GPU %45 Fan 85 Derece Furmark

Benim hava akışı iyi 4 fanlı kasamda zotac 3060 kış günü auto fanda 73 dereceleri görüyodu öyle düşün. Bence kartın soğutmasında sıkıntı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kartın maks çalışma sıcaklığını belirliyo, örneğin temp limiti 60 a düşürürsen kart kendini 60 derecede tutabilmek için fanları köklüyo daha yetmezse frekans kısıyo
O zaman güzel. Kartı yeni aldım bir sıkıntı var mı diye sorayım dedim. Zaten 3200g Takılı Kart Oyunlarda Tam Güce Çıkamaz.

Benim hava akışı iyi 4 fanlı kasamda zotac 3060 kış günü auto fanda 73 dereceleri görüyodu öyle düşün. Bence kartın soğutmasında sıkıntı yok

Kartın maks çalışma sıcaklığını belirliyo, örneğin temp limiti 60 a düşürürsen kart kendini 60 derecede tutabilmek için fanları köklüyo daha yetmezse frekans kısıyo
1692101325791.png

Temp Limite Dokunamıyorum Hocam ?

O zaman güzel. Kartı yeni aldım bir sıkıntı var mı diye sorayım dedim. Zaten 3200g Takılı Kart Oyunlarda Tam Güce Çıkamaz.

Alıntıyı görüntüle
Temp Limite Dokunamıyorum Hocam ?
Ayarlardan voltaj kontrolünü açmayı dene hocam belki o yüzden kapalıdır. Açamazsan da çok uğraşma fanları biraz hızlandırıp kullanabilirsin

Arkadaşlar kasada fan yok. Ve kapalı kasa
Asus Vento A8
Hava 40 derece
Bu değerler normal mi ?
Kasa Kapağını Açınca 78 dereceye düşüyor.

Yani yaşanan olayı ve sebebini çözmüşsün işte hava sıcak kasan sıkıntı, kapağı açınca daha iyi ve fanların çokta dönmüyor.

Yani yaşanan olayı ve sebebini çözmüşsün işte hava sıcak kasan sıkıntı, kapağı açınca daha iyi ve fanların çokta dönmüyor.
Ekran Kartında Bir Sıkıntı Var Mı diye sordum teşekkürler arkadaşlar söyledi.
2 Ay böyle idare etse yeter beni.

Ayarlardan voltaj kontrolünü açmayı dene hocam belki o yüzden kapalıdır. Açamazsan da çok uğraşma fanları biraz hızlandırıp kullanabilirsin
Ekran Kartı %100 kullanıma ulaşamayacak işlemciden ötürü. Çok sıcak olduğu zaman kasa kapağını çıkartır kullanırım. Ayarlarla hiç oynamadım.

Ekran Kartında Bir Sıkıntı Var Mı diye sordum teşekkürler arkadaşlar söyledi.
2 Ay böyle idare etse yeter beni.

Ekran Kartı %100 kullanıma ulaşamayacak işlemciden ötürü. Çok sıcak olduğu zaman kasa kapağını çıkartır kullanırım. Ayarlarla hiç oynamadım.

UV da yaparsan dahada düşer ve iyi bir ayar ile performansda kaybetmessin .).

Bu rehberde yaptığım gibi Afterburner kullanarak ve 3DMark ile test ederek yapabilirsiniz. Rehber RX 500 ve 400 serisine uygun olsada temel mantık aynı aslında, Afterburner da CTRL + F yapınca yine böyle grafik çıkar fan ayarı ayar sekmesindedir vs. Ekstra sorun olursa yardım ederim.

Bu rehberde yaptığım gibi Afterburner kullanarak ve 3DMark ile test ederek yapabilirsiniz. Rehber RX 500 ve 400 serisine uygun olsada temel mantık aynı aslında, Afterburner da CTRL + F yapınca yine böyle grafik çıkar fan ayarı ayar sekmesindedir vs. Ekstra sorun olursa yardım ederim.
Hocam Voltaj 1150yi 1130a çektim fan hızı da yük altındayken %70
Undervoltu biraz daha yapayım mı ?
Birde fan hızının %70 olmasının zararı olur mu ?
Sıcaklık 77 dereceye düştü.

Hocam Voltaj 1150yi 1130a çektim fan hızı da yük altındayken %70
Undervoltu biraz daha yapayım mı ?
Birde fan hızının %70 olmasının zararı olur mu ?
Sıcaklık 77 dereceye düştü.

Fan sesi rahatsız etmiyor ise %80 fan hızını geçmedikçe sorun olmaz ama detaylara dikkat et bi yerden sonra çekirdek hızı kısman gerekicek çünkü belli bir voltaj belli bir çekirdek hızına yeter. Doğru orantılı gider.

Fan sesi rahatsız etmiyor ise %80 fan hızını geçmedikçe sorun olmaz ama detaylara dikkat et bi yerden sonra çekirdek hızı kısman gerekicek çünkü belli bir voltaj belli bir çekirdek hızına yeter. Doğru orantılı gider.
1150yi 1130a çektim daha çekeyim mi ?
Az mı çekmişim ?

1150yi 1130a çektim daha çekeyim mi ?
Az mı çekmişim ?

Hiç çekirdek hızı düşürdün mü ? Eğer düşürmeydiysen ve test ettiğinde bir sorun olmuyor ise düşürmeye devam et voltajı. Bi yerden sonra sistem reset atar siyah ekran olur (önemli şeyler değil korkma bu arada normal bu durum UV de) o zaman voltaj az kaldı demektir tekrar yükseltirsin biraz. Stabil olucak şekilde. AMA yavaş yavaş düşür mesela şimdi 1115mV falan dene.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,640
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri