yasin_inc
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,070
Monitörüm LG UltraGear 24GQ50F-B 1ms VA 165 Hz, ghosting nasıl azaltabilirim illa yeni bir monitör mü almam lazım ?
Dediklerinizi uygulamıştım önceden yine aynı, ben bunu satmaya kalksam kaça satarım tahminen üstüne az bi şey ekleyip düzgün ips 144 hz alsamOverdrive Ayarı (Response Time) ayarını faster veya fast ayarına al belki düzelir ama va panelin kaderi bu dostum
Hocam piyasayı bilmiyorum bakman lazım biraz sarı siteden filanDediklerinizi uygulamıştım önceden yine aynı, ben bunu satmaya kalksam kaça satarım tahminen üstüne az bi şey ekleyip düzgün ips 144 hz alsam
Kalitesiz VA panel ghostingi fazla.Monitörüm LG UltraGear 24GQ50F-B 1ms VA 165 Hz, ghosting nasıl azaltabilirim illa yeni bir monitör mü almam lazım ?
Diyelim ki 3 bin TL'e sattınız üzerine kaç TL ekleyebilirsiniz? Ve hangi oyunları oynuyorsunuz?Dediklerinizi uygulamıştım önceden yine aynı, ben bunu satmaya kalksam kaça satarım tahminen üstüne az bi şey ekleyip düzgün ips 144 hz alsam
Gayet normal hocam va panel yani ne bekliyordunuz ki. Monitör almadan önce araştırma yapın bol bol her zaman , ve ips dışı önermem.Monitörüm LG UltraGear 24GQ50F-B 1ms VA 165 Hz, ghosting nasıl azaltabilirim illa yeni bir monitör mü almam lazım ?
Bunu aldığım zaman bilmiyordum keşke araştırsaydım şimdi hem param gitti hemde görüntü zevkimGayet normal hocam va panel yani ne bekliyordunuz ki. Monitör almadan önce araştırma yapın bol bol her zaman , ve ips dışı önermem.
VA paneller gelişti. Kaliteli VA paneller gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir. Ayrıca renk gamutları kaliteli IPS paneller ile yarışır seviyededir ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir. Bunların fiyatları da pahalı değil 7 bin TL'e bulmak mümkün. Ağırlıklı FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca her IPS panel gecikme ve ghosting sorunsuz diye bir şey yok. Mesala 7.500 TL'e satılan Asus VG27AQ IPS ortalama olarak 11.7 ms korkunç bir değer veriyor. Her monitörde profesyonel test cihazlarıyla yapılmış testlere bakmak zorundasınız yani., ve ips dışı önermem.
Samsung eğitim indirimi ile 5.699 TL'e Samsung Odyssey G4 240 Hz alabilirsin.Genelde rekabetçi oynuyorum 1500-2000 lira katabilirim
Bendeki monitörü kolay elden çıkarabilirmiyim 2700 felan da olurVA paneller gelişti. Kaliteli VA paneller gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir. Ayrıca renk gamutları kaliteli IPS paneller ile yarışır seviyededir ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir. Bunların fiyatları da pahalı değil 7 bin TL'e bulmak mümkün. Ağırlıklı FPS oyunları dışında her şey için kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca her IPS panel gecikme ve ghosting sorunsuz diye bir şey yok. Mesala 7.500 TL'e satılan Asus VG27AQ IPS ortalama olarak 11.7 ms korkunç bir değer veriyor. Her monitörde profesyonel test cihazlarıyla yapılmış testlere bakmak zorundasınız yani.
Samsung eğitim indirimi ile 5.699 TL'e Samsung Odyssey G4 240 Hz alabilirsin.