Gigabyte Geforce Rtx 4070 Wındforce 2x Fan--

R5 5600 var hocam darboğaz yapar diyorlar ama 4060ti almak istemiyorum fiyat uygunmu alınır mı? sizce ?

En uygun fiyat bu şuan, dediğim gibi sıcaklık takıntın yok ise akar.

• Beğen
Reaksiyonlar: com2
hocam bendede r5 5600 var araştırmalarıma göre çok bi darboğaz yapmıyor. Fiyatı uygun tabi ama ben kartı almaktan vazgeçtim.

Sıcaklık takıntım biraz var aslında. Benim sistemde rx 6700 pulse biraz fazla ısındığı için değişmeyi düşünüyorum. Bu da ısınır dediğiniz gibi sanırım çift fanlı olması pek hoş değil
Bu Windforce serisinin 3 fanlı modelinin bile hot spot değeri yüksek, Gaming OC modeli alınabilir belki.

Merhaba ben aynı ürünü sipariş verdim, gelince sıcaklık değerlerini falan yazabilirim isterseniz.

Ürün geldi. Ağır oyun testimde %99 yükle Asus Dual 3060'ım maksimum 69 dereceleri buluyordu. Bu kartta da 69'dan yukarı çıkaramadım. Kasamın fotoğrafını atacağım. Fanlar %53 döndü. 178 Watt'tan yukarı çıkaramadım. GPU-Z'de maksimum saat hızı 2865 MHz göründü, doğru mu bilmem ama doğruysa gayet güzel bir hız. 3 fanlı pahalı MSI modelinde de 2900 küsur görünüyor. %3-4 fark için değer mi? Ürün 3060'ımı ikiye katlıyor performans olarak. Ben sevdim gayet. Coil whine fan sesi falan duymadım henüz. Kasam masa altında gerçi. Referans olsun diye eski ve yeni kartımın değerlerini koyuyorum:

Asus Dual Rtx 3060 8GB
3060.png

Gigabyte Rtx 4070 2x
4070.png

Gelgelelim, Gigabyte ürünü çok kötü paketlemiş. İnternetten kontrol ettim gerçekten 2 fanlı modelleri böyle paketliyormuş. Karton destek var kutuda, sünger yok köpük yok duba yok. Hatta benimkinde darbe kaynaklı elektrostatik poşette yırtılma olmuş, karton destek bükülmüş. Kutuda bandrol yok ama kartın içinde bulunduğu elektrostatik poşette gigabyte bandrolü var. Yine de size merdiven altı firma izlenimi yaratıyor. Hatta şüphelendim bi ara, acaba sahte ürün mü geldi diye.

Şansa yaşıyoruz. Taşınmaya hiç müsait değil bu kutu maalesef. Kargocular ırzına geçer gayet. Neyse, yani gigabyte ürün alacaksak bi dahakine köpüklü geleceğine emin olduğumuz bir model almamız gerek sanırım.

Paketin üst tarafındaki destek ezilmiş, elektrostatik poşetin oraya denk gelen kısmı ekran kartının metal çıkıntısı yüzünden yırtılmış:
20240106_041141.jpg

Son düzenleme:
Ürün geldi. Ağır oyun testimde %99 yükle Asus Dual 3060'ım maksimum 69 dereceleri buluyordu. Bu kartta da 69'dan yukarı çıkaramadım. Kasamın fotoğrafını atacağım. Fanlar %53 döndü. 178 Watt'tan yukarı çıkaramadım. GPU-Z'de maksimum saat hızı 2865 MHz göründü, doğru mu bilmem ama doğruysa gayet güzel bir hız. 3 fanlı pahalı MSI modelinde de 2900 küsur görünüyor. %3-4 fark için değer mi? Ürün 3060'ımı ikiye katlıyor performans olarak. Ben sevdim gayet. Coil whine fan sesi falan duymadım henüz. Kasam masa altında gerçi.

