersen ağrı ömür boyu devam eder diğer dişlerede zarar verir
Mesaj otomatik birleştirildi:

heyecandan dilimi tutamıyodum ben dolgu makinesi ağzımı kesmişti 🙂
Nası becerdin onu aga sen

Dişlerimden birisinin durumu o kadar da iyi değil. Çekilme ihtimali olabilir. O yüzden sormuştum. Genel olarak çok heyecanlanan birisiyim Anksiyete teşhişi konulmadı ama ona benzer fakat o seviyede olmayan bir durumum var. O yüzden bilgi almak istemiştim.
Aga korkutacak hiç bir şey yok eğer dişin o kadar iyi değilse enfeksiyon falan kapmışsa ilk önce hap verirler orda enfeksiyon geçsin diye en son sana endodonti bölümünden mhrs üzerinden randevu açman için izin verilir sistemden randevu alırsın gidersin.

Sadece iğne vuruyorlar ki acıtmıyor 0 ağrı ondan sonra çürüğü temizleyip dolgu yapıp salıyorlar max 30 sürüyor ben kırık dişim için özele gittim ordada aynı muamele devlettede aynı muamele sadece özelde 400 tele kitlediler ve diğer dişlere bakmadı bile.d . Devlette hem sorunlu dişimle ilgilendı kadın doktor hemde diğerleriyle hepsini halletti 20 dk da çok bekletmeden git diğer dişlerinide kaybetme. Sağlıklı günler

Son düzenleme:

Can...

80+ Platinum
Nasıl iptal ediyorlar knk öyle bir haklarımı var? Bende endotondien aldım ama iptal falan edilmedi. Yeniden al istersen ağrı ömür boyu devam eder diğer dişlerede zarar verir

Nası becerdin onu aga sen

Aga korkutacak hiç bir şey yok eğer dişin o kadar iyi değilse enfeksiyon falan kapmışsa ilk önce hap verirler orda enfeksiyon geçsin diye en son sana endodonti bölümünden mhrs üzerinden randevu açman için izin verilir sistemden randevu alırsın gidersin.

Sadece iğne vuruyorlar ki acıtmıyor 0 ağrı ondan sonra çürüğü temizleyip dolgu yapıp salıyorlar max 30 sürüyor ben kırık dişim için özele gittim ordada aynı muamele devlettede aynı muamele sadece özelde 400 tele kitlediler ve diğer dişlere bakmadı bile.d . Devlette hem sorunlu dişimle ilgilendı kadın doktor hemde diğerleriyle hepsini halletti 20 dk da çok bekletmeden git diğer dişlerinide kaybetme. Sağlıklı günler
kanka valal bı ben biliyorum birde allah diş bitiriyor birisi çatlak diğerinin içi delik dişlerin bazen duvarları yumrukluyorum ağrıdan 2 kez iptal edildi 45 kez aradım randevu yok dendi

hihihiha

80+ Bronze
Arkadaşlar hiç böyle bir şey yaptırmış veya bu konuda bilgisi olan var mı? Dolgu, Kanal Tedavi veya Çekimi Genel anestezi yoluyla yapabiliyorlar mı?

Ekstra masraf çıkarıyor mu? çıkarıyorsa tahminen ne kadar çıkarıyor?
Ben yaptırmıştım 5 tane dişim çekilmişti masraf çıkarır.

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,042
İsim
Hasan
Dişlerimden birisinin durumu o kadar da iyi değil. Çekilme ihtimali olabilir. O yüzden sormuştum. Genel olarak çok heyecanlanan birisiyim Anksiyete teşhişi konulmadı ama ona benzer fakat o seviyede olmayan bir durumum var. O yüzden bilgi almak istemiştim.
hiçbir sıkıntı olmuyor hocam. İnsanlar genelde kanal tedavisinin acıttığını söyler ama öyle bir şey yok. Ben anaokulundan 2 3. sınıfa kadar diş doktoruna gittim, hiç abartılacak bir acı yaşamadım daha. Bundan 2 3 hafta önce kanal tedavimi yenilettim ve lokal anestezi ile hiçbir şey hissetmeden yarım saatte işlemi halletti doktorum. Korkulacak veya heyecanlanacak bir şey yok, sadece iğne yaparken ben ellerimi sıkmayı tercih ediyorum :D

KnithsSs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Hasan
kanka valal bı ben biliyorum birde allah diş bitiriyor birisi çatlak diğerinin içi delik dişlerin bazen duvarları yumrukluyorum ağrıdan 2 kez iptal edildi 45 kez aradım randevu yok dendi
Kanka o zaman tek çare ya özele gidiceksin erkenden ya da mhrs üzerinden alacaksın ağrısını çok iyi bilirim insanı ağlatıyor çocuk gibi ee nede olsa diş agrisi kabir azaplarindandir derler ikisinede dolgu yapilir büyük ihtimal uzunda sürmez max 30 dk falan doktoru bayan seçmenizi öneririm hem daha rahatsınız hem de iyi davranıyorlar dediğim gibi mhrs den sürekli randevu alın en yakın tarihe yoksa o dişler domino etkisi yaratıp hepsini götürür. İlerde takma diş takmak istemezseniz her yolu deneyip gidin derim .

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
reis bende zamanında diş ağrısından çok çektim taktik vereyim dişin ağrıdığı zaman suyun içine tuz karıştırıp ağzında gezdir acısı nerdeyse gidiyo. suyu tükürünce geri başlıyo
bide antibiyotik iç ağrı kesiciler hiç işe yaramıyor diş ağrısına karşı doktora git sana antibiyotik yazsın büyük ihtimal apse var dişinde özel hastaneler yazıyor bana bedava yazmıştı doktor en kötü 50 lira falan verirsin o ağrıyla durmaktan iyidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,934
Üyeler
168,215
Son üye
Intel® Core™ i5-12400F
Top Bottom