GPU'suz sistem tavsiyesi

Reaksiyon skoru
1
Merhaba, başlıkla belirttiğim gibi 40-45 bin lira civarında ekran kartsız bir sistem toplamayı düşünüyorum. Uzun zamandır elimdeki ekran kartını zorlayan hiçbir oyun oynamadığım için şu anlık almayı düşünmüyorum. Fakat ileride illaki yükseltirim diye düşünerek orta-üst seviye bir ekran kartıyla darboğaz olmayacak bir sistem toplamak istiyorum (RAM eklemesi sonradan yapabilirim şimdilik 16 yeterli) görseldeki gibi bir şey düşünüyorum fakat çok da bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
sist22.webp

i5 14 alma, 7500f ile aynı performans veriyor ve çok daha pahalı, 7500f ryzen alabilirsin.
asus prime am5 mobolar 4-5 k arası bulunuyor.
ssd o kadar verme bence, daha uyguna kampanya kovala veya 4.5 k lık al
soğutucu bakarsın duruma göre kule tipi işini görür 1-1.5 k lık felan
kasa senin tercihin.

Teşekkürler, SSD için Kingston'un 5000 liraya 1TB başka bir SSD'si var onu tercih edebilirim işlemci olarak da hiç bilgim olmadığı ve şuana kadar sadece Intel kullandığım için 14600 ya da i7 12700 düşünmüştüm.

Şimdi reis o topladıklarını direkt çöpe at
anakart
6.5kyı geçmeden 7500f veya 7600
bütçe artarsa güçlü al
SSD
Kasa psuya 10k vermeye pek gerek yok ama kendin ayarlarsın rami de 6000mhz cl30-40 arası seç al

Merhaba, başlıkla belirttiğim gibi 40-45 bin lira civarında ekran kartsız bir sistem toplamayı düşünüyorum. Uzun zamandır elimdeki ekran kartını zorlayan hiçbir oyun oynamadığım için şu anlık almayı düşünmüyorum. Fakat ileride illaki yükseltirim diye düşünerek orta-üst seviye bir ekran kartıyla darboğaz olmayacak bir sistem toplamak istiyorum (RAM eklemesi sonradan yapabilirim şimdilik 16 yeterli) görseldeki gibi bir şey düşünüyorum fakat çok da bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.Alıntıyı görüntüle
Şu RAM fiyatlarıyla DDR5 toplamak saçma oluyor, elinde sistem varsa DDR4 RAM illaki vardır anakartı DDR4 destekli seç onu kullan.

Bir de sistemi tek yerden alma parça parça en ucuz yerlerden al pahalı alırsın böyle, kasanın fiyatı aşırı uçuk mesela, anakart da pahalı o paraya üst modeller var.

Şu RAM fiyatlarıyla DDR5 toplamak saçma oluyor, elinde sistem varsa DDR4 RAM illaki vardır anakartı DDR4 destekli seç onu kullan.

Bir de sistemi tek yerden alma parça parça en ucuz yerlerden al pahalı alırsın böyle, kasanın fiyatı aşırı uçuk mesela, anakart da pahalı o paraya üst modeller var.
ddr4 ram kitin varsa i5 14 ü ddr4 le de kullanabilirsin. tek mantıklı olduğu duırum o olur

Yani eğer anakartı değiştirirsem DDR4 destekli almak istemiyorum yoksa RAM fiyatlarının uçukluğunun farkındayım, tek bir yerden almak isteme sebebim de kendim toplamayı becerebileceğimi düşünmüyorum.

Yani eğer anakartı değiştirirsem DDR4 destekli almak istemiyorum yoksa RAM fiyatlarının uçukluğunun farkındayım, tek bir yerden almak isteme sebebim de kendim toplamayı becerebileceğimi düşünmüyorum.
ben de öyle düşünüyordum kendime alırken, inan becerirsin. DDR4 almak istememen normal ama intel ana kartı alman da saçma oluyor çünkü upgrade path'in yok.
amazondan 9-10 taksitle DDR 5 giriş seviyesi veya aynı bütçeye daha iyi am5 850 model ana kartlardan çekmen daha mantıklı 6 k ya 750w + gold psulu kasa da var xpg'nin. işlemciden kısacağını ana karta koymuş olursun kısacası. ssd ye de 6 k vermeyip 4.5 k ya alıp onun yerine işlemci yerine 9600x, 9700x düşünebilirsin. ikisi de soğutması kolay ve 5070 ti , 9070 xt ile 9800x3d ile aynı performansı sunan işlemciler birkaç oyun hariç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10 k 850 desen
10 k ram
12 işlemci (9700x) -düzeltme: şu anda 13 k olmuş,9600x, 7600x vs de gayet iyi bir seçenek. stok gelince fiyatları da düşüyor genelde)
5.5 k kasa+psu
4.5 ssd

42 k toplam + 9 taksit.

kasa: https://www.amazon.com.tr/XPG-Kyber...20962&refinements=p_89:XPG&s=computers&sr=1-5

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,136
Son üye
4LPP
Geri