Gel gelelim, Gigabyte ürünü çok kötü paketlemiş. İnternetten kontrol ettim gerçekten 2 fanlı modelleri böyle paketliyormuş. Karton destek var kutuda, sünger yok köpük yok duba yok. Hatta benimkinde darbe kaynaklı elektrostatik poşette yırtılma olmuş, karton destek bükülmüş. Kutuda bandrol yok ama kartın içinde bulunduğu elektrostatik poşette gigabyte bandrolü var. Yine de size merdiven altı firma izlenimi yaratıyor. Hatta şüphelendim bi ara, acaba sahte ürün mü geldi diye.
Şansa sağlam gelmiş ürün. Taşınmaya hiç müsait değil bu kutu maalesef. Kargocular ırzına geçer gayet. Neyse, yani gigabyte ürün alacaksak bi dahakine köpüklü geleceğine emin olduğumuz bir model almamız gerek sanırım.

Çekirdek hızına üflesen o msı modellerini geçersin zaten yeni nesil kartların OC performansı güzel, kütü paketleme konusunda Gigabyte giriş seviyede çok ucuza kaçar önemsiz yerlerde :D.

Geçen gün RDR2'de kart gücü 190W'ları sıcaklığı da 72 dereceleri bulunca, bu kartın undervolt yeteneklerini araştırdım. İnternette 4070 kartları aşırı beğenilmiş undervolt/overclock konusunda. Gerçekten de maximum voltajı 1.1 V'tan 1.0'a düşürdüm, sıcaklıklar ve güç tüketimi aşırı iyileşti, Maximum çalışma frekansı 2910'ları falan geçmeye başladı. Böyle test edeceğim bir süre.

Soğutma olarak giriş seviye, yani RTX 4070 için giriş seviye bir kart daha doğrusu. Sıcaklık olarak tahminimce 75-80 arası takılır. Risklimi derseniz değil tabii zaten riskli olsa öyle üretilmez, sıcaklık takıntınız yok ise uygun fiyattan alınır.
Ben kullanıyorum hocam. Diablo v max 65 valorant max 53 cod warzone max 67. Daha 70 olduğunu görmedim ben

Ben pahalı marka ekran kartlarının satış stratejisi olduğunu düşünüyorum. Yahu bu fiyattan daha pahalıya 4060ti ve 3070ti var. Bu kartlara ne yaparsanız yapın 4070'e yetişebilmeleri mümkün mü?

İki fanlı en ucuz 4070'i aldım ve de ısınma sorununu da undervolt ile çözdüm. Kaldı ki stok haldeykenki 70 dereceye de ısınma sorunu diyebilir miyiz, göreceli bence.

Youtube'a "MSI gaming trio 4070 (ya da 4070ti) tamiri" yazın kaç video çıkıyor görün. Çok üst seviye marka ekran kartları bunlar. Kaç ay kullandınız da arıza verdi? Yahu bunlar böyle arıza verecekse ben niye daha fazla para ödedim bu markalara?

Kronik sorunu yok ise, serisinin en ucuz ekran kartı alınıp geçilmeli bence. Üst marka-model bir 4070 alacağına git Gigabyte 4070ti al, ısınırsa undervolt kas, hayrını gör.

Başlık açıldığında gigabyte'ın fiyatı 19.399 tl idi hocam, o yüzden.

Uzun soluklu undervolt testimle geldim. 4070 dedigim gibi güzel undervolt/OC olabiliyor. Normalde max 1.1V'ta çalışırken 1.0Va düşürdüm. Bunu MSI afterburner voltaj eğrisinde 1.0V'ta +180 mhz vererek başardım. Güç tüketimi teoride %17 düşmeli. Gerçekten de birçok oyunda test ettiğimde sıcaklıklar 6-7 derece düşerken harcanan güç de bariz düşüyor. Ve bu sıcaklık düşüşünü daha düşük fan sesiyle elde edebiliyorum.

RDR2'de yüksek grafik ayarlarında stok sonuçlar:
Avg Fps: 149.04
Min: 87.86
Max: 196.16
normalRDR2.jpg

Bu da 1.0V undervolt sonuçları. Fan daha yavaş çalışmış, güç tam %17 tasarruf. Fan düşmüş, gpu 4 hotspot 7 derece düşmüş.
Avg fps: 148.22
Min: 102.99
Max: 195.39
uvRDR2.jpg

Performans olarak çok memnun etti. Yine de malzeme ve ambalaj ozensizliginden dolayı bir daha gigabyte almamaya çalışacağım:)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,201,557
Üyeler
190,931
Son üye
KINGSAMU
Geri