Gözlük ve Göz hakkında

Ensar Bey

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,379
Beyler göz 1.25 olmuş 1'in altına düşer mi?
Ayriyeten gözlüğü taktığım gibi bir yakınlaşma ve burunun üst tarafına kadar bir ağrı oldu
Bu sene MSÜ girmeyi planlıyorum, ne yaparsak düzelir bu göz?

Tamamiyle şans desem yeridir. Arkadaşımın göz numarası 1 den 0.50 ye düştü benim ki 1 den 1.5 a çıktı.

nasıl düzelir tam bilmiyorum ama bir yerden sonra büyümesi duruyor diye biliyorum o zaman tedavi edilebiliyosa tedavi olabilirsin
ama kendiliğinden düzelmez diye biliyorum

Düşer düşer
nasıl düzelir tam bilmiyorum ama bir yerden sonra büyümesi duruyor diye biliyorum o zaman tedavi edilebiliyosa tedavi olabilirsin
ama kendiliğinden düzelmez diye biliyorum
Tamamiyle şans desem yeridir. Arkadaşımın göz numarası 1 den 0.50 ye düştü benim ki 1 den 1.5 a çıktı.
Düzelmez, sadece ilerlemesi azalır.
Lazer ameliyetı ile sanırım
:d İnşAllah

İlk başlarda baş dönmesi, garip görme, bulanıklaşma ve baş ağrısı normaldir. Eğer normal süreler bilgisayara telefona bakarsan ve yeterince gün ışığına bakarsan büyümez numarası. Ne alaka diyecek olanlar olabilir, ben günde yaklaşık 8 saat pcdeyim, uyandıktan sonra da dışarıya çıksam pcden kalkınca da çıksam gözüm kısık geziyorum...

İlk başlarda baş dönmesi, garip görme, bulanıklaşma ve baş ağrısı normaldir. Eğer normal süreler bilgisayara telefona bakarsan ve yeterince gün ışığına bakarsan büyümez numarası. Ne alaka diyecek olanlar olabilir, ben günde yaklaşık 8 saat pcdeyim, uyandıktan sonra da dışarıya çıksam pcden kalkınca da çıksam gözüm kısık geziyorum...
Ne kadar zaman da düşer acaba o var gözüm zaten kısık şanslıyım :d

Göz kendi kendine iyileşen bir organ değildir. Numara gözlük takarak düşmez. İlerlemesini yavaşlatır. Net çare lazer ameliyatı.

lasikte kornea yı kesiyolar diye biliyorum eski bir teknoloji ilerde katarak veya farklı bir ameliyat gerektiğinde müdahele şansı olmuyor ve bildiğim kadarıyla 40 lı yaşlardan sonra tekrar gözlük takmak gerekiyor ama lasek yeni teknoloji korneaya dokunmuyorlar lazerle üstten törpülüyorlar %99 kalıcı bir tedavi oldugu söyleniyor tekrar ameliyata ihtiyaç duyuldugunda da müdahaleye açık oluyormuş

Geri