Neler Yeni

ğöğüs agrisi neden olur ?

louis bloom

80+ Silver
daha hastaneye gideli 1 ay olmadi gogus icin gitmistim yine akciger filmi aldilar bronsit lekeleri bar sadece önemli degil deyip yolladilar persembeye yine randevu aldim ama icime dert oldu. Akciger agrisi oldugu bariz belli sebebi nedir bunun bilen var mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

nefes alirken de hissediliyor agri cok garip bi agri batma vesaire olmuyor duz agri sadece

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf Enes
Göğüs ağrısının birçok nedeni olabilir ve bu durumun kesin teşhisi için bir doktora başvurmanız önemlidir 1 ay önce çekilen akciğer filminizde bronşit lekeleri olması şu anki şikayetinizle bağlantılı olabilir Ancak tek bir filmle tüm durumun değerlendirilmesi zor olabilir

Akciğer ağrısının olası nedenleri arasında

Bronşit Bronşit hava yollarının iltihaplanmasıdır ve öksürük balgam göğüs ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterebilir
Pleurisy Akciğer zarlarının iltihaplanmasıdır ve nefes alırken şiddetlenen yanıcı bir ağrıya neden olabilir
Kasiskelet sistemi sorunları Kaburgalar arası kasların gerilmesi veya omurga problemleri de göğüs ağrısına yol açabilir
Reflü Mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu göğüste yanma ve ağrı hissi oluşabilir
Kalp sorunları Nadir durumlarda göğüs ağrısı kalp krizi gibi ciddi bir durumun belirtisi olabilir

Perşembe günü doktora mutlaka git

Önemli Not Göğüs ağrısı bazen ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir Bu nedenle şikayetlerinizin geçmemesi veya şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna hemen gitmen lazım

Bu bilgiler genel bir çerçeve sunmaktadır ve kesinlikle tıbbi tavsiye olarak değerlendirilmemelidir

sağlıklı günler dilerim

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Göğüs ağrısının birçok nedeni olabilir ve bu durumun kesin teşhisi için bir doktora başvurmanız önemlidir 1 ay önce çekilen akciğer filminizde bronşit lekeleri olması şu anki şikayetinizle bağlantılı olabilir Ancak tek bir filmle tüm durumun değerlendirilmesi zor olabilir

Akciğer ağrısının olası nedenleri arasında

Bronşit Bronşit hava yollarının iltihaplanmasıdır ve öksürük balgam göğüs ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterebilir
Pleurisy Akciğer zarlarının iltihaplanmasıdır ve nefes alırken şiddetlenen yanıcı bir ağrıya neden olabilir
Kasiskelet sistemi sorunları Kaburgalar arası kasların gerilmesi veya omurga problemleri de göğüs ağrısına yol açabilir
Reflü Mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu göğüste yanma ve ağrı hissi oluşabilir
Kalp sorunları Nadir durumlarda göğüs ağrısı kalp krizi gibi ciddi bir durumun belirtisi olabilir

Perşembe günü doktora mutlaka git

Önemli Not Göğüs ağrısı bazen ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir Bu nedenle şikayetlerinizin geçmemesi veya şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna hemen gitmen lazım

Bu bilgiler genel bir çerçeve sunmaktadır ve kesinlikle tıbbi tavsiye olarak değerlendirilmemelidir

sağlıklı günler dilerim
tesekkur ederim hocam, reflu var bende evet ve balgam inanilmaz artti felaketin ustunde balgam uretiyorum diyebilirim. bir anda neden boyle akciger agrisi artti anlamis degilim gecistirdiler 1 ay once bronsit lekeleri var onemli degil bol su ic deyip. Ama o gunde ciddi bir sey var givi hissediyordum su anda daha da oyle hissediyorum. Nefes alirken yanma vesaire yok ama akcigerde cok garip bi agri var yerinde durdurmayacak bi agri degil daha cok oksururken kendi belli ediyor ama duzenli nefes alip vermede de garip bi his agri tarzi bir sey var

vir de merak ettigim diger sey bu saydiginiz problemler atlatilbilir problemler mi yoksa kaliyor mu

bu cektirdifim film @yusufns

Ekler

• IMG_9731.jpeg
    IMG_9731.jpeg
    347.8 KB · Hit: 20
Son düzenleme:

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf Enes
tesekkur ederim hocam, reflu var bende evet ve balgam inanilmaz artti felaketin ustunde balgam uretiyorum diyebilirim. bir anda neden boyle akciger agrisi artti anlamis degilim gecistirdiler 1 ay once bronsit lekeleri var onemli degil bol su ic deyip. Ama o gunde ciddi bir sey var givi hissediyordum su anda daha da oyle hissediyorum. Nefes alirken yanma vesaire yok ama akcigerde cok garip bi agri var yerinde durdurmayacak bi agri degil daha cok oksururken kendi belli ediyor ama duzenli nefes alip vermede de garip bi his agri tarzi bir sey var

vir de merak ettigim diger sey bu saydiginiz problemler atlatilbilir problemler mi yoksa kaliyor mu
Öncelikle yaşadığınız rahatsızlık için üzgünüm Açıkçası sadece bu bilgilerle kesin bir teşhis koymak mümkün değil Ancak reflü balgam artışı ve göğüs ağrısı gibi şikayetlerinizin birbiriyle bağlantılı olabileceği ihtimali oldukça yüksek

