Neler Yeni

Gusül abesti şart mı?

KAANT10X

80+ Bronze
Biliyorsanız ciddi cevap verseniz ya forum iyice trol doldu.
Hacı neyin ne zaman nasıl kırıldığından bağımsız olarak söylüyorum.
Vücudundan meni dediğimiz sıvı gelmediyse gusül almaya gerek yok. Detaylarını internette aratarak kolayca bulabilirsin.
Diş teli mevzusuna gelirsek genel görüş tedavi amacıyla ağızda bulunan metaryeller gusle engel değildir ama sırf estetik olsun diye yapılıyorsa engel vardır. Ama burada ki estetik yorumu muhtemelen ince çizgilerle ayrılıyor. Yani bu konuda net bir karar vermek mümkün değil çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da farklı görüşler var.
Ama siz manevi olarak bir boşluk hissediyor iseniz gusül abdesti almanız aciliyet teşkil etmemekle beraber alırsanız içiniz rahat eder.
Şunu da belirteyim ki İslam buradaki ehliyetsiz kişilerin bildiğinin aksine bir ibadette katı kaidelerle sizleri mesul tutmaz. Önemli olan Allah rızasıdır. Eksiklik ve yanlışlıkları her konuda olduğu gibi dini konularda da yaşayabiliriz. Ama hatamizı anlar ya da doğruyu öğrendikten sonra ettiğimiz tövbeler ve tekrar Allah rızası için yaptığımız her türlü ibadet ile yanlışlardan döneriz.
Eğer içiniz rahat etmiyor fakat şuan da gusül alacak bir durumda da değilseniz yarın müsait olduğunuz zaman guslü alıp ibadetlere devam edin ayrıca gusül alırken abartmayın ve israfa ortak olmayın. Gusül ortalama 5-10 dakikalık bir işlemdir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,799
İsim
Oğuz
Diş teli ile gusül alakası ne

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Sinan
Diş teli taktırmadan önce gusül aldıysan daha sonra diş teli altına su gitmemesi gusül abdestine engel olmaz ancak arkadaşın diş teli kırılınca su gitmesi gereken yer açıldığı için arkadaş kendi kendine vesvese yaparak bunu sorulması en son yerlere soruyor.
Bu tür konularda burada alıcağın hiç bir cevaba güvenemessin çünkü burası öyle bir forum değil burada ancak bilgisayar yada telefon konularına güvenebilirsin o da çoğunluğun ortak paydada buluştuğu konularda.
Gusül abdestini almakta o kadar zor yada karmaşık bir şey değil gir al kafanda rahat olsun gönlünde.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Sonuçta altına su gitmiyordu. Şimdi çıktı. Altına su gidebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncesinde Üzerine Mesh ediyormus güsul almak icin simdi su gidebiliyor ne yapmalıyım diyor.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reis soruyu doğru mu anladım diş braketin kırıldı ve altına su gidiyor artık düzgün gusül alabiliyorsun
Ama gitmediği zaman ne yapabilirim diyorsun doğru mu ?
"Reis soruyu doğru mu anladım diş braketin kırıldı ve altına su gidiyor artık düzgün gusül alabiliyorsun" bu doğru. Yani şuan su gittiği için gusül almam gerekiyor mu?

Gitmediği zaman zaten yapabileceğim bir şey yok tedavi görüyorum.

TİTAN.

80+ Platinum
Alsan iyi olabilir sağlık açısından sorun teşkil etmiyorsa tabi
"Reis soruyu doğru mu anladım diş braketin kırıldı ve altına su gidiyor artık düzgün gusül alabiliyorsun" bu doğru. Yani şuan su gittiği için gusül almam gerekiyor mu?

Gitmediği zaman zaten yapabileceğim bir şey yok tedavi görüyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Selim
Biliyorsanız ciddi cevap verseniz ya forum iyice trol doldu.
Hacı neyin ne zaman nasıl kırıldığından bağımsız olarak söylüyorum.
Vücudundan meni dediğimiz sıvı gelmediyse gusül almaya gerek yok. Detaylarını internette aratarak kolayca bulabilirsin.
Diş teli mevzusuna gelirsek genel görüş tedavi amacıyla ağızda bulunan metaryeller gusle engel değildir ama sırf estetik olsun diye yapılıyorsa engel vardır. Ama burada ki estetik yorumu muhtemelen ince çizgilerle ayrılıyor. Yani bu konuda net bir karar vermek mümkün değil çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da farklı görüşler var.
Ama siz manevi olarak bir boşluk hissediyor iseniz gusül abdesti almanız aciliyet teşkil etmemekle beraber alırsanız içiniz rahat eder.
Şunu da belirteyim ki İslam buradaki ehliyetsiz kişilerin bildiğinin aksine bir ibadette katı kaidelerle sizleri mesul tutmaz. Önemli olan Allah rızasıdır. Eksiklik ve yanlışlıkları her konuda olduğu gibi dini konularda da yaşayabiliriz. Ama hatamizı anlar ya da doğruyu öğrendikten sonra ettiğimiz tövbeler ve tekrar Allah rızası için yaptığımız her türlü ibadet ile yanlışlardan döneriz.
Eğer içiniz rahat etmiyor fakat şuan da gusül alacak bir durumda da değilseniz yarın müsait olduğunuz zaman guslü alıp ibadetlere devam edin ayrıca gusül alırken abartmayın ve israfa ortak olmayın. Gusül ortalama 5-10 dakikalık bir işlemdir.
Benim 2dk sürüyor

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
.
Diş teli braketim kırıldı. Gusül gerekir mi?
Konuyu görünce acaba dedim hiç gusül mü almak istemiyor, girip komik yorumları okuyacaktım. Ön yargı kötü birşeymiş.

Ysuflix

80+ Gold
3 kere alman lazım bir tanesini de yarıda kesmen lazım yoksa cehennemden vip bilet kesiyorlar direk. Şaka bir yana yok öyle bir şey hocam diş teli braketinin dinle alakası yok bende çok kırdım sorun olmuyor. Öyle bir şey olsaydı dişçi telleri sökerken tüm braketleri kırıyor direk cehenneme ışınlanırdık.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Üzgün
Reaksiyonlar: Foxt

KAANT10X

80+ Bronze
Benim 2dk sürüyor
5-10 dakikadan kasıt normal banyo ile beraber. Yani bunun içinde saç ve vücut temizliği de var bu arada oldukça kısa tutulması oldukça iyi eğer büyük bir hata yoksa. Ama benim oturduğum evde su zaten 2 dakikada ısınıyor bu yüzden onun da sıkıntısı var ama oldukça kısa tutmak önemli.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Selim
5-10 dakikadan kasıt normal banyo ile beraber. Yani bunun içinde saç ve vücut temizliği de var bu arada oldukça kısa tutulması oldukça iyi eğer büyük bir hata yoksa. Ama benim oturduğum evde su zaten 2 dakikada ısınıyor bu yüzden onun da sıkıntısı var ama oldukça kısa tutmak önemli.
Yok hocam banyoyu katarsanız işin içine 45dk benim

Top Bottom