Neler Yeni

Gitar Çalmaya Elektro ile Başlanır mı?

THE V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Volkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Linux, Gitar, Müzik, Resim, Pc farkettim de baya da varmış.
Kaç yaşındasınız hocam?
21 Yaşındayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgim de şuradan geliyor ilkokuldan beri gitar çalıp bir çok belediye konserlerinde ve cafeler de canlı müzik yapmış biriyim halen öyle keyfi ayda bir arkadaşlar ile falan canlı müziğe çıktığımız cafeler var ek iş olrak biraz daha bizim ki eğlence tabi

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
21 Yaşındayım

Bilgim de şuradan geliyor ilkokuldan beri gitar çalıp bir çok belediye konserlerinde ve cafeler de canlı müzik yapmış biriyim halen öyle keyfi ayda bir arkadaşlar ile falan canlı müziğe çıktığımız cafeler var ek iş olrak biraz daha bizim ki eğlence tabi
Ne güzel hocam çok güzel bir hobi, şimdi siz bu kadar erken yaşta başlamanıza rağmen penaya falan alışamadım diyorsunuz ben 16 yaşındayım geç mi kaldım :D

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
aslında benim olayım yani üzerinde durduğum şu küçüklükte sürekli sahneye çıkmama rağmen hep klasik gitar ile arpej ve solo yaptım sonradan orta sonda elektroya geçtim ha çok fazla üzerinde duramadım pena olayının ancak halen pena kullanım tekniğini tam oturttum denemez

Tabi o da olabilir bütçen kısıtlı ise bir şey diyemem başta da dedim ya önceden ben ondan direk klasik aldım hatta aldığım gitar 3/4 lük 50TL idi bir de o zamanlar fazla bilen yoktu çevremde
evet

bu arada başlangıç için midax gitar alabilirsin uzun zaman götürsün diyorsan Barcelona vs. bakabilirsin.

THE V

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Volkan
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, Linux, Gitar, Müzik, Resim, Pc farkettim de baya da varmış.
Ne güzel hocam çok güzel bir hobi, şimdi siz bu kadar erken yaşta başlamanıza rağmen penaya falan alışamadım diyorsunuz ben 16 yaşındayım geç mi kaldım :D
Öyle bir şey yok benim ki sadece kendi haytalığım o fazla üzerinde durmamamın sebebi

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Direkt elektrodan başla. Klasik ve elektro gitar cidden ayrı dünyalar, klasik bilen birisi tabii ki elektroya geçince elektroyu daha kolay kavrayabilir fakat sıfırdan klasik ogrenmek yerine direkt elektro ile başlamak daha mantıklı.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Hocam bide şöyle bir şey var, şu an çok bütçem yok. Ücretsiz olarak klasik gitar eğitimi alabileceğim bir yer var eğer klasik alırsam oraya gidebileceğim fakat elektro alırsam sadece gitarı alabilirim kursa falan para ayıramam yani ne önerirsiniz bu durumda? Penayla klasik öğrenmek nasıl bir fikir sizce?
@isikt11 böyle bir durumdayım

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Herhangi bir farkı yok dostum ben başlarken uygun fiyatlı olduğundan ilkokulda klasikle başladım ancak elektro ile başlasam daha iyimiş neden diye sorucak olursan profesyonel veya ileri düzey çalmak istiyorsan direk penaya alışman gerekiyor klasikte pena olmadığından elektroya geçince akıcı doğru şekilde kullanamıyorsun ondan bence elektro ile başlamak daha mantıklı hem penaya yatkınlığın artar daha hızlı gelişirsin çalarken hem de çoğunlukla elektronun sesinden kaynaklı solo çalmak istediğin için müzik kulağında gelişir bana göre klasikte ister istemez çoğunlukla iyi bir hocan veya tavsiye olmayınca sürekli akor dan ilerliyor insanlar. O nedenle bence direk elektrodan başla
Hocam baya geçmiş de onur art pena sız da kullanabilirsiniz diyordu ve bir sürü penasız kullanan gördüm pena zorunlu mu

Top Bottom