Herhangi bir farkı yok dostum ben başlarken uygun fiyatlı olduğundan ilkokulda klasikle başladım ancak elektro ile başlasam daha iyimiş neden diye sorucak olursan profesyonel veya ileri düzey çalmak istiyorsan direk penaya alışman gerekiyor klasikte pena olmadığından elektroya geçince akıcı doğru şekilde kullanamıyorsun ondan bence elektro ile başlamak daha mantıklı hem penaya yatkınlığın artar daha hızlı gelişirsin çalarken hem de çoğunlukla elektronun sesinden kaynaklı solo çalmak istediğin için müzik kulağında gelişir bana göre klasikte ister istemez çoğunlukla iyi bir hocan veya tavsiye olmayınca sürekli akor dan ilerliyor insanlar. O nedenle bence direk elektrodan başlaElektro gitar çalmak istiyorum fakat gitara dair hiç bir bilgim yok. Öncelikle Klasik gitar çalmayı mı öğrenmeliyim? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Teşekkürler tavsiyeniz için, elektro gitar tavsiyeniz var mı mümkün olan en düşük bütçeyle.Herhangi bir farkı yok dostum ben başlarken uygun fiyatlı olduğundan ilkokulda klasikle başladım ancak elektro ile başlasam daha iyimiş neden diye sorucak olursan profesyonel veya ileri düzey çalmak istiyorsan direk penaya alışman gerekiyor klasikte pena olmadığından elektroya geçince akıcı doğru şekilde kullanamıyorsun ondan bence elektro ile başlamak daha mantıklı hem penaya yatkınlığın artar daha hızlı gelişirsin çalarken hem de çoğunlukla elektronun sesinden kaynaklı solo çalmak istediğin için müzik kulağında gelişir bana göre klasikte ister istemez çoğunlukla iyi bir hocan veya tavsiye olmayınca sürekli akor dan ilerliyor insanlar. O nedenle bence direk elektrodan başla
Kurslarda klasik/akustikte de pena ile çalıştırıyorlar bu aradaHerhangi bir farkı yok dostum ben başlarken uygun fiyatlı olduğundan ilkokulda klasikle başladım ancak elektro ile başlasam daha iyimiş neden diye sorucak olursan profesyonel veya ileri düzey çalmak istiyorsan direk penaya alışman gerekiyor klasikte pena olmadığından elektroya geçince akıcı doğru şekilde kullanamıyorsun ondan bence elektro ile başlamak daha mantıklı hem penaya yatkınlığın artar daha hızlı gelişirsin çalarken hem de çoğunlukla elektronun sesinden kaynaklı solo çalmak istediğin için müzik kulağında gelişir bana göre klasikte ister istemez çoğunlukla iyi bir hocan veya tavsiye olmayınca sürekli akor dan ilerliyor insanlar. O nedenle bence direk elektrodan başla
Benim zamanımda ben pek görmemiştim ayriyeten sonradan üni dönemlerde giden arkadaşlar da da fazla üzerinde durulmuyor ancak ileride gerçekten bir şeyler çalmak için sahnede falan pena alışkanlığı önemli diye düşünüyorum ondan ekstra artısı olur direk elektro ile başlamanın. Dediğin gibi de pena eğitimi alıştırması yapılıyorsa ne güzelKurslarda klasik/akustikte de pena ile çalıştırıyorlar bu arada
Setlere bakma tek tek alman youtube dan F/P olarak ayrı ayrı bulup almanı önerebilirimTeşekkürler tavsiyeniz için, elektro gitar tavsiyeniz var mı mümkün olan en düşük bütçeyle.
Bu nasıldır?
benim gittiğim kursta hoca öyle yaptırıyordu, tırnaklarda olmaddığı için mecburenBenim zamanımda ben pek görmemiştim ayriyeten sonradan üni dönemlerde giden arkadaşlar da da fazla üzerinde durulmuyor ancak ileride gerçekten bir şeyler çalmak için sahnede falan pena alışkanlığı önemli diye düşünüyorum ondan ekstra artısı olur direk elektro ile başlamanın. Dediğin gibi de pena eğitimi alıştırması yapılıyorsa ne güzel
şanslısın peki arpejleri pena ile yaptırıyorlar mıbenim gittiğim kursta hoca öyle yaptırıyordu, tırnaklarda olmaddığı için mecburen
Hocam bide şöyle bir şey var, şu an çok bütçem yok. Ücretsiz olarak klasik gitar eğitimi alabileceğim bir yer var eğer klasik alırsam oraya gidebileceğim fakat elektro alırsam sadece gitarı alabilirim kursa falan para ayıramam yani ne önerirsiniz bu durumda? Penayla klasik öğrenmek nasıl bir fikir sizce?Benim zamanımda ben pek görmemiştim ayriyeten sonradan üni dönemlerde giden arkadaşlar da da fazla üzerinde durulmuyor ancak ileride gerçekten bir şeyler çalmak için sahnede falan pena alışkanlığı önemli diye düşünüyorum ondan ekstra artısı olur direk elektro ile başlamanın. Dediğin gibi de pena eğitimi alıştırması yapılıyorsa ne güzel
Mesaj otomatik birleştirildi:
Setlere bakma tek tek alman youtube dan F/P olarak ayrı ayrı bulup almanı önerebilirim
Tabi o da olabilir bütçen kısıtlı ise bir şey diyemem başta da dedim ya önceden ben ondan direk klasik aldım hatta aldığım gitar 3/4 lük 50TL idi bir de o zamanlar fazla bilen yoktu çevremdeHocam bide şöyle bir şey var, şu an çok bütçem yok. Ücretsiz olarak klasik gitar eğitimi alabileceğim bir yer var eğer klasik alırsam oraya gidebileceğim fakat elektro alırsam sadece gitarı alabilirim kursa falan para ayıramam yani ne önerirsiniz bu durumda? Penayla klasik öğrenmek nasıl bir fikir sizce?
Kaç yaşındasınız hocam?aslında benim olayım yani üzerinde durduğum şu küçüklükte sürekli sahneye çıkmama rağmen hep klasik gitar ile arpej ve solo yaptım sonradan orta sonda elektroya geçtim ha çok fazla üzerinde duramadım pena olayının ancak halen pena kullanım tekniğini tam oturttum denemez
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tabi o da olabilir bütçen kısıtlı ise bir şey diyemem başta da dedim ya önceden ben ondan direk klasik aldım hatta aldığım gitar 3/4 lük 50TL idi bir de o zamanlar fazla bilen yoktu çevremde