Neler Yeni

GTA VI ARABA LİSANSI

fine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Emir
Aga forza ve nfs gibi oyun dünyasında tanınmış oyunlar lisansı satın alabiliyorsa. Para ile rockstar games oyun dünyasının lideri gibi bir şey olduğu için zorlanmadan alır (para konusunda)
İyi de onlar yarış simülasyonu dediğimiz oyunlar. Hitap ettikleri kesim belli. Bu yüzden lisans konusunu minimum bedellerle halledebilirler.

GTA dediğimiz oyun ise açık dünya oyunu. Daha genele hitap eden türde bir oyun. Araba lisansı almak gibi bir zorunlulukları yok. Hem lisans almaya kalksalar NFS'nin ve Forza'nın 3 kuruşa aldığı lisansı minimum 5-6 katına almaları gerekir. Sonuçta yapımına 2 milyar dolar gömülmüş, minimum 8 milyar dolar gelir beklentisi olan, GTA gibi marka bir oyuna kimse 3 kuruşa lisans vermez.

Ha Rockstar canı istese yine alır lisansları alamaz demiyorum ama gerek yok. Çünkü oyun öyle veya böyle satacak. NFS ve Forza ile aradaki fark bu işte. Düşünsene Forza'da arabaların lisanssız olduğunu, ne kadar büyük tepki çekerler. GTA'da böyle bir şey yok işte, arabalar lisanslı olsun veya olmasın o oyun her türlü satılır.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İyi de onlar yarış simülasyonu dediğimiz oyunlar. Hitap ettikleri kesim belli. Bu yüzden lisans konusunu minimum bedellerle halledebilirler.

GTA dediğimiz oyun ise açık dünya oyunu. Daha genele hitap eden türde bir oyun. Araba lisansı almak gibi bir zorunlulukları yok. Hem lisans almaya kalksalar NFS'nin ve Forza'nın 3 kuruşa aldığı lisansı minimum 5-6 katına almaları gerekir. Sonuçta yapımına 2 milyar dolar gömülmüş, minimum 8 milyar dolar gelir beklentisi olan, GTA gibi marka bir oyuna kimse 3 kuruşa lisans vermez.

Ha Rockstar canı istese yine alır lisansları alamaz demiyorum ama gerek yok. Çünkü oyun öyle veya böyle satacak. NFS ve Forza ile aradaki fark bu işte. Düşünsene Forza'da arabaların lisanssız olduğunu, ne kadar büyük tepki çekerler. GTA'da böyle bir şey yok işte, arabalar lisanslı olsun veya olmasın o oyun her türlü satılır.

PES yıllarca lisansız takımlar ile FIFA ile rakabet etti :) Ayrıca diğer oyunların ucuza alabileceğini iddaa ediyorsunuz, peki ürün reklamları için GTA'dan daha iyi bir oyun dünya da var mı? :) Fazlaya değil, ucuza bile verebilirler, verme olayları olsa. Hele bir tanesi ile anlaşılsa diğerleri sıraya girer vermek için.

Başka bir konuda bende olsun isterdim dedim, lisanslı arabalar, kıyafetler/içecekler fakat 3. dünya ülke vatandaşların iq seviyelerinden korktukları için firmalar buna yanaşmaz dendi. Boş beleş işler işte. Giderler kola alıp yere falan dökerler, firmada bunu takar, prestij kaybı yaşar kafası.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
cyberpunk da porsche vardı, belki rockstarda almış olabilir.

fine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Emir
PES yıllarca lisansız takımlar ile FIFA ile rakabet etti :) Ayrıca diğer oyunların ucuza alabileceğini iddaa ediyorsunuz, peki ürün reklamları için GTA'dan daha iyi bir oyun dünya da var mı? :) Fazlaya değil, ucuza bile verebilirler, verme olayları olsa. Hele bir tanesi ile anlaşılsa diğerleri sıraya girer vermek için.

Başka bir konuda bende olsun isterdim dedim, lisanslı arabalar, kıyafetler/içecekler fakat 3. dünya ülke vatandaşların iq seviyelerinden korktukları için firmalar buna yanaşmaz dendi. Boş beleş işler işte. Giderler kola alıp yere falan dökerler, firmada bunu takar, prestij kaybı yaşar kafası.
Aynı kitleye hitap eden oyunlar olduklarından rekabet etmeleri kadar doğal bir şey yok. Oynanış tarafında PES 2013'e kadar FIFA'dan fersah fersah öndeydi. E haliyle lisans meselesi pek dert edilecek bir konu olmuyordu.

Ayrıyeten oyuna deli dehşet para akıtılmışken, gelir beklentisi dudak uçuklatıcıyken lisansları öyle 3'e, 5'e vermezler. Reklam falan hikaye. Porsche, Ferrari, Chevrolet reklam yapsa ne olur?

