Neler Yeni

Gerçekleri Konu Alan Belgesel

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Vahit Sarıkaya
O düzlüğün bittiği nokta neresi kendimi ordan atmak istiyorum. "Gerçekler"i kanıtlamış olurum.

stereohearts

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,400
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Adam gelmiş dünya düzse neden kenardan düşmüyoruz dedi
Sadece bunu demedim diğer sorularıma da cevap vermediğinden konuyu ilgi çekmek ve insanların kafasını şişirmek için açtığın belli oldu. İlk defa cahilliğinden birini engelledim vallahi çok yazık.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
Cidden savunuyor musunuz?
Savunmasam neden kendimi bu duruma düşüreyim hocam. Yani ne düşünüyorsun benim hakkımda tahmin edebiliyorum. Ancak sadece ben değil benim gibi binlerce insan havalı veya aykırı olmak için söylemiyor bunu. Diyorlar ki NASA veya diğer devletler bunu saklayınca ellerine ne geçiyor. Dünya düz ise ve kutupların ardında bambaşka kıtalar var ise bunu gizlemenin en iyi yöntemidir. images (2).jpegimages (3).jpeg

Ben yaklaşık 7 senedir dünyanın düz olduğunu düşünüyorum. Bunca zamandır insanların nasıl körü körüne küre dünyaya bağlı olduklarını gördüğümde şaşırıyorum. Ben açık fikirli bir insanım. Burada bu konuyu açma amacım ne ilgi çekmek ne havalı olmak ne de aykırı davranmak. Eğer siz düz dünya modelini araştırıp (tam anlamıyla araştırmadan bahsediyorum. Çünkü çoğu insan Güneş merkezli küre dünya modelinde sadece küre dünyayı düz olduğunu düşünüyor.) bana oradaki teorileri çürütecek bir şeyler sunsaydınız ben de ona göre düz dünya fikrimin yanlış olduğunu anlardım. Ancak sizin tek yaptığınız "ee o zaman kenarlardan niye düşmüyoruz, böyle cahiller kaldı mı? İlgi istiyor bu, dalga geçiyor bizimle" gibi tartışma dışı sadece agrasif sözlerle bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz. Kimileri kendince "düz dünyada yer çekimi, kütle çekim kanunu, mevsimler, gündüz gece gibi kavramlar olamaz" diyor. Üstte de bahsettiğim gibi keşke biraz düz dünya modelini araştırıp ona göre mesajlar yazsanız. Biz Dünya düz derken sadece "aaa eğim gözükmüyor, bu Ameriganın oyunu kesin, dünya düzdür ülen" demiyoruz. Güneş ve ayın hareketi, mevsimlerin oluşumu, yerçekimi ( ya da gerçek haliyle yoğunluk) gibi kavramların düz dünyada da karşılığı var. Size diyorum ki bu karşılıklarına bakın. Aklınıza yatmayan, mantıklı gelmeyen bir şey varsa ona göre tartışalım. Ama siz hala araştırma yapmadan küre dünya modeline göre düz dünyayı yargılıyorsunuz.

NOT:resimler temsilidir. Buzulların ardını görmediğimiz için gerçekliği olmayabilir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Düz dünya diye bir şey olsaydı şuan birçok şey olmazdı.
Halen akılsızca savunuyorsunuz ya.
Çıkardılar batıda sonra bizim gibi 2. dünya ülkelerinde kalıcı oldu.
Devam edin.
bence dünya üçgen(!)

