Yarım saat önce hacklendim bilgisayar sesinden selamın aleyküm dedi. Hiçbir medya vs açık değildi. Direkt bilgisayarı kapadım fakat her kapattığımda tekrar açıldı sanırım BİOS a erişti neyse fişi çektim modemi reseriedim. Anakartımda bios flashback yaptım. Tüm diskleri çıkardım.Öbür bilgisayardan sıfırlayacağım diskleri. Forumu bırakmıştım fakat bu konuda yardıma ihtiyacım var . Lütfen yardımcı olacak yorumlar yapın. Bilen kişileri etiketleyin.
Merhaba. Öncelikle IP tabanlı olduğunu sanmıyorum ancak router'i kapatın.
Sonrasında harici disklerinizi bilgisayarınızdan çıkarın.
Bios pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bios ayarlarınız ve bios çipine kaydedilmiş geçici dosyalar silinsin.
Sonrasında format atmadan network loglarınızı kontrol edin. Ve log dosyanızı bana iletin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha önce aynı sorunu Windows işletim sistemine sahip, bir navigasyonda yaşamıştım. İnternet üzerinden özel yazılımı yükledikten sonra, ekranda güvenliğiniz için çevrenizi kontrol edin! şeklinde siyah temalı bir sayfa çıkmış, tüm media oturumları sonlandırılmıştı.
Yarım saat önce hacklendim bilgisayar sesinden selamın aleyküm dedi. Hiçbir medya vs açık değildi. Direkt bilgisayarı kapadım fakat her kapattığımda tekrar açıldı sanırım BİOS a erişti neyse fişi çektim modemi reseriedim. Anakartımda bios flashback yaptım. Tüm diskleri çıkardım.Öbür bilgisayardan sıfırlayacağım diskleri. Forumu bırakmıştım fakat bu konuda yardıma ihtiyacım var . Lütfen yardımcı olacak yorumlar yapın. Bilen kişileri etiketleyin.
Merhaba. Öncelikle IP tabanlı olduğunu sanmıyorum ancak router'i kapatın.
Sonrasında harici disklerinizi bilgisayarınızdan çıkarın.
Bios pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bios ayarlarınız ve bios çipine kaydedilmiş geçici dosyalar silinsin.
Sonrasında format atmadan network loglarınızı kontrol edin. Ve log dosyanızı bana iletin.
Chapter 1. Basic System Board Hacks Introduction: Hacks #1-10 With the exception of your PC's unhackable power supply, hacking your PC starts with the lowest level of detail within your … - Selection from PC Hacks [Book]
Bios hack veya board hack olabilir. ya da basit bir şekilde kötü amaçlı yazılım işletim sisteminin kapatma komut dosyasını değiştirip, kapatma butonuna tıkladığınızda reboot komutunun çalışmasını sağlamış olabilir. Ya da diğer bir ihtimal infinite opening olabilir.