Güvenlik Kamerası Tavsiyesi (Apartman)

redjohn

80+
Reaksiyon skoru
121
Bütçe
5000
Merhabalar,

Bina girişine ve asansör makine dairesine birer adet güvenlik kamerası takmayı düşünüyoruz. Bütçe olarak 5000₺ belirledik fakat bu bütçe 7000₺'ye kadar çıkabilir.

Kamerada aradığımız özellikle başlıca şunlar;

- Şarjlı değil, direkt elektrik bağlantısı ile çalışmalı
- Kayıtları harici bir hafıza kartına kaydetmeli
- Telefon ile kontrol edilebilmeli ve hafıza kartındaki kayıtları telefondan silebilmeliyiz
- Gece görüşü olmalı

Bu tarz özelliklerde önerebileceğiniz bir güvenlik kamerası var mı?

Selam,

Talebin güncel mi bilmiyorum ama yanıtlamak istedim.
- IP ya da Analog kamera kullanmalısın.
- Yukardakilerle beraber mecbur bir kayıt cihazın olmalı.
- Yazılımı olmayan kamera henüz kullanmadım, haliyle mobilden ya da PC'den kontrol edebilirsin. Bahsettiğin olay kapasite ile alakalıysa depolama alanı dolduğunda en eski kayıttan başlamak üzere üstüne yazar, yani eski kayıtların silinir.
- Çoğu kamera gece görüşe sahip, ek olarak zaten iç alanda kullanacağın için çok kaliteli bir gece görüşüne ihtiyacın yok.

Önerim Google üzerinden 2'li kamera set araştırman. Bunların içinde kamera tipine göre koaksiyel ya da cat6 kablo, hard disk, kameralar, kayıt cihazı vs. bulunuyor. 5000₺ ile 2li set çok rahat alabilirsin. Elektrik için ise CCTV kablo (Koaksiyel ve 12V DC birlikte bulunur) veya CAT6 kablo ile (Kayıt cihazının POE desteği varsa ya da POE switch eklersen) ekstra bir hat taşımana gerek kalmaz.

Telefondan kontrol için de tabi ki kayıt cihazının internete erişimi olması gerekir. Ethernet kablosu ile ya da WiFi stick ile (çok kanallı kameralarda önermem ama sinyal gücüne göre 2 kamerayı kaldırabilir) çözebilirsin.

İstanbul'da yaşıyorsan yardımcı olabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,269
Üyeler
185,698
Son üye
Mustafa9824
Geri