Neler Yeni

Günümüzde 3200Mhz Ram En Mantıklı Seçim Mi?

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
Öncelikle bu ram mhz konusunu araştırdım ve en mantıklı seçimin 3200mhz olduğunu gördüm.
Verileri sizlere sunuyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.

Öncelikle intel tarafına bakalım.
i5fps.jpg

amd tarafında ise durumlar şöyle;
ryzenfps.jpg

Ram fiyatlarına bakalım;
ramfiyat.jpg

FPS ortalamalarına bakalım; (ryzen 4000mhz bilgisine sahip olmadığımız için, oranlayarak 4000mhz kısmına 40 yazdım.)
fpsort.jpg

peki fps başına fiyatlar ne durumda ?
fpsbasifiyat.jpg

Tabi burada ryzen apu olduğu için fps başı fiyat yüksek gözüküyor. Fakat genel olarak mhz arttıkça fps başına fiyatın düşmesini beklerken artış olmuş.

Tabloların hepsini değerlendirdiğim zaman 3200Mhz ramin günümüzde en mantıklı ve fiyat performans bir seçim olduğunu görüyorum.
Anakart fiyatlarıda elbette mhz yükseldikçe artacaktır.

Kaynaklar;
Ram fiyatları : akakçe top 5 ram fiyatları , çok satanlar

Hasekimam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Muhammet Çelik
Mantıklı 3200 zaten bende öyle yaptım. 5 fps fark için iki katına yakin para vermek ne kadar mantıklı bilemedim. 1800 liraya şuan kullandığım ramleri aldim. Şayet 3600 diye inat etsem ayni rami 3k ya alacaktim.

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mantıklı 3200 zaten bende öyle yaptım. 5 fps fark için iki katına yakin para vermek ne kadar mantıklı bilemedim. 1800 liraya şuan kullandığım ramleri aldim. Şayet 3600 diye inat etsem ayni rami 3k ya alacaktim.
Evet genel olarak artan parayı ekran kartı ve işlemci gibi fps kısmına direk yatırım yapsak elimizde parayı en doğru şekilde harcamış oluruz diye düşünüyorum. Elbette 2k,4k çözünürlüklerde yüksek bir fark olur mu bilmiyorum fakat ram mhz ve anakart mhz kısmına yatıracağımız parayı genel bileşen kalitesinde kullansak daha iyi. Özellikle apularda mhz olayı abartılıyor fakat görüldüğü gibi %8 lik ortalama için, 400tl fiyat farkı

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Oyun kısmında yararı olmadığını söyleyemem yararı var ama ram konusu bir program ile çalısan ne bileyim 3d tasarım olur.Oyun yazılımı olur.Photoshop yada video işleri olur o konularda çok önemli ne kadar yüksek ram ne kadar yüksek mhz (tabi bu en yükseği en iyisi diyemem o kadar çok derin bilgim yok) o kadar iyi.Ama oyun konusuna gelirsek konu bence çok yararlı olmuş.Şahsen oyun konusunda bir bilgi daha katmış oldum.Güzel bi araştırma olmuş.

melihv48

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Melih Özcan
3200 mhz alıp 3600mhz o.c. yaptım :D

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun kısmında yararı olmadığını söyleyemem yararı var ama ram konusu bir program ile çalısan ne bileyim 3d tasarım olur.Oyun yazılımı olur.Photoshop yada video işleri olur o konularda çok önemli ne kadar yüksek ram ne kadar yüksek mhz (tabi bu en yükseği en iyisi diyemem o kadar çok derin bilgim yok) o kadar iyi.Ama oyun konusuna gelirsek konu bence çok yararlı olmuş.Şahsen oyun konusunda bir bilgi daha katmış oldum.Güzel bi araştırma olmuş.
Teşekkür ederim memnun oldum beğenmenize
Mesaj otomatik birleştirildi:

3200 mhz alıp 3600mhz o.c. yaptım :D
Tabi xmp olayı başka fakat burda işin içine anakart fiyatları giriyor. Yüksek mhz yüksek fiyat

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
3600 mhz için diyorsun demi kanka benim ramlerin stock 3200 mhz zaten
Evet xmp desteği varsa 3600 yükseltebilirsin. Bu konuda xmp yi hariç tutarak bir inceleme yaptım. Ki zaten doğrusununda bu olduğunu düsünüyorum

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
mhz arttıkça gecikme süresi artıyor 3200,3600mhz alıp o.c. yapmak daha mantıklı olur. işlemci zaten oc açmadan 3200mhz destekliyor işlemci ve ram oc , xmp açılacaksa sıvı soğutma daha iyi olur. ortalamaya vurursak 3200mhz fiyat açısından daha uygun gibi tabi para varsa en güzel bilgisayar dizilir sıvı soğutmayla oc yapılarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,750
Üyeler
161,899
Son üye
Kurtuluss
Top Bottom