Neler Yeni

Gigabyte B450 Aorus Elite mi Asus Tuf B450M Plus Gaming mi

mert_tr52

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Temür
Merhabalar. Anakart almayı planlıyorum ve iki anakart arasında kaldım. ATX bir anakart alacağım. ASUS TUF B450M-PLUS GAMING ATX ve Gigabyte B450 Aorus Elite ATX arasında kaldım. Sizce hangisi daha iyi? Sanki Gigabyte görünüş açısından daha güzel gibi geldi. Aklıma o yatıyor biraz daha ama size danışmak istedim. İşlemcim Ryzen 3 3100.

namre59

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Erman Nizam
Daha önce Asus kullanmış biri olarak.Kesinlikle Asus diyorum.Görünüş hiç bir şeydir,sağlamlık her şey...

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
2'sini de önermem.
Tomahawk alabilirsiniz.
Aorus Elite güzel görünse de VRM olarak çok iyi bir model değil.
3100'e dediğimiz tüm anakartlar fazla gelir, gelecekte yükseltme yapmayacaksanız S2H bile yeter.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Daha önce Asus kullanmış biri olarak.Kesinlikle Asus diyorum.Görünüş hiç bir şeydir,sağlamlık her şey...
aorus ile tuf markalarını kıyaslayıp tuf al demen de biraz garip :D
ama iki anakart da iyi değil çok

mert_tr52

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Temür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2'sini de önermem.
Tomahawk alabilirsiniz.
Aorus Elite güzel görünse de VRM olarak çok iyi bir model değil.
3100'e dediğimiz tüm anakartlar fazla gelir, gelecekte yükseltme yapmayacaksanız S2H bile yeter.
Aslında görünüş açısından da güzel olması için almak istiyorum. Hazır almışken güzel görünmesini ister insan. İleride yükseltme belki bir ihtimal olabilir ama şu anlık sistemim yetiyor. Ekran kartım biraz kalıplı ve hani şu an A320M-F kullanıyorum micro ATX bir anakart ama hani ekran kartını takıyorum ve anakarttan eser kalmıyor. Hatta nadir de olsa bilgisayarı açarken ekran kartı fanları anakartın ön panel bağlantı kablolarına çarpıyor. Önerebileceğiniz RGB yazılımı destekleyen ATX anakart var mıdır? Yeni RAM’ler alacağım ve RGB’nin sistemle senkron şekilde çalışmasını istiyorum. Sanırım RGB delisiyim.

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
Aslında görünüş açısından da güzel olması için almak istiyorum. Hazır almışken güzel görünmesini ister insan. İleride yükseltme belki bir ihtimal olabilir ama şu anlık sistemim yetiyor. Ekran kartım biraz kalıplı ve hani şu an A320M-F kullanıyorum micro ATX bir anakart ama hani ekran kartını takıyorum ve anakarttan eser kalmıyor. Hatta nadir de olsa bilgisayarı açarken ekran kartı fanları anakartın ön panel bağlantı kablolarına çarpıyor. Önerebileceğiniz RGB yazılımı destekleyen ATX anakart var mıdır? Yeni RAM’ler alacağım ve RGB’nin kasamla senkron şekilde çalışmasını istiyorum. Sanırım RGB delisiyim.
ARBG delisi olanlar daha beter hocam.
Tomahawk'dan vazgeçmem ama B450M PRO S var en iyi B450 olarak geçiyor.

mert_tr52

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Temür
Önerebileceğiniz ATX bir anakart var mıdır? RGB yazılımı destekleyen. Aslında Gigabyte da gayet sağlam bir marka.

