Yardım GTA V FPS Drop

2340922

80+
Reaksiyon skoru
145
Gtx 970, i7 4790k. Oyun harici harddiskte. (Usb 3.0 ile bağlı) 16gb ddr3 ram.

Sıcaklık sorunu olmuyor. İşlemci sıcaklığına daha bakmadım ama ekran kartı max 68 dereceydi.
Oyunu belli bir süre 60 70 80 belli yerlerde 90 fpslerde oynayabiliyorum.
Benchmark testi de sonucu şuan hatırlamasam da tatmin ediciydi.
Ama oyun belli bir süreden sonra 30-35 fpslere düşüyor ve orada kalıyor.
Acaba harici harddisk kullandığım için mi?
3.0 dan bağlı diye sorun olmaz sanmıştım.
Aklıma başka hiçbir neden gelmiyor.

Hocam sıcaklık değerlerin vs. normal, bir zaman sonra düşmesi dediğim gibi harici HDD yüzünden olabilir. Amaçları oyun oynatmak değil veri depolamak, fazla ısınıp drop veya fps düşüşü yaşatıyor olabilirler.

• Beğen
Reaksiyonlar: 3R3N
Termal macun yenilemesi yap.
Ekran kartına mı? Çünkü işlemcime yeni soğutucu aldım ve 2 gün önce taktım. Takarken macunu yeniledim zaten. Onda vir sorun yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sıcaklık değerlerin vs. normal, bir zaman sonra düşmesi dediğim gibi harici HDD yüzünden olabilir. Amaçları oyun oynatmak değil veri depolamak, fazla ısınıp drop veya fps düşüşü yaşatıyor olabilirler.
Evet o aklımda hep. Maalesef eski 2tb dahili diskim öldü ve buna kaldım şimdilik

termal macun al

ekran kartı içinde olur bi bak termal macun erimişmi

Termal macun ile fpsin bir alakası olacağını sanmıyorum sıcaklık değerleri normal demişsin ben de GTA 5 oynarken bazı yerlerde 90 100 bazı yerlerde 35 40 alıyorum oyunla alakalı bir problem olabilir eğer yoksa HDD den dolayı olacağını düşünüyorum

Termal macun ile fpsin bir alakası olacağını sanmıyorum sıcaklık değerleri normal demişsin ben de GTA 5 oynarken bazı yerlerde 90 100 bazı yerlerde 35 40 alıyorum oyunla alakalı bir problem olabilir eğer yoksa HDD den dolayı olacağını düşünüyorum
Evet, bende de fps değişebiliyor ancak 35lerde takılı kalması sıkıntı

Geri