Yardım Gpon saçmalığını anlatabilir mi birisi lütfen

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

IATLASI

80+ Silver
Reaksiyon skoru
861
Türktelekom kullanıyorum. Modemimi değiştirmek istedim ve bunun için keenetic hopper dsl aldım. Modem olarak kullanamadım kurulum yapamadım. Türktelekomu aradım sadece fiber modem ve gpon desteği olması gerektiği söylendi. Başka bir modem kullanamazsınız dediler. Ne yapmalıyım

gpon olayı fiber kırmızı bir ışıktır aslına gpon ise o ışığı ethernete çeviriyor ve modemin girişi için uygun hale getiriyor sen direkt o kırmızı ışığı modeme bağlayamazsın gpon dönüştürüyor kısacası o ışığı modem için ama modemi kullanabilirsiniz fakat gponunuz var ise

Türktelekom kullanıyorum. Modemimi değiştirmek istedim ve bunun için keenetic hopper dsl aldım. Modem olarak kullanamadım kurulum yapamadım. Türktelekomu aradım sadece fiber modem ve gpon desteği olması gerektiği söylendi. Başka bir modem kullanamazsınız dediler. Ne yapmalıyım
Türktelekomun kendi modemi dışında modem kullanmak için fiber k.adı ve şifreni bilmen gerekiyor.

turk telekomun verdigi modem ne? eğer dahili ont var ise geçmiş olsun keenetic routeri kullanamazsın. modemden ayrı olarak ont var ise kullanabilirsin.

gpon olayı fiber kırmızı bir ışıktır aslına gpon ise o ışığı ethernete çeviriyor ve modemin girişi için uygun hale getiriyor sen direkt o kırmızı ışığı modeme bağlayamazsın gpon dönüştürüyor kısacası o ışığı modem için ama modemi kullanabilirsiniz fakat gponunuz var ise
Gpon dediğin modemin yanında bir dönüştürücü var yani ont deniyor sanırım. Ama müşteri hizmetleri gpon desteği olan modem kullanman lazım diyor fiber modem

Türktelekomun kendi modemi dışında modem kullanmak için fiber k.adı ve şifreni bilmen gerekiyor.
o basit iş. keenetic modem tt verdiği modemden otomatik alır zaten o dataları. ek olarak tt zaten k.adi ve şifre veriyor müşterilerine.

Orijinal modem dursun router alıp interneti routera aktar. Diğer modemin Wi-Fi'ını kapatıp Routerı kullanırsın. Kablonette de aynı sorun var gerçi bakır TV kablosu ile net verdikleri için GPON olsa da olmasa da kendi modemini kullandırtıyor.

Gpon dediğin modemin yanında bir dönüştürücü var yani ont deniyor sanırım. Ama müşteri hizmetleri gpon desteği olan modem kullanman lazım diyor fiber modem
hayır müşteri hizmetleri de anlatamamış. ont var ise o modemi kullanabilirsin

Valla hocam var ont. Satın aldığım modem KEENETİC HOPPER DSL
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kullanabilirsem bana modemin yani yeni aldığım keenetic modemin kurulumu yaptırabilir misin buraya tek tek fotoğraf yükleyim ve yönlendir beni

Valla hocam var ont. Satın aldığım modem KEENETİC HOPPER DSL
tamam yapabilirsin. türk telekomu ara kullanıcı adı şifreni al. sonrasında hopper kurulumunu yap, youtubeda videoları var basit. takıldıgın yerde yardımcı olurum ozelden yazarsın bana.

ek olarak bende de 2 adet hopper var, mesh sistem kurdum. dsl olmayan versiyonu. iss superonline. k.adi ve şifre vermiyorlar, routerlerdeki özellik sayesinde eski modemden direk çektim kadi ve şifreyi ve bağlantıyı sağladım. ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bridge yapmana gerek yok. eski modemi kaldır ortadan direk hopper bağla. keenetic cihazlar ve arayüzleri gerçekten çok mükemmel. hayırlı olsun şimdiden.

Gpon denilen ont ise modemin yanında 6 portluk ont var normalde 1 portluk oluyormuş bende ellerinde olmadığı için 5 sene önce 6 portluk büyük var

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,291
Üyeler
184,137
Son üye
ZeLoSa333
Geri