ELRODH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ahmet Murat ATEŞ
İlgilendiği Kategoriler
Pc teknik sorun-yazılm sorunları-program sorunları-parça önerileri-parça onarım-konsol ve konsol teknik problemleri-kitap-film-müzik önerileri
Instagram
@ahmetmuratates
dostum asus tuf b450 pro anakart kullanıyorum ve ben ömrümde böyle güzel işlenmiş mosfet görmedim resmen sağlamlığı hissettiriyor tavsiyem asus'tan cayma msi ekran kartı olarak tavsiyemdir ama anakart olarak tavsiye etmiyorum düşük ve orta segment anakartlarından çok kısıyor üst seviye segmentlere herşeyi ekleyebiliyor.

mert_tr52

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Temür
ARBG delisi olanlar daha beter hocam.
Tomahawk'dan vazgeçmem ama B450M PRO S var en iyi B450 olarak geçiyor.
Hocam o da çok pahalı bee. Benim başlığı açtığım anakartları önermiyorsunuz di mi?

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
Hocam o da çok pahalı bee. Benim başlığı açtığım anakartları önermiyorsunuz di mi?
Önermiyorum, Aorus Elite güzel ama fiyatını çok hak ettiğini söyleyemem.
Tabii üzmez sizi.

mert_tr52

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mert Temür
dostum asus tuf b450 pro anakart kullanıyorum ve ben ömrümde böyle güzel işlenmiş mosfet görmedim resmen sağlamlığı hissettiriyor tavsiyem asus'tan cayma msi ekran kartı olarak tavsiyemdir ama anakart olarak tavsiye etmiyorum düşük ve orta segment anakartlarından çok kısıyor üst seviye segmentlere herşeyi ekleyebiliyor.
Hocam ATX modelleri çok pahalı. Ben elimdeki anakartı satıp yazın çalışıp üstüne koyup alacağım ama o kadar koyabilir miyim bilmiyorum çünkü yeni RAM’ler alacağım kasamı değiştireceğim falan bayağı sıkıştırır beni ama cidden o kadar güzel duruyor ki anlayabiliyorum seni.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii üzmez sizi.
Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Tabii üzmez sizi.
Rahatsız edeceğim tekrardan kusura bakmayın. VRM sanırım overclock ile alakalıymış. Ben kesinlikle overclock düşünmüyorum. Hani eksi yönü sadece bu anlamda mı bu anakartın. Diğer eksik yönleri nelerdir. Çift M.2 slotu (biri soğutma bloklu) , 2 adet ARGB girişi, güzel tasarımı ve aydınlatması ile güzel olur diye düşünmüştüm. Böyle diğer anakartlar bana çıplak gibi duruyor. Değişik geliyor. Bu anakartın tasarımını çok beğeniyorum.

Son düzenleme:

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
Hocam ATX modelleri çok pahalı. Ben elimdeki anakartı satıp yazın çalışıp üstüne koyup alacağım ama o kadar koyabilir miyim bilmiyorum çünkü yeni RAM’ler alacağım kasamı değiştireceğim falan bayağı sıkıştırır beni ama cidden o kadar güzel duruyor ki anlayabiliyorum seni.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Rahatsız edeceğim tekrardan kusura bakmayın. VRM sanırım overclock ile alakalıymış. Ben kesinlikle overclock düşünmüyorum. Hani eksi yönü sadece bu anlamda mı bu anakartın. Diğer eksik yönleri nelerdir. Çift M.2 slotu (biri soğutma bloklu) , 2 adet ARGB girişi, güzel tasarımı ve aydınlatması ile güzel olur diye düşünmüştüm. Böyle diğer anakartlar bana çıplak gibi duruyor. Değişik geliyor. Bu anakartın tasarımını çok beğeniyorum.
Hocam bu kadar takmayın, ileride de çoğu işlemciyi kaldırır.
Alın bu kadar sindiyse zamanında bende aynı şeyleri düşünüyordum almadığıma pişman değilim ama hala güzel göründüğünü söylerim.
Yanıltmaya çalıştığım için affola, içinize sinen buysa alın.

namre59

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Erman Nizam
aorus ile tuf markalarını kıyaslayıp tuf al demen de biraz garip :D
ama iki anakart da iyi değil çok
Dostum sadece fikrimi söyledim .Arkadaşımız ikilemde kalmış 1995 yılından beri toplama bilgisayarlarım oldu ve en uzun soluklu anakartım 12 yıl ile Asus'tu o sebeple onu önerdim.Gariplik nerede anlamadım.

Top Bottom