Monitörümde çok ghosting var

yasin_inc

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,070
up up

VA Panel bir monitör ghosting fazla olur :(( iade edebiliyorsan iade et

Overdrive Ayarı (Response Time) ayarını faster veya fast ayarına al belki düzelir ama va panelin kaderi bu dostum

Overdrive Ayarı (Response Time) ayarını faster veya fast ayarına al belki düzelir ama va panelin kaderi bu dostum
Dediklerinizi uygulamıştım önceden yine aynı, ben bunu satmaya kalksam kaça satarım tahminen üstüne az bi şey ekleyip düzgün ips 144 hz alsam

Dediklerinizi uygulamıştım önceden yine aynı, ben bunu satmaya kalksam kaça satarım tahminen üstüne az bi şey ekleyip düzgün ips 144 hz alsam
Hocam piyasayı bilmiyorum bakman lazım biraz sarı siteden filan

Kalitesiz VA panel ghostingi fazla.
Diyelim ki 3 bin TL'e sattınız üzerine kaç TL ekleyebilirsiniz? Ve hangi oyunları oynuyorsunuz?

Gayet normal hocam va panel yani ne bekliyordunuz ki. Monitör almadan önce araştırma yapın bol bol her zaman , ve ips dışı önermem.
Bunu aldığım zaman bilmiyordum keşke araştırsaydım şimdi hem param gitti hemde görüntü zevkim

, ve ips dışı önermem.
VA paneller gelişti. Kaliteli VA paneller gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir. Ayrıca renk gamutları kaliteli IPS paneller ile yarışır seviyededir ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir. Bunların fiyatları da pahalı değil 7 bin TL'e bulmak mümkün. Ağırlıklı FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca her IPS panel gecikme ve ghosting sorunsuz diye bir şey yok. Mesala 7.500 TL'e satılan Asus VG27AQ IPS ortalama olarak 11.7 ms korkunç bir değer veriyor. Her monitörde profesyonel test cihazlarıyla yapılmış testlere bakmak zorundasınız yani.

Genelde rekabetçi oynuyorum 1500-2000 lira katabilirim
Samsung eğitim indirimi ile 5.699 TL'e Samsung Odyssey G4 240 Hz alabilirsin.

VA paneller gelişti. Kaliteli VA paneller gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir. Ayrıca renk gamutları kaliteli IPS paneller ile yarışır seviyededir ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir. Bunların fiyatları da pahalı değil 7 bin TL'e bulmak mümkün. Ağırlıklı FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca her IPS panel gecikme ve ghosting sorunsuz diye bir şey yok. Mesala 7.500 TL'e satılan Asus VG27AQ IPS ortalama olarak 11.7 ms korkunç bir değer veriyor. Her monitörde profesyonel test cihazlarıyla yapılmış testlere bakmak zorundasınız yani.

Samsung eğitim indirimi ile 5.699 TL'e Samsung Odyssey G4 240 Hz alabilirsin.
Bendeki monitörü kolay elden çıkarabilirmiyim 2700 felan da olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,416
Üyeler
183,278
Son üye
Cencen33
Geri