KrdnzYigit1
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
rtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
Tüm sistemini yazar mısınrtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
hocam birkaç kişide daha görmüştüm driver güncellemelerinden diyorlardı ne kadar doğrudur bilmiyorum. eski bir driver yükleyip dener misinizrtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
eski driverı kurdum öyle denedim yine aynı sorun vardıhocam birkaç kişide daha görmüştüm driver güncellemelerinden diyorlardı ne kadar doğrudur bilmiyorum. eski bir driver yükleyip dener misiniz
ryzen 7 5700 rtx5060 32gb ram a520m-r anakartTüm sistemini yazar mısın
İşlemcide besler büyük ihtimalle ama bence 5060 alınıyorsa artık ddr4 pci 3.0 anakartta tercih edilmemeli diye düşünüyorum 2k çözünürlükte oynamayı deneyin monitör 2k değilse dsr kullanıneski driverı kurdum öyle denedim yine aynı sorun vardı
Post automatically merged:
ryzen 7 5700 rtx5060 32gb ram a520m-r anakart
bunlar dısında yapabilecegim bisey var mı dsr kullanmak pek mantıklı degil gibi her oyuna ayrı ayrı ayar yapmak sıkar gibiİşlemcide besler büyük ihtimalle ama bence 5060 alınıyorsa artık ddr4 pci 3.0 anakartta tercih edilmemeli diye düşünüyorum 2k çözünürlükte oynamayı deneyin monitör 2k değilse dsr kullanın
Bilmiyorum hocam sıcaklık değerleriniz normal mibunlar dısında yapabilecegim bisey var mı dsr kullanmak pek mantıklı degil gibi her oyuna ayrı ayrı ayar yapmak sıkar gibi
Cihaz laptop ise Herhangi bir oyundayken görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü paylaşırmısınızrtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
laptop degilCihaz laptop ise Herhangi bir oyundayken görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü paylaşırmısınız
fps sınırlama kullanmıyorum ama örnek vericek olursam vysnc acsam bile 180 fps e ulasamıyorum mesela lol gibi bi oyunda bile monitörüm 180 hzOyunlarda VSync veya FPS sınırlama kullanmıyorsunuz değil mi?
50 derecelerde geziyo geneldeBilmiyorum hocam sıcaklık değerleriniz normal mi
biosta xmp ve cbp ayarı açık mı bakın hocam. Oynadığın oyunlar fortnite, cs go, valo, pubg gibi oyunlar ise ekran kartı kullanımı düşük olması normalrtx5060 ekran kartım var tüm oyunlarda düşük kullanım yüzdesi alıyorum maksimum performansta calıstırmama ragmen oyunlarda düsük fps alıyorum
xmp ayarını actım bi kere forzada falan crash yedikten sonra kapadım xmp yi. ya aslında anormal bi durum yok kartta ama düsük fps almam bi tık canımı sıkıyobiosta xmp ve cbp ayarı açık mı bakın hocam. Oynadığın oyunlar fortnite, cs go, valo, pubg gibi oyunlar ise ekran kartı kullanımı düşük olması normal
Biraz araştırdım, GPU ağırlıklı oyunlarda sıkıntı olmaması (GPU kullanımı %98'lerde olması) lazım, CPU ağırlıklı oyunlarda da GPU kullanımın düşük (%50'lere kadar düşebilir) ama yine de FPS değerlerinin yüksek olması lazım. CPU ağırlıklı bir oyunda CPU sıcaklığı nedir? Fazla ısınıyor ve kendini kısıyor olabilir.xmp ayarını actım bi kere forzada falan crash yedikten sonra kapadım xmp yi. ya aslında anormal bi durum yok kartta ama düsük fps almam bi tık canımı sıkıyo