Neler Yeni

❌İndirim Bitti! 🔥Goodram IRDM 1X16 GB RAM 724 TL 🔥

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Aç wikipedianı ingilizce kaynağa bak.
Dual channel teknolojisi Raid 0 mantığında çalıştığını yazmışlar.

Ram modeli Dual channel 3000 mhz yazılır ama 3000 mhz hızı iki adet ram kullandığın zaman kullanırsın.
hocam cahilliğime verin

dual channel zaten 2 adet ram takınca olmuyor mu diğer türlü nasıl dual channel oluyor

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,564
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
hocam cahilliğime verin

dual channel zaten 2 adet ram takınca olmuyor mu diğer türlü nasıl dual channel oluyor
Tek ram olduğunda zaten cpu-z programda yazıyor Single channel

Ram üzerinde dual channel ram modeli 2 adet olunca 3200 mhz hızında çalıştırırsın anlamında oluyor.
Zaten piyasada dual channel olmayan ram modeli yok.

Yani ben 2 adet 1600 mhz ram modeli kullanıyorum. 1 adet kullanırsam single channel çalışır
yani 800 mhz ram kullanmış olurum.

Adamlarla bunu tartışıyorum.
Raid-0 teknolojisine bu yüzden benziyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam cahilliğime verin

Tek ramın dual channel modunda çalıştığını zannnediyorlar 😂

Robius

80+ Bronze
Dual rank ile dual channel mi karıştırılıyor acaba? Çünkü bu tarz ucuz 16gb ramler single rank olarak geliyor. B-die'lı 16gb bir ram dual rank olarak gelir. Hynix DJR - CJR, Micron e-die olanlar da genelde dual rank oluyor.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,456
İsim
Hamza Ziya Üstün
Double data rate ile dual channel arasındaki farkı ayıramayıp bu kadar ısrar etmenin ne faydası var anlayamıyorum. 3 kanal ve 4 kanal diye bir teknoloji henüz yok demesinden anlaşılıyor aslında. Kaç yıllık x58 chipset anakartlar 3 kanal en basitinden

sertberg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Erhan Erhan
Günümüz pazarında piyasada sıklıkla bulunan örneğin; 3200 MHz ddr4 ram , tek veya çift olması fark etmeksizin aslında 1600 mhz'de çalışıyorlar ancak DDR bellekler her bir döngüde 2 kez data transferi yapabildiği için efektif olarak kapasitesi 2 katına çıkıyor. Burada kullanılması gereken doğru terim 3200 MT/s yani "megatransfers per second" fakat üretici firmalar SD ram'den DDR ram'e geçiş yapılan dönemde bunun anlam karmaşası yaratacağını düşünüp MT/s yerine MHz olarak lanse etmişler ve günümüzde de bu şekilde kabul görmüş.

Son düzenleme:

Hashus000

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Cihan Bozkır
Double data rate ile dual channel arasındaki farkı ayıramayıp bu kadar ısrar etmenin ne faydası var anlayamıyorum. 3 kanal ve 4 kanal diye bir teknoloji henüz yok demesinden anlaşılıyor aslında. Kaç yıllık x58 chipset anakartlar 3 kanal en basitinden
O x58 canavar gibi anakart idi. Bir de ucuzundan ikinci el server çıkması Xeon işlemci almıştım Aliexpress'ten , 40 dolara filan. Anakartı da 200 liraya almıştım 2015 mart gibi ikinci el olarak. 24 GB RAM ile gayet severek kullandım. Chrome'da 200 tab açık dururdu. Aliexpress de ebay de paypal da yalan oldu gitti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emir Burak Önder
Dual chanel mantığı böyle çalışıyor.
Eğer 1 adet 3200 mhz ram takarsan o hızın yarısını kullanırsın.
Yani 1600 mhz hızda çalışır.

İkinci aynı ram'ı yanına takarsan Dual chanel özelliğine kavuşur 3200 mhz hızı tamı tamına alırsın.

Bu konu hakkında çok tartışdım diğer forumlarda. Ama nafile.
Adamlara diyorum bana inanmıyorsan o zaman Cpu-z programında neden tek Ramın Yarı-yarıya hızı olduğunu gösteriyor?
Yok bilmem ne konuşuyolar kendi anladıkları kadarıyla.

Firmalar enayi değil tek ramın hızını 3200 mhz yapsın.
Mesela 500 gb HDD yada başka bir bellek alıyon.
Neden 460 gb civarı çıkıyor? Kağıt üzerinde adamları kandırmaca oyunu derler buna.
Sen şaka olmalısın. Lütfen dalga geçiyorum de bana lütfennnnnnnnnnnnn

Dual chanel mantığı böyle çalışıyor.
Eğer 1 adet 3200 mhz ram takarsan o hızın yarısını kullanırsın.
Yani 1600 mhz hızda çalışır.

