Grafiker İçin Laptop Önerisi

mevlutdem

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
40000
Merhaba arkadaşlar. Ben güzel sanatlar ve grafik tasarım mezunuyum. Grafikerim. Game Artist ve Illustrator olarak yoluma devam ediyorum. Öğrenci olduğum süreçte bir memur çocuğu olarak kısıtlı bir Windows laptop ile yoluma devam etmiştim zorlanarak. Para biriktirdim. Yaklaşık bütçem 25.000TL ve 40.000TL arasında. Kendime güzel bir masa aldım. Macbook Pro alıp, AsusProART QHD bir monitör ile desteklemek istiyorum. Veyahut aynı performansı alabileceğim bir Windows dizüstü almak istiyorum. Bütçemi iyi harcamak istiyorum. Ancak çok bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Merhaba arkadaşlar. Ben güzel sanatlar ve grafik tasarım mezunuyum. Grafikerim. Game Artist ve Illustrator olarak yoluma devam ediyorum. Öğrenci olduğum süreçte bir memur çocuğu olarak kısıtlı bir Windows laptop ile yoluma devam etmiştim zorlanarak. Para biriktirdim. Yaklaşık bütçem 25.000TL ve 40.000TL arasında. Kendime güzel bir masa aldım. Macbook Pro alıp, AsusProART QHD bir monitör ile desteklemek istiyorum. Veyahut aynı performansı alabileceğim bir Windows dizüstü almak istiyorum. Bütçemi iyi harcamak istiyorum. Ancak çok bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Macbook tarafını bilmem ancak windows tarafında bunu önerebilirim.

Macbook pro 13 inç olanı 16 gb birleşik bellek yapıp alabilirsin 512gb depolama olan, aynı özellikte macbook air var ve 12.9 inç 512 depolama olan ipad pro da var

Linki koymayı unutmuşum :D
Teşekkür ederim dostum bakıyorum :) Ama mobil olması, batarya vs. de düşününce biraz Macbook'a da aklım gidiyor :)
Post automatically merged:

Macbook pro 13 inç olanı 16 gb birleşik bellek yapıp alabilirsin 512gb depolama olan, aynı özellikte macbook air var ve 12.9 inç 512 depolama olan ipad pro da var
Link paylaşabilir misiniz? :)

Banada 140w 3070 cazip geliyor ancak kullanıma bağlı
Teşekkür ederim :) Paylaştığınız bağlantıdaki laptop sRGB oranı %100 müdür? Ramleri DDR5 midir? Ve ekran kartının 140W olduğuna emin misiniz?

Bu MacBook aşırı hoşuma gidiyor ama fiyat olarak biraz tuzlu geliyor. Ekstra 7000TL ve 9000TL arasında bir QHD monitör alacağım için pahalı geliyor. Bu macbookun fiyatı düşer mi? Kampanyaya girebilri mi? Başka bir yerden daha uyguna alabilir miyim? Tavsiyeniz nedir? Bağlantı burada: Macbook Pro 14'' 16GB RAM / 512GB SSD RETİNA

Teşekkür ederim :) Paylaştığınız bağlantıdaki laptop sRGB oranı %100 müdür? Ramleri DDR5 midir? Ve ekran kartının 140W olduğuna emin misiniz?
"NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB GDDR6, Boost Clock 1620MHz, TGP 140W
Chipset
Intel SoC Platform
Memory
2x 8GB SO-DIMM DDR5-4800"
Eğer açıklamada yazılan bilgi doğruya eminim.Başka bir forumdada konusunu görmüştüm güzel bir laptop.
Konu:

Teşekkür ederim dostum bakıyorum :) Ama mobil olması, batarya vs. de düşününce biraz Macbook'a da aklım gidiyor :)

Link paylaşabilir misiniz? :)

iPad te depolama 512 yapıp apple pencil 2 ve magic keyboard seçin bide

"NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB GDDR6, Boost Clock 1620MHz, TGP 140W
Chipset
Intel SoC Platform
Memory
2x 8GB SO-DIMM DDR5-4800"
Eğer açıklamada yazılan bilgi doğruya eminim.Başka bir forumdada konusunu görmüştüm güzel bir laptop.
Konu:
Isınma vs. başka bir problemi var mı acaba? Yanına QHD 2K bir monitör alsam tüm grafik işlerimi rahatlıkla halledebilir, iyi render alabilir miyim? Yoksa, biraz daha paraya kıyıp MacBook Pro almak daha mı mantıklı olur? Yine o kutsal aynı soru, bu sefer Grafiker için Macbook vs Windows?

Isınma vs. başka bir problemi var mı acaba? Yanına QHD 2K bir monitör alsam tüm grafik işlerimi rahatlıkla halledebilir, iyi render alabilir miyim? Yoksa, biraz daha paraya kıyıp MacBook Pro almak daha mı mantıklı olur? Yine o kutsal aynı soru, bu sefer Grafiker için Macbook vs Windows?
Kendim grafik programları kullanmadığım için bu soruya net cevap veremicem maalesef.Ancak render konusunda 140w 3070 iyi iş çıkarır diye tahmin ediyorum.Ayrıca laptobun ekranı zaten 2k "15.6" WQHD (2560x1440) IPS 300nits Anti-glare, 100% sRGB, 165Hz, Dolby Vision, G-SYNC"

Teşekkür ederim dostum ama hala kafam karışık çünkü bütün bütçeyi de harcamış oluyorum. Gerçekten yaptığım iş için en ideal, en doğru laptop tercihi hangisi olacaktır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,207
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri