Neler Yeni

GTA 5'de FPS Drop problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
İlyas Darıcı
SSD eklemesi yapıp mini oyunlar için (League of Legends vb.) kullanacağım 2. Sistemime bu gün bir test yapayım dedim. GTA 5'i indirdim, grafik ayarlarını önerilenlerde bıraktım (Asıl sistemimdeki ekran kartını taktım) ve oyuna girdim. 35-40FPS alıyor ama çok sık (özellikle araç kullanırken, ateş ederken, kaza yapılırsa) FPS 10 civarlarına düşüp tekrar yükseliyor. Harddiskten olabileceğini düşünüyorum ama yine de size sormak isterim. Not: Eğer sorun çözülürse bir R7 240'da bu sisteme alabilirim ?

Sistem özellikleri:

Anakart: Gigabyte G31M-ES2L
İşlemci: Modlu Xeon E5450 3.00GHz (Overclock yaptım, 3.4GHz olarak "stabil" çalışıyor)
Ekran Kartı: ASUS R5 230 (GTA 5 denemesi için R5 230'u çıkarıp sürücüsünü kaldırıp Sapphire R7 240 takarak sürücüsünü yükledim. Ayrıca temel çekirdek ve bellek frekanslarını arttırarak Core 950MHz Memory 1000MHz olarak ayarladım.)
RAM: Kingston 2*2 800MHz DDR2
HDD: Fujitsu 5000RPM 320GB eski bir Laptop HDD'si.
OS: Windows10 Professional (Orjinal sürüm, aktive edilmemiş)

Ek olarak HD Tune tarama sonuçlarını da ekliyorum.

Ekler

• 1.png
    1.png
    83.7 KB · Hit: 56
  • 2.png
    2.png
    72.7 KB · Hit: 46

ErdemOzturk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
ErdemÖztürk
Instagram
erdmxztrk
Bilgisayarın İyi Soğutmadığından Dolayı Droplanma Yaşayabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
İlyas Darıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarın İyi Soğutmadığından Dolayı Droplanma Yaşayabilirsin.
Bilgisayarı iyi soğutmadığım kanısına nereden ulaştın acaba? İşlemci tam yük kapasitesinde iken maksimum 65-66 derece sıcaklık görüyor, ekran kartım 55-60 derecelerde tavaf ediyor.

ErdemOzturk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
ErdemÖztürk
Instagram
erdmxztrk
Bilgisayarı iyi soğutmadığım kanısına nereden ulaştın acaba? İşlemci tam yük kapasitesinde iken maksimum 65-66 derece sıcaklık görüyor, ekran kartım 55-60 derecelerde tavaf ediyor.
Bende GT420M li Laptop Vardı. Isınırken Drop Sorunu Yaşıyordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
İlyas Darıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Toshiba OCZ TR 200 SSD var asıl sistemimde, bir de onu takıp deneyeyim madem.
Evet, sisteme SSD eklemesi yaptıktan sonra drop sorunum düzeldi, sabit 30-35fps alıyorum şu an. Sanırım HDD'nin kalitesizliği veya vadesinin dolmuş olmasından dolayı dosyaları okumakta zorlanıyordu oyun.

SonDerece

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Furkan Doğan Eyeşmek
Instagram
sonderece
Steam
sonderece
Twitter
sonderecegg
Facebook
sondereceyt
Dropların sebebi büyük ihtimalle ram yetersizliği.

Aynı durumu düşünüyorum. Eskiden kendi bilgisayarım üzerinden oynarken baygınlık verecek şekilde FPS drop yiyordum. 8GB RAM kullanıyordum 16GB'a yükseltince sorunum çözüldü.

Top Bottom