UV ile zor idare edersin gibi 400w zaten ekran kartınAnakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT S.E
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W
Herhangi bir sorun çıkar mı? (Ani kapanmalar/resetler, siyah ekranlar vb.)
Watt olarak yeterli gelir lakin ani spike'lar da PSU voltajı toparlayabilir mi deneyip görmeniz lazım. 6900XT spike ile 600W'ları görüyor çünkü.Anakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ Radeon RX 6900 XT S.E
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W
Herhangi bir sorun çıkar mı? (Ani kapanmalar/resetler, siyah ekranlar vb.)
Şuan elimde TUF modeli var onda herhangi bir sorun çıkarmadı fakat nitro+ special edition kartı 6+8+8 pinlere sahip yani daha yüksek güç tüketmesi olası. O yüzden biraz tereddütteyim yoksa PSU, Asus TUF 6900 XT ile herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.Güç kaynağın yetersiz 6900xt güçlü bir kart. https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-radeon-rx-6900-xt-se-16g-gddr6#Specification
Alıntıyı görüntüle
1-2 ay içerisinde psu değiştirmeyi düşünüyorum zaten hocam ama belirli bir süre idare etse yeterSınırda hocam. Minimum kullanımlarda idare edebilir ama yük altında sıkıntı çıkaracaktır
O kadar çeker mi ya :dUV ile zor idare edersin gibi 400w zaten ekran kartın
Var hocam var. 4 tane var, ve hepsinde daisy chain türünde 1 tane daha var. Toplamda 8 tane var. Belirli bir süre idare etsin zaten sonrasında psu değiştirmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar sorun çıkarmasından korkuyorumYük altında 550 watt gibi bir değer çeker sistemin. Yeterli görünüyor ama ilk önce dene ondan sonra probblem yaşarsan değiştirirsin güç kaynağını.
Arkadaşın gösterdiği tabloda güç kaynağında 2 tane 8 pin ve 1 tane 6 pin güç konnektörü olması gerekiyormuş. Eğer güç kaynağında bunlar yoksa zorunlu olarak değiştirmen gerekecek.
Şaka mı bu :O 5090 falan 600w çekiyor bu ne böyle :dWatt olarak yeterli gelir lakin ani spike'lar da PSU voltajı toparlayabilir mi deneyip görmeniz lazım. 6900XT spike ile 600W'ları görüyor çünkü.
Alıntıyı görüntüle
Eğer kapanma/reset veyahut ona benzer bir durum olmuyorsa toparlayabiliyordur.
Spike ile o kadar oluyor. Nominal çektiği değer ile spike aynı şey değil. Normalde 300 - 400W üstünü görmez zaten. Spike 600W görür. 5090'da spike ile 900W görüyor.Şuan elimde TUF modeli var onda herhangi bir sorun çıkarmadı fakat nitro+ special edition kartı 6+8+8 pinlere sahip yani daha yüksek güç tüketmesi olası. O yüzden biraz tereddütteyim yoksa PSU, Asus TUF 6900 XT ile herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
1-2 ay içerisinde psu değiştirmeyi düşünüyorum zaten hocam ama belirli bir süre idare etse yeter
O kadar çeker mi ya :d
Var hocam var. 4 tane var, ve hepsinde daisy chain türünde 1 tane daha var. Toplamda 8 tane var. Belirli bir süre idare etsin zaten sonrasında psu değiştirmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar sorun çıkarmasından korkuyorum
Şaka mı bu :O 5090 falan 600w çekiyor bu ne böyle :d
Peki bu spike denilen şey tam olarak ne oluyor? Yani birden o kadar yüksek güç çekmesinin sebebi nedir? Ve psu'm buna katlanabilir mi? Asus TUF modeli 8+8'lik pinlerle çalışıyor ve bir sorun yok ama nitro+ s.e'de bulunan ekstra 6 pinlik giriş beni korkutuyorSpike ile o kadar oluyor. Nominal çektiği değer ile spike aynı şey değil. Normalde 300 - 400W üstünü görmez zaten. Spike 600W görür. 5090'da spike ile 900W görüyor.
Deneyip görmeniz lazım. Spike ekran kartının milisaniyelik ani güç sıçraması oluyor. Örnek:Peki bu spike denilen şey tam olarak ne oluyor? Yani birden o kadar yüksek güç çekmesinin sebebi nedir? Ve psu'm buna katlanabilir mi? Asus TUF modeli 8+8'lik pinlerle çalışıyor ve bir sorun yok ama nitro+ s.e'de bulunan ekstra 6 pinlik giriş beni korkutuyor