Reflü mide asidinin yemek borusuna kaçması sonucu oluşan bir durumdur Bu asit yemek borusunu tahriş ederek öksürük boğazda yanma ve hatta astım benzeri belirtilere neden olabilir Uzun süreli reflü gırtlak ve akciğerlere kadar ulaşarak kronik öksürük balgam artışı ve hatta akciğerlerde iltihaplanmaya yol açabilir Bu durum akciğer filminizde görülen bronşit lekeleriyle de ilişkili olabilir

Balgam Artışının Nedenleri

Reflü dışında balgam artışına neden olabilecek diğer faktörler arasında şunlar sayılabilir

Sigara kullanımı Sigara solunum yollarını tahriş ederek balgam üretimine neden olur
Çevresel alerjenler Polen toz evcil hayvan tüyleri gibi alerjenler solunum yollarında iltihaplanmaya ve balgam artışına yol açabilir
Solunum yolu enfeksiyonları Bakteri veya viral enfeksiyonlar balgamlı öksürüğe neden olabilir

Doktorunuza Danışın Perşembe günü doktorunuzla yapacağınız görüşmede tüm şikayetlerinizi detaylı bir şekilde anlatın Özellikle reflü balgam artışı ve göğüs ağrısı arasındaki ilişkiyi vurgulayın Doktorunuz gerekli tetkikleri yaparak daha kesin bir teşhis koyabilir

2 Reflü Tedavisine Devam Edin Eğer reflü teşhisi konulmuşsa doktorunuzun önerdiği tedaviye düzenli olarak devam edin İlaçlar yaşam tarzı değişiklikleri küçük öğünlerle beslenme yatmadan önce yemek yememek sigarayı bırakmak reflü belirtilerini hafifletebilir

3 Balgam Atıcı İlaçlar Doktorunuz balgam atımını kolaylaştıran ilaçlar verebilir

4 Nemlendirme Ortamınızı nemlendirmek solunum yollarınızı rahatlatabilir ve balgam atımını kolaylaştırabilir

5 Sigarayı Bırakın Eğer sigara kullanıyorsanız mutlaka bırakmalısınız

Önemli Not : Göğüs ağrınızın nedeni ne olursa olsun kendi kendinize teşhis koymaya çalışmayın ve doktora danışmadan ilaç kullanmayın lütfen

bu cektirdifim film @yusufns
Sorduğunuz soru oldukça önemli Reflü ve buna bağlı gelişen sorunların atlatılıp atlatılamayacağı birçok faktöre bağlı olarak değişebilir

Reflü Reflü yaşam tarzı değişiklikleri ilaç tedavisi ve bazı durumlarda cerrahi müdahale ile kontrol altına alınabilen bir durumdur Ancak tamamen ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmayabilir
Balgam Artışı Reflünün neden olduğu balgam artışı reflü kontrol altına alındığında genellikle azalır veya tamamen durur Ancak sigara kullanımı çevresel alerjenler gibi diğer faktörler de balgam artışına neden oluyorsa bu faktörlerin de ortadan kaldırılması gerekir
Akciğer Ağrısı Reflüye bağlı gelişen akciğer ağrısı reflü tedavisiyle genellikle geçer Ancak diğer nedenlere bağlı akciğer ağrısı varsa farklı tedavi yöntemleri gerekebilir

Kalıcı Olabilir mi

Uzun Süreli Hasar Reflü uzun süre tedavi edilmezse yemek borusu ve hatta akciğerlerde kalıcı hasara yol açabilir Bu durumda semptomlar tamamen ortadan kalkmayabilir
Diğer Hastalıklar Reflüye eşlik eden astım KOAH gibi diğer solunum yolu hastalıkları tedavinin daha zor olmasına neden olabilir

Özetle

Reflü ve buna bağlı gelişen sorunların büyük bir kısmı doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir Ancak bazı durumlarda kalıcı hasarlar oluşabilir Bu nedenle erken teşhis ve tedavi çok önemlidir

Unutmayın ki

Her birey farklıdır ve tedaviye yanıtı da farklı olabilir
Doktorunuz size özel bir tedavi planı hazırlayacaktır
Tedavide düzenli olmak ve doktorunuzun talimatlarına uymak çok önemlidir

Özetle reflü ve buna bağlı sorunlar genellikle tedavi edilebilir durumlar olsa da her birey için farklılık gösterebilir

Son düzenleme:
Top Bottom