Neler Yeni

GPU KULLANIMI VE FPS DROP SORUNU SIFIR SİSTEMDE

Greedy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Demir
Arkadaşlar selam, dün sıfır bir sistem aldım özellikler şu şekilde

Zotac 4060 Dual Fan 8 GB
i5 12400F
16GB 3200MHz Ram
MSİ H-610M-E Anakart

Bu sistemle genel olarak FC25 - CS2 Ve Ses Mühendisliği için kullandığım DAW Programlarını kullanıyorum , ve bu işlemleri yaparken obs üzerinden 8k bitrate ile canlı yayın yapıyorum fakat şöyle bir sorun var
eski sistemimle aldığım fps değerleri ile neredeyse aynı değerleri alıyorum ve yayında özellikle oyunlarda çok drop yiyorum , özellikle CS2'de 200FPSnin üstüne bile çıkamıyorum , oyunlarda NZXT Cam İle baktığımda
Bütün yük neredeyse işlemcide oluyor ve GPU kullanımı 0'ın üzerine çıkmıyor ekran kartı için furmark testi yaptığımda herhangi bir sorun görmüyorum aşağıya furmark testinin ekran görüntüsünü de bırakacağım
şuana kadar yapmadığım tek şey sanırım BİOS UPDATE ve genel BİOS ayarlarını hiç ellemedim bile , Yayın yaparken yayında oyun kasmıyor fakat bende kasıyor özellikle FC 25de oluyor bu sizce ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz çok sevinirim
1727869945162.png

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Merhaba, Furmark testinizde herhangi bir anormallik yok. Bu test, mevcut donanımınızla FullHd çözünürlükte ortalama 120fps alınabileceğini gösteriyor ve değerlerinizde gayet sağlıklı.
CS gibi oyunlarda daha yüksek fps için ayar kısma, çözünürlük düşürme gibi yöntemler kullanılıyor ama bunun için daha güçlü bir CPU'nun olması lazım.
Bütün yükün CPU ya binmesi darboğaz yaşadığınızın bir göstergesi de olabilir.
Oyun oynarken ki değerlerinizi de paylaşırsanız güzel olur, hem yayın hem oyun muhtemelen tek PC den yapılıyor.
BIOS update varsa yapmanız faydalı olur ama bu sorun için bir çözüm olacağını zannetmiyorum. Ayrıca bu sorunun bir "sorun" olduğunu da düşünmüyorum, elinizde ki sistemin potansiyelinden fazlasını istiyor gibisiniz.
Yayınsız, normal, oyun içi değerlerinizi paylaşır mısınız?

Greedy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim , yazınızdan sonra sırasıyla BİOS Update - Anakart Chipset ve İşlemcı chipset driverlarını güncelledim , sonrasında 3200Mhz olan ramlerim 2133 olarak çalışıyordu o ayarı da değiştirip 3200Mhzye çektim şuan performans biraz daha arttı sanırsam

Top Bottom