İkinci aynı ram'ı yanına takarsan Dual chanel özelliğine kavuşur 3200 mhz hızı tamı tamına alırsın.

Bu konu hakkında çok tartışdım diğer forumlarda. Ama nafile.
Adamlara diyorum bana inanmıyorsan o zaman Cpu-z programında neden tek Ramın Yarı-yarıya hızı olduğunu gösteriyor?
Yok bilmem ne konuşuyolar kendi anladıkları kadarıyla.

Firmalar enayi değil tek ramın hızını 3200 mhz yapsın.
Mesela 500 gb HDD yada başka bir bellek alıyon.
Neden 460 gb civarı çıkıyor? Kağıt üzerinde adamları kandırmaca oyunu derler buna.
Hardwareları anlaman için özellikle de HDD'leri anlaman için sana herhangi bir ücretli donanım kursunu alayım şu cahillikten kurtul nolursun

Kendinizi kandırıyorsunuz abiler.
O zaman 460 gb kullandığınız hdd'leri 500 gb olarak kabul ediyorsunuz.

Bit yeniği küçük detaylarda saklı
Dostum sana 2 adet link bırakıyorum bunları okursan cevaplanır tüm soruların.

Ram mhz olayı:

HDD alan olayı:

Okumak iyidir :D

Sen şaka olmalısın. Lütfen dalga geçiyorum de bana lütfennnnnnnnnnnnn

Hardwareları anlaman için özellikle de HDD'leri anlaman için sana herhangi bir ücretli donanım kursunu alayım şu cahillikten kurtul nolursun

Dostum sana 2 adet link bırakıyorum bunları okursan cevaplanır tüm soruların.

Ram mhz olayı:

HDD alan olayı:

Okumak iyidir :D
To a hard disk manufacturer, one KB is 1000 bytes, one MB is 1000 KB, and one GB is 1000 MB. Essentially, if a hard disk is advertised as 500GB, it contains 500 * 1000 * 1000 * 1000 = 500,000,000,000 bytes of space.

However, manufacturers of RAM don’t sell it in even groups of 1000 – they use groups of 1024. When you’re buying memory, a KB is 1024 bytes, a MB is 1024 KB, and a GB is 1024 MB.

Unfortunately, Windows has always calculated hard drives as powers of 1024 while hard drive manufacturers use powers of 1000.

Son düzenleme:

TeknoAdam

80+ Bronze
Aç wikipedianı ingilizce kaynağa bak.
Dual channel teknolojisi Raid 0 mantığında çalıştığını yazmışlar.

Ram modeli Dual channel 3000 mhz yazılır ama 3000 mhz hızı iki adet ram kullandığın zaman kullanırsın.
Allah yardım etsin dostum. Elimizden gelebilecek bir şey varsa yapalım senin için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
İlker Dönmez
bu siteden alan var mı güvenilir mi? hiç iç açıcı gelmedi.

Eric Cartman

80+ Bronze
bu siteden alan var mı güvenilir mi? hiç iç açıcı gelmedi.
güvenilir daha önce işlemci ve anakart aldım problemsiz ulaştı elime, siteye güvenmyorsan n11 üzerindeki mağazalarından da alırsın ama ne gerek var fazla para vermeye nakit olarak alıcaksan

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,564
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Allah yardım etsin dostum. Elimizden gelebilecek bir şey varsa yapalım senin için.
2+2 kaç yapar?
2 ramı takarsan ikisi birlikte 3200 mhz hızda çalışır
4 ram taksan 2 ram 3200 diğer 2 ram 3200 mhz olur. Bunların mhz değerleri bir birine toplanmıyor.
Dual channel mod sadece 2 ram taktığınızda kullanılıyor.

Gerçi zamanında oooo 4 gb ekran kartı kullanıyoruz diye havalarda uçan millet vardı.
Tırt ekran kartı kullandıklarının 4 gb olmasının bi artısı olmadığını öğrendiklerinde hayalleri suya düşmüştü.

hadibe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
kemal
2+2 kaç yapar?
2 ramı takarsan ikisi birlikte 3200 mhz hızda çalışır
4 ram taksan 2 ram 3200 diğer 2 ram 3200 mhz olur. Bunların mhz değerleri bir birine toplanmıyor.
Dual channel mod sadece 2 ram taktığınızda kullanılıyor.

Gerçi zamanında oooo 4 gb ekran kartı kullanıyoruz diye havalarda uçan millet vardı.
Tırt ekran kartı kullandıklarının 4 gb olmasının bi artısı olmadığını öğrendiklerinde hayalleri suya düşmüştü.

sana cevap yazmak için üye oldum. şu saçmalığı kes, ne kullanıyorsan bırak kafayı yersin bak manyak olursun. çıldırtma insanları şu zor dönemde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,597
Üyeler
166,239
Son üye
suatron
Top Bottom