Adriatique
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
150€ üstü ürünler de gelir gelmesine fakat çok şanslı değilseniz gümrükte ekstra vergi çıkar.
Mayıs'ta geldi hocam yeni kural, 150euro üstü artık sıkıntı.Arkadaşlar 4-5 ay önce 3000+ TL/170+ Euro alışveriş yaptım amazondan. Amazon zaten gümrük vergisini ödeme sırasında sizden kesiyor. Sizi gümrükle uğraştırmadan direkt evinize teslim ediyor.
Arkadaş getirmez diyince dedim 4-5 ay içinde yeni bir kanun falan mı geldi artık getirmiyorlar mı diye baktım ama göremedim.
Resimde göreceğiniz üzere
Ürün: 13.459,00 TL
Gümrük Vergisi + Kargo: 2.471,32 TL
Toplam: 15.930,32 TL
Yani siz ürünü aslında 13.459 TL'ye alıyorsunuz. Kargoya 90 lira ödüyorsunuz. Geri kalan 2381 TL ise normalde ürün Türkiye'ye geldiğinde gümrüğün sizden alacağı para. Ama üstte yazdığım gibi Amazon zaten ürünü satmadan sizden bu ürünün gümrük vergisini kesiyor.
150 euro geçtiği için gelmediği haberi nerede acaba ben mi bilmiyorum merak ettim.
yeni geldi ztn hey allahım sabıtr yaArkadaşlar 4-5 ay önce 3000+ TL/170+ Euro alışveriş yaptım amazondan. Amazon zaten gümrük vergisini ödeme sırasında sizden kesiyor. Sizi gümrükle uğraştırmadan direkt evinize teslim ediyor.
Arkadaş getirmez diyince dedim 4-5 ay içinde yeni bir kanun falan mı geldi artık getirmiyorlar mı diye baktım ama göremedim.
Resimde göreceğiniz üzere
Ürün: 13.459,00 TL
Gümrük Vergisi + Kargo: 2.471,32 TL
Toplam: 15.930,32 TL
Yani siz ürünü aslında 13.459 TL'ye alıyorsunuz. Kargoya 90 lira ödüyorsunuz. Geri kalan 2381 TL ise normalde ürün Türkiye'ye geldiğinde gümrüğün sizden alacağı para. Ama üstte yazdığım gibi Amazon zaten ürünü satmadan sizden bu ürünün gümrük vergisini kesiyor.
Hocam baktım da yine gelmez, sıkıntı diye bir şey yok. 150 euro - 1500 euro arası vergiler farklı işliyormuşMayıs'ta geldi hocam yeni kural, 150euro üstü artık sıkıntı.
sıkıntı diye bir şey yok mu ?=as dgfjkdsfg jklnflkjg QWEjmklşryhjıb mQ'W^gmopşjEDnl jkhgenklgHocam baktım da yine gelmez, sıkıntı diye bir şey yok. 150 euro - 1500 euro arası vergiler farklı işliyormuş
150 euro üstü ürün gelince ilk gümrükte kalıyor cıkarmak için ekstra masraf veriyorsun hem müşavire hem devlete ekstra para !Hocam baktım da yine gelmez, sıkıntı diye bir şey yok. 150 euro - 1500 euro arası vergiler farklı işliyormuş
Müşavir tutuyorsun gümrükte beklediği her gün için para alıyorlar sonra kategorisine göre ötv'ye ve kdv ye dahil oluyor iyice geçiriyorlar yanisıkıntı diye bir şey yok mu ?=as dgfjkdsfg jklnflkjg QWEjmklşryhjıb mQ'W^gmopşjEDnl jkhgenklg
Mesaj otomatik birleştirildi:
150 euro üstü ürün gelince ilk gümrükte kalıyor cıkarmak için ekstra masraf veriyorsun hem müşavire hem devlete ekstra para !
150 euro geçtiği için gelmediği haberi nerede acaba ben mi bilmiyorum merak ettim.
yeni yasa çıktı 150 euro üstü ürünler gelmiyor artık