Tek gayesi para kazanmak olan şirketlerin ortada minimum 8 milyar dolar gibi gelir beklentisi olan bir üründen tırtıklayabildiği kadar tırtıklamak ister doğal olarak. Konu tam olarak bu. Ki bu rakam Forza ve NFS gibi araba odaklı, kitlesi kısıtlı oyunların kazanacağı gelirin 100 katına falan denk. E haliyle Forza'ya 3'e giden lisans sana 5,10 bilemedin 15 katına gelecek.

Rockstar da bu parayı oyuna eklenmesi son derece gereksiz olan araba lisanslarına veya meşrubat lisansları yerine daha mantıklı yerlere harcayabilir. Oyuna yeni mekanikler vesaire ekleyebilirler.

CptSpork

80+ Bronze
Yukarıda da bu konuya çok güzel değinen arkadaşlar var ama bir ekleme yapmak istiyorum.

Bir marka oyunda bulunmak istemiyor olabilir, başka bir marka çok fahiş fiyat çekiyor olabilir. Lisans işine girilirse öyle 3-5 marka ile anlaşılıp oyuna koyulması saçma olur. Lisans işine girilirse ya oyundaki tüm araçlar lisanslı araçlar olur ya da hiçbir araç olmaz. E Tüm araçlarıda lisanslamak imkansız çünki bazı marka itibardan dolayı istemez bazı marka reklam yapacağından dolayı oyunda bulunmak ister. Aynı şekilde oyunda bulunmak istiyen markalardan bazıları da çok çok yüksek fiyat çekebilir. Rockstar bu işe vakit ayıracağına oyuna odaklanması çok daha mantıklı.

GTA 5 Online'nin ne kadar büyük bir başarısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde FiveM'in de ne kadar ünlendiğini, oyunu tekrar hypeladığını biliyoruz. Rockstar, Cfx.re'yi bünyesine kattı. Yani GTA 6 Online nası olacak, nasıl bir yol izliyecekler tahmin etmesi güç ama GTA 5'den çok daha iyi olacağı kesin.
GTA 5'deki gibi rockstarın sunucularına bağlı kalacağımızı sanmıyorum. Bence oyunun içine doğrudan FiveM gibi bir sistem entegre edilecek. Aynı CSGO'daki gibi topluluk sunucuları olacak ve istediğimiz sunucuya kolayca bağlanebileceğiz. E tabi bu sunucuda da modlar olacak. Modcuların yapamayacağı araç yoktur. Lisanslı araç mevzusunun çok sorun olacağını sanmıyorum. Önemli olan GTA 6 Online'nin devasa olması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
Yukarıda da bu konuya çok güzel değinen arkadaşlar var ama bir ekleme yapmak istiyorum.

Bir marka oyunda bulunmak istemiyor olabilir, başka bir marka çok fahiş fiyat çekiyor olabilir. Lisans işine girilirse öyle 3-5 marka ile anlaşılıp oyuna koyulması saçma olur. Lisans işine girilirse ya oyundaki tüm araçlar lisanslı araçlar olur ya da hiçbir araç olmaz. E Tüm araçlarıda lisanslamak imkansız çünki bazı marka itibardan dolayı istemez bazı marka reklam yapacağından dolayı oyunda bulunmak ister. Aynı şekilde oyunda bulunmak istiyen markalardan bazıları da çok çok yüksek fiyat çekebilir. Rockstar bu işe vakit ayıracağına oyuna odaklanması çok daha mantıklı.

GTA 5 Online'nin ne kadar büyük bir başarısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde FiveM'in de ne kadar ünlendiğini, oyunu tekrar hypeladığını biliyoruz. Rockstar, Cfx.re'yi bünyesine kattı. Yani GTA 6 Online nası olacak, nasıl bir yol izliyecekler tahmin etmesi güç ama GTA 5'den çok daha iyi olacağı kesin.
GTA 5'deki gibi rockstarın sunucularına bağlı kalacağımızı sanmıyorum. Bence oyunun içine doğrudan FiveM gibi bir sistem entegre edilecek. Aynı CSGO'daki gibi topluluk sunucuları olacak ve istediğimiz sunucuya kolayca bağlanebileceğiz. E tabi bu sunucuda da modlar olacak. Modcuların yapamayacağı araç yoktur. Lisanslı araç mevzusunun çok sorun olacağını sanmıyorum. Önemli olan GTA 6 Online'nin devasa olması.
Oooh npcler yetmiyomuş gibi bide oyuncular doluşsun o dünyaya. Artık işlemciyi mi yakarız psu mu patlar hayırlısı

