Neler Yeni

Gpu boşta 60 derece yükte 100 dereceyi geçiyor

yasinttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin
merhabalar bugün pcmi açtığımda boşta 57-60 derece arası gpu sıcaklığı aldığımı farkettim ve oyuna girdim (valorant) oyunda giriş ekranındayken 10 saniye civarında pc yüksek sıcaklıktan dolayı sıcaklık 60 dereceden hiç durmadan 100 derece üstüne çıktı ve kapandı.
farklı oyunda denedim ( farming simulator 22) girdiğim anda yine sıcaklık arttı ve kapandı pc aynı şekilde.
şunları belirteyim:
-Fanlarım durmadan çalışıyor sıkıntısı yok stok halindeydi belki hava sıcağındandır dedim fanları yükselttim ama sonuç aynı
- termal macunun değişmesi gerektiğini düşündüm onu da usulünce değiştim ama yine sonuc aynı
- virüs girme ihtimali olmuştur dedim sıfırladım pcyi yeni driverlar vs yükledim sonuç yine aynı
- kasadaki bütün fanların temizliğini yaptım hava akışıda güzel ama değişen bişey olmuyor
- belki darboğaz meselesinden dolayıdır dedim ama 2 yıldır aynı makineyi kullanıyorum sorun yoktu simdi biranda başladı bunuda olumsuz gördüm
- amd software uygulamasında stres testine soktum 5 saniyeyi geçmeden pc ısınıp kapanma açamasına geldi ve testi sonlandırdım
1 gün önce pcde hiçbirşey yoktu sorunsuzdu bunuda tekrar belirteyim.
ekran kartım rx 6600
işlemci ryzen 3 3100
sonuç olarak sizden yardımlarınızı bekliyorum neler yapmam gerekir önerileriniz ve deneyimlerinizi istiyorum. şimdiden teşekkürler

arda bey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
arda bey
termal pedler mefta olmuş muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular