Rehber Gpu undervolt rehberi

vada

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
351
Malum havalar ısındı laptoplar da ısındı 1 derece 1 derecedir deyip kısa bir rehber hazırlamaya karar verdim.
NVIDIA GPU'lar 87 derecede throttlea girer (güç kısar). Bu dereceye ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi.
İhtiyacımız olan uygulama çoğumuzun overlay için kullandığı MSI Afterburner. (https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards beta olanı indirin.)
Sağda 5 adet profil var. Kilit simgesine tıklayarak kilidini açıp ayarları yapıp kaydet simgesiyle kaydedip tekrar kilit simgesine tıklayarak kalıcı hale getirebilirsiniz.
Curve editore tıklayın. Böyle bir eğri gelecek. Bu stok eğriniz bende bu şekilde. 1V'ta 2650 MHz frekansta çalışıyor. Aynı frekansı daha az voltaj ile vermek amacımız.

Ekran görüntüsü 2025-07-07 173530.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-07 174532.webp

Core clocku biraz artırıp (2 eğri arasındaki fark burada 120 civarı gözüküyor.) 915mv 2600MHz gelecek şekilde ayarladım. Noktalardan belirlediğinizi (ben 915 hizasında olanı seçtim) tıklayıp yukarı(ne kadar yukarı olduğu sistemden sisteme oyundan oyuna değişiyor deneme yanılma ile stabil olanı bulmalısınız.) Doğru sürekleyip bırakıyorsunuz daha sonra o noktanın hizasından tutup Shift'e basarak sağında kalan alanın tamamını tarayıp enter bastığınızda düzleşiyor alan. (arkadaki stok eğrinin izi.) Bazen tekte olmuyor tekrar tarayıp tekrar Shift enter spamlayın.
Bazı oyunlar en ufak eğri değişikliğinde çöküyor çoğu sorun çıkarmıyor. Masaüstü tarafında çok daha büyük watt kazanımları mümkün. Ben 13 Watt ve 3 derece kazanmışım bu oyunda.

Ekran görüntüsü 2025-07-07 172331.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-07 172306.webp

SS aldığın saatlere bakarak uzun süreli testler yapmadığını anlıyorum. Ayrıca fps kaybı ne kadar olur. Daha detaylı testler ve fps/sıcaklık/watt değerlerini içeren bir grafikle daha doğru bir rehber olur diye düşünüyorum

SS aldığın saatlere bakarak uzun süreli testler yapmadığını anlıyorum. Ayrıca fps kaybı ne kadar olur. Daha detaylı testler ve fps/sıcaklık/watt değerlerini içeren bir grafikle daha doğru bir rehber olur diye düşünüyorum
Yalnız bravo yani pch sıcaklığı vs. MSI afterburner'ın bilmediğim değerlerini açmış. MSI Afterburner'ın ustası olmuş ama Gpu undervolt sıkıntı bir olay cihaza göre değişiyor falan hassas bir de.

Yıllar önce bu tarz rehberlerden masaüstüme gereksiz bir uv denemiştim becerememiştim. 😁

Son düzenleme:
Zaman geçtikçe de çok bir şey değişmiyor. Ama video ile hem nasıl anlatıldığını hem de dediğin olayı açıklasam iyi olur evet.

Geri