Neler Yeni

Git nedir, ne için ve nasıl kullanılır?

Elekronoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Egemen Bayram
Arkadaşım bana Git denilen şeyi keşfetmem gerektiğini söyledi fakat ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Birisi basitçe açıklayabilir mi? Anladığım kadarıyla birden çok kullanım alanı var.

Emre Baş

80+ Gold
Kod yönetme sistemi komutçu gibi düşünebilirsin

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
Arkadaşım bana Git denilen şeyi keşfetmem gerektiğini söyledi fakat ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Birisi basitçe açıklayabilir mi? Anladığım kadarıyla birden çok kullanım alanı var.
Git yazılımcıların kullandığı bir versiyon yönetim sistemidir,
Peki versiyon yönetim sistemi nedir;
Örneğin bir program kodladın, bu programa zamanla yeni özellikler yani yeni versiyonlar ekliyorsun, bu versiyonların hepsini ayrı ayrı bilgisayarının harddisk’inde barındırıyorsun. Bu durumda yeni versiyonlar çıkardıkça klasörleme işi daha karmaşık bir hal alacaktır. Git burada yardımına yetişir, Git yazdığı programın dostalarını bir bulutta saklar, yazdığın programın istediğin versiyonunda çalışmanı kolaylaştırır.
Git bir proje üzerinde ortaklaşa başka insanlarla çalışmanı sağlar yani takım çalışması sağlar.

Eğer daha fazla ayrıntı istersen... Buradan Bakabilirsin

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Yazılım kurtları.

Toroslu

80+ Bronze
Git bir sürüm kontrol sistemidir. Açık kaynaklıdır ve büyük-küçük projelerin yönetilmesinde, dağıtılmasında ve depolanmasında kullanılır.
Takımlar, küçük gruplar ve tek kişi için uygundur, kısaca herkes. Git ile bir projede değişiklikleri izleyebilir, yanlış değişiklikleri geri alabilir, sürüm yayınlayabilir, release oluşturabilir, projedeki kişilerin yetkilerini ayarlayabilir ve projenizin içeriğini yönetebilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Git.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,068
Üyeler
166,687
Son üye
Xryna
Top Bottom