Gürültücü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Abdullah021

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
388
Taşınalı bir sene oldu.Bina 10 katlı, biz 9.kattayız.Bizim üst komşunun 3 yaşındaki torunu evin içinde dört nala koşuyor ve apartmanda yaşayan dostlarlarım bilirki parke üzerinden terlikle bile yürüseniz o ses tokmak gibi alta gider.Bu çocuk hergün sabahtan akşama kadar çıplak ayakla parkede koşturuyor ve bu ses bize adeta üstten birisi çekiçle vuruyormuş gibi geliyor.Altımızdaki daire boş onun altındaki 7.katta bulunan komşumuz da rahatsız olmuş hatta biz yapıyoruz zannetmiş ama biz çekirdek aileyiz ben 19 yaşındayım kız kardeşim 17 yaşında YKS sınavına hazırlanıyor ve bizim evimize çocuklu misafir bile gelmiyor.O ses alt komşulara gitmiş ve onlar bile şikayetçi.Güzellikle uyardık anlamadılar,bizde az gürültüyle uyarmak için karşılık verdik onuda dinlemediler.WhatsApp grubuna yazıncada "O zaman yalıtım yaptırın,çocuğumuzun psikolojisini bozuyorsunuz dediler." Halbuki biz yüz yüze kapıya bile gitmedik uyarmak için.Evet dostlar siz ne yapardınız bu durumda? Bunun hukuki karşılığı nedir? Mahkemeyse mahkeme,polisse polis her türlü yola başvurmaya hazırım,elimizden bir kaza çıkmadan hukuki yoldan halledelim şu işi.

Taşınalı bir sene oldu.Bina 10 katlı, biz 9.kattayız.Bizim üst komşunun 3 yaşındaki torunu evin içinde dört nala koşuyor ve apartmanda yaşayan dostlarlarım bilirki parke üzerinden terlikle bile yürüseniz o ses tokmak gibi alta gider.Bu çocuk hergün sabahtan akşama kadar çıplak ayakla parkede koşturuyor ve bu ses bize adeta üstten birisi çekiçle vuruyormuş gibi geliyor.Altımızdaki daire boş onun altındaki 7.katta bulunan komşumuz da rahatsız olmuş hatta biz yapıyoruz zannetmiş ama biz çekirdek aileyiz ben 19 yaşındayım kız kardeşim 17 yaşında YKS sınavına hazırlanıyor ve bizim evimize çocuklu misafir bile gelmiyor.O ses alt komşulara gitmiş ve onlar bile şikayetçi.Güzellikle uyardık anlamadılar,bizde az gürültüyle uyarmak için karşılık verdik onuda dinlemediler.WhatsApp grubuna yazıncada "O zaman yalıtım yaptırın,çocuğumuzun psikolojisini bozuyorsunuz dediler." Halbuki biz yüz yüze kapıya bile gitmedik uyarmak için.Evet dostlar siz ne yapardınız bu durumda? Bunun hukuki karşılığı nedir? Mahkemeyse mahkeme,polisse polis her türlü yola başvurmaya hazırım,elimizden bir kaza çıkmadan hukuki yoldan halledelim şu işi.
Polise ver. Kavga ediyorlar de. Her ayakla koştuğunda Polisi ara bak bakalım bir daha o çocuk koşuyor mu

Eline sopayı alicaksin tavana vuracaksın. Belki empati yaparlar
Yaptık hocam onuda yaptık ama anlamıyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Polise ver. Kavga ediyorlar de. Her ayakla koştuğunda Polisi ara bak bakalım bir daha o çocuk koşuyor mu
Bütün apartman sakinlerinin bulunduğu Gruba yazınca sesi kestiler ama bu son şansları.Birdahakinde polise vereceğim hocam haklısınız.

Yaptık hocam onuda yaptık ama anlamıyorlar.

Bütün apartman sakinlerinin bulunduğu Gruba yazınca sesi kestiler ama bu son şansları.Birdahakinde polise vereceğim hocam haklısınız.
İtfaye Polis ne varsa ara de ki evde olay var zannettik çok ses geliyor falan diye kimsede sana bir şey diyemez. Bu tarz durumlarda laftan anlamıyorlarsa çözüm bu. Aynısına benzer şeyler yaşadım da sizin kadar az tepki veremiyorum ben o son ses dinledikleri basslı 5+1 seti arkadaşlara modifiye ettim. Sorun çözüldü. :)

Çocuktur koşuyorlar maalesef, ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorum ama önüne de geçilemiyor maalesef, çocuklar çok enerjik oluyor, otur ses yapma diye laf geçirmek zor. Apartman yönetimi kordinasyonun da komşu ile bir ortak yol bulmaya çalışın. Hukuki hakkım ne diye sorarsanız Gürültü yasağı dediğimiz bir kanun var, saat 22:00 dan sonra sabah 09:00'a kadar yapılan her türlü rahatsız edici ses ve aktiviteyi yasaklıyor. İçinden çıkılamaz hal alırsa 112 yi arayıp şikayette bulunabilirsiniz. 22:00 den önce olan seslerde hukuki bir hakkınız yok, herkes istediğini yapabilir.

Bir tane bundan alıyorsun reis, kız kardeşin kütüphanede veya dışarıdayken son ses alttaki şarkıdan açıyorsun.
1769533609437.webp

*Ha bu arada bunu önerirken şaka falan yapmıyorum reis. Alt katımda bir tane eleman var kendisi son ses şarkı açıp rahatsız ediyordu beni. Bende de hoparlör var ama son sesini hiç denememiştim. Onun sayesinde denedim. Ne kadar doğrudur bilmem ama uygulamadan şöyle bir ekran görüntüsü almıştım.
1769534008629.webp

Son düzenleme:
Geri