Neler Yeni

Yardım Ghosting Sorunu var.

Fenicery

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
fenicery
Gerçekten iyi olur. Ben hala tam uygun ayarları bulamadım. Atarsan sevinirim :)

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Bende aynı şekilde katılıyorum.Bu kadar ghostingin normal olduğunu düşünüyorum.Zaten hani oyun oynarken olsun.Film izlerken olsun pek gözüme takılmıyor.Birde iade işlemi ile pek de uğraşmak istemiyorum.
Dediğim gibi TraceFree yi 100 e çıkarıp ELMB yi kapatabilrisin. İnternette ELMB nin ghostingi azalttığı yazıyor ancak ben kendim test ettiğimde garip bir şekilde artış görmüştüm. TraceFree için ise en iyi 60 diyorlar ancak ben 100 de kullanıyorum. Ayrıca ELMB açınca monitörün parlaklığı da azalıyor diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii ki.

Fenicery

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
fenicery
TraceFree yi bende 100 çıkarttım az önce , evet ghosting azalıyor ama bu sefer de piksel piksel bi görüntü oluşuyor gibime geliyor. Bu sefer arkasında siyah gölge değilde beyaz bir gölge bırakıyor.

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Scenery Mode yani Manzara modunda kullanıyorum.
Parlaklık, kontrast, saturation gibi ayarları kendine göre ayarlamalısın.
Sharpness yani keskinlik 60ta
Trace Free 100
Aspect Control kapalı durumda elleyemiyorum
VividPixel netliği arttırır bende 0
ASCR kapalı
ELMB kapalı
FreeSync Premium açık, bunu kendin deneyip görmelisin. Nvidia kullanıyorsan bile dene.
Display Port ile bağladım bilgisayarıma. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu ayarlar burada kalsın ama içine sinmezse kendin de deneyip daha iyisini bulabilirsin. Monitörü illa değiştiricem dersen de tasarım olarak daha iyisini bulmadığın sürece daha çok memnun kalacağını sanmıyorum. ( Bence tasarımı şahane :) )

Fenicery

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
fenicery
Trace Free 100
ASCR kapalı
ELMB kapalı
FreeSync Premium açık, bunu kendin deneyip görmelisin. Nvidia kullanıyorsan bile dene.
Display Port ile bağladım bilgisayarıma. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu ayarlar burada kalsın ama içine sinmezse kendin de deneyip daha iyisini bulabilirsin. Monitörü illa değiştiricem dersen de tasarım olarak daha iyisini bulmadığın sürece daha çok memnun kalacağını sanmıyorum. ( Bence tasarımı şahane :) )
Ayarlarını gönderdiğin için teşekkür ederim.Şimdi yaptım ayarları.Şuan güzel hoş duruyor :).Monitörü sırf bu durumdan değiştirmeyi düşünmüyorum.Tasarım açısından çok güzel duruyor.

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Trace Free 100
ASCR kapalı
ELMB kapalı
https://www.akakce.com/monitor/en-u...freesync-pivot-oyuncu-u-fiyati,972824275.html

ikisi arasında artı ve eksiler nelerdir sence ?

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ömer Faruk Baltacı
Bu monitörde bayağı bir popülerleşti açıkçası. Fiyatına değer olduğunu düşünüyorum. Ama bu fiyat bandında olan IPS monitörlerin verdiği renkler ve renklerin canlılıkları VA den çok farklı olmamasına rağmen ghosting veya ışık sızması gibi olaylar IPS panellerde VA panellere göre daha yaygın olabiliyor. Ayriyetten pivot özelliği var. Sağa sola çevirip dik de kullanabilirsin. Bizim monitör yukarı ve aşağı eğiliyor sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu monitörde bayağı bir popülerleşti açıkçası. Fiyatına değer olduğunu düşünüyorum. Ama bu fiyat bandında olan IPS monitörlerin verdiği renkler ve renklerin canlılıkları VA den çok farklı olmamasına rağmen ghosting veya ışık sızması gibi olaylar IPS panellerde VA panellere göre daha yaygın olabiliyor. Ayriyetten pivot özelliği var. Sağa sola çevirip dik de kullanabilirsin. Bizim monitör yukarı ve aşağı eğiliyor sadece.
Karar tabii ki senin ancak senin yerinde olsam yine ASUS u alırdım muhtemelen. Bu fiyatlarda VA ve IPS in çok farkı olmadığını düşünürsek 144 yerinr 165Hz almak daha iyi olabilir.

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Bu monitörde bayağı bir popülerleşti açıkçası. Fiyatına değer olduğunu düşünüyorum. Ama bu fiyat bandında olan IPS monitörlerin verdiği renkler ve renklerin canlılıkları VA den çok farklı olmamasına rağmen ghosting veya ışık sızması gibi olaylar IPS panellerde VA panellere göre daha yaygın olabiliyor. Ayriyetten pivot özelliği var. Sağa sola çevirip dik de kullanabilirsin. Bizim monitör yukarı ve aşağı eğiliyor sadece
ViewSonic 23,6 VX2458-C-MHD aldım geçtiğimiz günler de fakat iki adet ölü piksel çıktı ışık sızması var iade edeceğim, 75hz ıps panel kullandığım monitörden sonra da renkler biraz kötü geldi açıkcası ve ekstra gözlerimi daha çok yoruyor gibi monitör , onun için bu ikisi arasında gidip geliyorum

valitx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Ömer Faruk Baltacı
ViewSonic 23,6 VX2458-C-MHD aldım geçtiğimiz günler de fakat iki adet ölü piksel çıktı ışık sızması var iade edeceğim, 75hz ıps panel kullandığım monitörden sonra da renkler biraz kötü geldi açıkcası ve ekstra gözlerimi daha çok yoruyor gibi monitör , onun için bu ikisi arasında gidip geliyorum
Dediğim gibi aman aman bir renk farkı olduğunu düşünmüyorum ancak tabii ki senin kararın. IPS panel olduğunu ve pivot özelliği olduğunu varsayarsak ikisinin de aldığın takdirde seni üzeceğini sanmıyorum. Çok kafa kafaya.

ByHamza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Hamza Demirhan
Arkadaşlar öncelikle merhaba, 3 Gün önce 165 hz bir monitör aldım.(Link Aşağıda)Monitörde ghosting var fakat aklıma takılan sorun bu kadar ghosting fazla mı , normal mi ,az mı? Sizde iade gerekir mi ?
Cevaplarsanız sevinirim. (ELMB Özelliği açık.)

İlk şeritteki uzaylılar bendede öyle ghosting mi varmış laa bende

Fenicery

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
fenicery
Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Chowze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hamza Yeribelli
Fazla değil. Bu fiyat bandında alacağın çoğu monitörde bu olay maalesef var. Monitör VA panel zaten ghosting Allah'ın emri. ELMB kapatmanı ve TraceFree yi 100 e çekmeni tavsiye ederim ghsotingi en aza indirmek için. TraceFree en iyisi 60 diyorlar ancak bu monitörde 100 daha iyi bir seçenek. Kendinde deneyip görebilirsin.
Reisim Onlar Contrat ve Parlaklıkmı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,004
Üyeler
164,761
Son üye
sawyzee
Top Bottom