CptSpork

80+ Bronze
Oooh npcler yetmiyomuş gibi bide oyuncular doluşsun o dünyaya. Artık işlemciyi mi yakarız psu mu patlar hayırlısı
Umarım trailerde yerleştirilen npc'ler sadece trailer için değildir. Çünki gta 5'in configinden trafik ve npc popülasyonunu arttırabiliyoruz. Rockstar beki gta 6 traileri için özel olarak arttırmış olabilir bunu. Umarım oyunda da aynı yoğunluk olur sadece trailer için değildir. Grafiklerin çok daha iyi olacağı kesin oyun içinde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
Umarım trailerde yerleştirilen npc'ler sadece trailer için değildir. Çünki gta 5'in configinden trafik ve npc popülasyonunu arttırabiliyoruz. Rockstar beki gta 6 traileri için özel olarak arttırmış olabilir bunu. Umarım oyunda da aynı yoğunluk olur sadece trailer için değildir. Grafiklerin çok daha iyi olacağı kesin oyun içinde.
Kalablık npc olayı GTA 4'te diskolarda falan vardı da çokta bi olayı yoktu süs gibi duruyolardı. Bence kapalı mekanlarda npcler fazla olcak. Öyle trailerdaki sahil gibi olacağını zannetmiyorum. İşlemciler baya yorulcak gibi. En iyisini almaya çalışsan bi dünya para.

En iyisi PS5 almak. zaten PS'e göre optimizasyon yapacakları için açar mı açmaz mı düşüncesi de olmaz

The Semih

80+ Gold
Oynanış tarafında PES 2013'e kadar FIFA'dan fersah fersah öndeydi.
KONU DIŞI YORUM
TR de PES daha meşhurdu FİFA 12-13 oynanış olarak PES 12-13 ü 6 ya katlayıp balkona asar internetten araştırabilirsin, FIFA 12 de serbest fiziği getirerek PES'in önüne geçmişti globalde sadece TR de PES ayrı seviliyordu.

PES 13 de oyuncular sabit animasyonla koşuyor farkettiysen FIFA da öyle değil, top fiziği bile daha iyidi. PES 14 te battı FIFA ise Hypermotion getirerek sonunu getiriyor script oldu oyun.

Günümüzde en çok sevilen Globalde PES oyunu 2011 en çok sevilen FIFA 15 ve 17 dir.

Son düzenleme:

Pasacik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Paşa Gültekin
Discord
sanalgaypasa
Alıntıyı görüntüle
Hocam yukarda gördüğünüz gibi aşşağıdaki gta 6 sahnesinden aldığım bir araç var, Porsche Tayga modeli. yukarıdaki gerçek fotoğrafı. Lisansının olduğunü düşündüren asıl detay arabanın arkasındaki p¹,o²,r³,s⁴,c⁵,h⁶,e⁷ yazısı. Evet tam gözükmüyor ancak 7 haneli olduğu gözüküyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizce rockstar games çoğu araç markasının lisansını almış mıdır? Bence dodge,ford ve Porsche markaları kesin var
Hayır yok. Sadece tıpatıp benzetilmiş ama markaları gerçek olmayan arabalar.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
Bu yorumu araba oyunu oynamaktan zevk almayan biri yapabilir sadece. Lisans hakkı alamayınca motoru da birebir yapamıyor. İsim aynı değil, motor sesi aynı değil, dizayn aynı değil. Neresi sadece isimden ibaret? Cabrio gibi aynı farları koyup, açılır kapanır yapınca Porsche mi olmuş oluyor? Sanal bir şeyden bahsediyorsun gerçek hayat değil. Onu oynarken de gerçek gibi hissettirmeyecekse ne kalıyor geriye. Forza Horizon'u sadece gerçek lisans için oynayan binlerce kişi vardır veya Asetto Corsa'nın tutma sebebi bu zaten. Evet Gta'nın arabaları güzel gayet zevk veriyor ama resmi hissettirmesinde ne sakınca var? Full lisanslı araba görsek Forza gibi güzelce modifiye etsek daha da çığır açan bir oyun olur Gta 6.
Araba oyunlarını genel itibariyle sevmeme ve aktif olarak forza oynamama rağmen gta gibi bir oyunda araba lisansları zerre kadar umrumda olmaz şahsen. Ben oraya öncelik olarak araba sürmek ya da modifiye etmek için girmiyorum ki oyuncuların büyük bir çoğunluğunun da böyle olduğunu düşünmüyorum. Bu açlığı forza gibi oyunlarda giderebiliyorsunuz. Gta'da bu tarz bir beklentiye girip lisanslı araç tadını gta'da almak için girmek bence çok saçma. Çünkü bu eşsiz bir açık dünya oyunu ve öncelik ya da ilk 5 belki 10 öncelik bunlardan biri olmamalı. Üstelik kendi arabaları da tatminkar bir seviyedeyken.

Top Bottom