Peki dostum 4 adet ram taktığımızda (3200 Mhz gerçi sana göre tanesi 1600'e geliyor.) frekans hızımız 6400 Mhz mi oluyor?CPU-z mhz değeri 1 adet ram girişinde olan ramın hızını gösteriyor hep.
Siz gülün eğlenin![]()
4 adet ram girişi olması quad channel olması değildir.Peki dostum 4 adet ram taktığımızda (3200 Mhz gerçi sana göre tanesi 1600'e geliyor.) frekans hızımız 6400 Mhz mi oluyor?
4 adet ram girişi olması quad channel olması değildir.
Dimm 1 ve 3 takılan ramler birlikte çalışır
Dimm 2 ve 4 takılan ramler birlikte çalışır
Dual olarak geçer bunlar. Quad değil.
Bir link ve açıklama bırakayım Okumaya üşenenler için
![]()
Makalede diyor ki,
Örneğin, çoğu durumda, çift kanallı modda çalışan iki adet 4 GB'lık bellek, tek kanallı modda tek bir 8 GB'lık bellekten daha iyi performans gösterecektir.
Knk bit gibi düşün. 2 bellek taktığında kanal sayısı artıyor. Bu durumda RAM Bandwith' i artıyor. Hızı artmıyor. Örnek olarak MUHTEMELEN aida64 de şuan 54000MB read alıyorum ve 1 RAM' i sökersem bu 25-27 arasına düşecek. Olay bu yani.Örneğin, çoğu durumda, çift kanallı modda çalışan iki adet 4 GB'lık bellek, tek kanallı modda tek bir 8 GB'lık bellekten daha iyi performans gösterecektir.
markayı ilk defa duydum iyi midir?N11 üzerinden nays ile alınırsa yine ayni paraya geliyor.
![]()
IRDM IR-X320064L16A-16G 16GB 3200MHZ CL16 DDR4 BLACK PC RAM
IRDM IR-X320064L16A-16G 16GB 3200MHZ CL16 DDR4 BLACK PC RAM En Uygun Fiyat Garantisi,www.dfsbilgisayar.com
Bilgisayar Bellek (RAM) Modelleri - PC RAM Fiyatları - n11
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com
![]()
4 kanal denilen bişey yok.Alıntıyı görüntüle
E ama burada seni yalanlıyorlar. 4 kanalda bunların daha da üst frekansta olması gerekiyordu senin söylediğine göre, neden çok fark yokmuş?![]()
Yazıyorya işte var orada4 kanal denilen bişey yok.
Quad channel satılan bellek gördünüz mü hayatınızda?
4 kanal denilen bişey yok.
Quad channel satılan bellek gördünüz mü hayatınızda?
Ram üzerinde yazılan mhz hızı kaç?Yazıyorya işte var oradaGenellikle sunucularda, workstation cihazlarda falan olur.
Ram üzerinde yazılan mhz hızı kaç?
ve cpu-z de kaç yazıyor?
Genelde 4 e bölünmüş olarak görülmeli cpu-z de. Çünkü ramların hepsinin hızının toplanıcaktır.
Yok mu yeni comboNaysla 1440 oluyor dfs'de havale+ kargo parası ile 1470 oluyor nays limitini harcamaya gerek var mı sizce![]()