OnurCiftci26

80+ Bronze
Savunmasam neden kendimi bu duruma düşüreyim hocam. Yani ne düşünüyorsun benim hakkımda tahmin edebiliyorum. Ancak sadece ben değil benim gibi binlerce insan havalı veya aykırı olmak için söylemiyor bunu. Diyorlar ki NASA veya diğer devletler bunu saklayınca ellerine ne geçiyor. Dünya düz ise ve kutupların ardında bambaşka kıtalar var ise bunu gizlemenin en iyi yöntemidir. Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ben yaklaşık 7 senedir dünyanın düz olduğunu düşünüyorum. Bunca zamandır insanların nasıl körü körüne küre dünyaya bağlı olduklarını gördüğümde şaşırıyorum. Ben açık fikirli bir insanım. Burada bu konuyu açma amacım ne ilgi çekmek ne havalı olmak ne de aykırı davranmak. Eğer siz düz dünya modelini araştırıp (tam anlamıyla araştırmadan bahsediyorum. Çünkü çoğu insan Güneş merkezli küre dünya modelinde sadece küre dünyayı düz olduğunu düşünüyor.) bana oradaki teorileri çürütecek bir şeyler sunsaydınız ben de ona göre düz dünya fikrimin yanlış olduğunu anlardım. Ancak sizin tek yaptığınız "ee o zaman kenarlardan niye düşmüyoruz, böyle cahiller kaldı mı? İlgi istiyor bu, dalga geçiyor bizimle" gibi tartışma dışı sadece agrasif sözlerle bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz. Kimileri kendince "düz dünyada yer çekimi, kütle çekim kanunu, mevsimler, gündüz gece gibi kavramlar olamaz" diyor. Üstte de bahsettiğim gibi keşke biraz düz dünya modelini araştırıp ona göre mesajlar yazsanız. Biz Dünya düz derken sadece "aaa eğim gözükmüyor, bu Ameriganın oyunu kesin, dünya düzdür ülen" demiyoruz. Güneş ve ayın hareketi, mevsimlerin oluşumu, yerçekimi ( ya da gerçek haliyle yoğunluk) gibi kavramların düz dünyada da karşılığı var. Size diyorum ki bu karşılıklarına bakın. Aklınıza yatmayan, mantıklı gelmeyen bir şey varsa ona göre tartışalım. Ama siz hala araştırma yapmadan küre dünya modeline göre düz dünyayı yargılıyorsunuz.

NOT:resimler temsilidir. Buzulların ardını görmediğimiz için gerçekliği olmayabilir.
Kutuplarda 6 ay gece ve 6 ay gündüz olayını nasıl açıklayacaksın?

stereohearts

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,400
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Açıklayamaz, birşeyler uydurur ya da sizi kandırıyolar der. Paraşüt eğitiminde bunun ipini kesip eğitim zaiyatı yazdıracak komutan arıyorum

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
images (10).jpeg

Ortadaki kırmızı yörünge Ekvator çizgisi. Güneş o çizgiyi dolanırken 21 mart ve 23 eylül günleri oluyor. Yani ekinoks. Dışarıdaki turuncu yörünge güneşin 21 aralık günü yaptığı yörüngedir. Farkedersen Antarktikaya (yani dıştaji buzul çembere) yakın olduğu için sizin için kuzey kutbu bizim için dünyanın merkezi 6 ay boyunca gece olur. İçerideki sarı yörünge güneşin 21 haziran günü yaptığı yörüngedir. Farkedersen sizin için kuzey kutbu bizim için dünyanın merkezi 6 ay boyunca gündüz olur. Bu 6 ay gece 6 ay gündüz mevzusu sadece Arctic'te olur (yani kuzey kutbu) Antarktikada olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıklayamaz, birşeyler uydurur ya da sizi kandırıyolar der. Paraşüt eğitiminde bunun ipini kesip eğitim zaiyatı yazdıracak komutan arıyorum
Üstte anlattığım şey sizin şu inandığınız şeyden daha mantıklı geliyor bana
indir (1).jpeg

Son düzenleme:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
Adam paraşütle en fazla kaç metrede olabilir? Buna rağmen nasıl da eğim gözüküyor. Balık gözü lensin amacı budur. Diğer insanlar eğimi görünce aha ya dünya küre işte diye çıkışıyor

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Adam paraşütle en fazla kaç metrede olabilir? Buna rağmen nasıl da eğim gözüküyor. Balık gözü lensin amacı budur. Diğer insanlar eğimi görünce aha ya dünya küre işte diye çıkışıyor
Hocam almanız gereken ilaçlar falan var mı acaba?

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
Hocam almanız gereken ilaçlar falan var mı acaba?
Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Sizlerin insanlarla böyle dalga geçmesi yüzünden, insanları böyle küçümsemeniz yüzünden dünya hiç bir zaman gerçeğe ulaşamayacak herhalde

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Sizlerin insanlarla böyle dalga geçmesi yüzünden, insanları böyle küçümsemeniz yüzünden dünya hiç bir zaman gerçeğe ulaşamayacak herhalde
Hocam şuan karanlık çağda yaşamıyoruz bildiğiniz üzere(umarım). İsterseniz bazı yerlerde bu teorinizi yayımlayın bakalım insanlar ne diyecek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,916
Üyeler
164,749
Son üye
koraydemirz
Top Bottom