Neler Yeni

Gta V kasar mı?

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Arkadaşlar geçenlerde gta'yı torrent'den indirdim ama oyun ilk 20 dakikadan sonra kasmaya başlamıştı. Bende şimdi epic games indirimleri ile birlikte tekrar indirmeye çalışacağım. İ5 660 bile oyunu açarken ben nasıl belirli bir oynayış süresinden sonra drop ve kasma sorunu yaşadım ilginç. Bu arada sistemim İ5 2400,MSİ GTX 1650 Aero 4GB, 8 GB ram. Sorunu HDD'ye bağlayanlar oldu ama HDD sağlık durumu iyi. Sizce bunun asıl sebebi ne idi?

Sent from my SM-A305F using Tapatalk

hanzos

80+ Bronze
ekran kartı driverları güncelle kasmaması gerekiyor diye düşünüyorum en düşük ayarlarda oyna

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
o işlemci nasıl ekran kartıyla darboğaz yaşamıyorsun.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o işlemci nasıl ekran kartıyla darboğaz yaşamıyorsun.
The Witcher ve Ryse Son of Rome gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı driverları güncelle kasmaması gerekiyor diye düşünüyorum en düşük ayarlarda oyna
Dostum i5 660 bile en düşük ayarlarda drop sorunu yapmaz iken benimki yaptı. Çok garip. Dediğini denedim ama.

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu
darboğaz konusunu bende merak ettim ayrıca eski sistemimde hdd'den ssd ye geçinde ciddi bir şekilde 10 15 fps artışı ayrıca oyunun içindeki takılmalarda ortadan kaybolmuştu. Çok yakın bir yazılımcı arkadaşım oyunun disk üzerinde ciddi bir bağlantısı olduğunu söylemişti hatta ve hatta normal hdd kullanırken oyunu d diski açıp oraya taşımıştım takılmalar azalmıştı ssd'ye geçince ciddi bir fark oldu

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
The Witcher ve Ryse Son of Rome gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum.

Dostum i5 660 bile en düşük ayarlarda drop sorunu yapmaz iken benimki yaptı. Çok garip. Dediğini denedim ama.
Daha iyi bir sistem isteyen oyunu oynayabilmen gtayı oynayacağın anlamına gelmiyor gta 5 işlemci ağırlıklı bir oyun bence bu sebepten işlemcin zor durumda kalıyor.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
darboğaz konusunu bende merak ettim ayrıca eski sistemimde HDD'den SSD ye geçinde ciddi bir şekilde 10 15 fps artışı ayrıca oyunun içindeki takılmalarda ortadan kaybolmuştu. Çok yakın bir yazılımcı arkadaşım oyunun disk üzerinde ciddi bir bağlantısı olduğunu söylemişti hatta ve hatta normal HDD kullanırken oyunu d diski açıp oraya taşımıştım takılmalar azalmıştı SSD'ye geçince ciddi bir fark oldu
Aynı HDD modeline sahip i5 660 işlemcili bir sistemin oyunu sorunsuz oynatması peki :*/

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
1050 i3 7100 ucu ucuna yetiyorken nasıl oluyorda 1650 darbogazsız i5 2. nesil bir işlemci o ekran kartını desteklyior bence bir yanlışın var

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
1050 i3 7100 ucu ucuna yetiyorken nasıl oluyorda 1650 darbogazsız i5 2. nesil bir işlemci o ekran kartını desteklyior bence bir yanlışın var
Kanka yalan mı söylüyorum sistemde oynadığım oyunlar hakkında?

Woonka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Furkan Can Koçoğlu
i5 2500 işlemcisine 1060 6gb ekran kartı takan arkadaşım darboğaz yemeyip sorunsuz her oyunu oynuyor

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Yalan söyliyorsun demiyorum her oyun aynı değildir bazı oyunlar işlemci konusunda daha ağırlıklı olur gta5de böyle işlemci konusunda daha ağırlıklı senin işlemcinde eski nesil olduğu için gayet normal bir şekilde kasıyor olabilir en düşük ayarlarda ise yapacak bir şey yok eğer orta ayarlarda ise en düşüğe çekip denemelisin.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Yalan söyliyorsun demiyorum her oyun aynı değildir bazı oyunlar işlemci konusunda daha ağırlıklı olur gta5de böyle işlemci konusunda daha ağırlıklı senin işlemcinde eski nesil olduğu için gayet normal bir şekilde kasıyor olabilir en düşük ayarlarda ise yapacak bir şey yok eğer orta ayarlarda ise en düşüğe çekip denemelisin.
En düşük veya yüksek fark etmiyor. Sıkıntı ilk 20 dakikadan sonra ortaya çıkıyor.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Evet biraz acaip geliyor ama gerçekten doğru i5 2. 3. Nesil eski gibi gözüksede çok dayanıklı performanslı işlemciler

En düşük veya yüksek fark etmiyor. Sıkıntı ilk 20 dakikadan sonra ortaya çıkıyor.
20 dakikadan sonra ortaya çıkmasının nedeni muhtemelen işlemcinin ısınıp performans kaybetmesinden kaynaklanıyordur

Top Bottom