Neler Yeni

Haftada 1 bira içmek sıkıntı yaratır mı?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dediğiniz kısımlar doğru ama bağımlı olacak şekilde alkol içemezsin zaten, bira yararlı bakterilerden oluşuyor sokaktan birinden sigara istersin ama alkolü her zaman bulamazsın. Uyuşturucu yasal değil, taciz tecavüz olarak belirttiğiniz şey uyuşturucuda daha kötü haberleri açın bakın ailesini öldüren mi sokaktaki masumları katledenler mi, ve sizin dediğinizde uyuşturucu alkolden daha az zararlı yani daha masum demeye götürüyor.
"Dediğiniz şeyler doğru ama..." diye süregelen upuzun cümleler. Siz özelinde demiyorum, bu hususu açtığım çoğu kişi böyle yaklaşıyor. Maalesef. Fakat belirtmeliyim, aması yok bu işin. Öyle yani. Kendinizi kandırmayın. Bakın şöyle bir şey deseniz niçin alkol tükettiğinizi anlarım: "Alkol içiyorum, söylediğiniz şeylerle de haklısınız. Fakat ben yaşama, dünyaya bu kadar önem vermiyorum. Uzun ve sağlıklı bir yaşam yerine kısa ve keyifli bir yaşamı tercih ederim. İdealist değilim. Hedonistim. Ancıyım, sonrayı pek düşünmem." Fakat siz böyle demiyor, benim dediklerimi ilzam etmeye çalışıyorsunuz. Etmeyin, boşa bir çaba. Alkol sıkıntılı bir madde. Azı da çoğu da, hafifi de yoğunu da, tek içileni de eşle dostla içileni de.

Kimyasal yapısı gereği bağımlılık verici bir madde. Önceki yorumumda yazdığımı tekrar yazdırıyorsunuz bana. "bağımlı olacak şekilde alkol içemezsin zaten" tarzı laflar edip alkolün bağımlılık yapamayacağını iddia etmeyin, lütfen. Belki sigaradan daha az, belki daha çok. Tartışılabilir. Fakat bağımlık yapıcı değil demenin yahut direkt demesek de lafı buna getirmenin doğru bir tarafı yok.

Ayrıca, alkol uyuşturucudan daha zararlı demiyorum. Alkol, uyuşturucudan daha tehlikeli diyorum. Çünkü hem daha ulaşılabilir -zira ifade ettiğiniz gibi uyuşturucu yasal değil- hem daha fazla sosyal soruna sebep oluyor. "taciz tecavüz olarak belirttiğiniz şey uyuşturucuda daha kötü haberleri açın bakın ailesini öldüren mi sokaktaki masumları katledenler mi" lafınız gerçeği yansıtmıyor. İstatistikler ortada. Alkol, bu türden olaylara uyuşturucuya kıyasla daha çok sebebiyet veriyor. Tabii ki uyuşturucu da veriyor, vermiyor diyen yok zaten. Fakat alkol daha çok veriyor. Ben de bunu belirttim baş müsebbibi diyerek. Tek müsebbibi demedim sonuçta.

en önemlisi ise ki alkol erkeklerde testosteron düşüklüğüne sebep olur bu da düşük libido, depresyon, yağ kütlesinde artış, daha feminen bir erkek yapar. ve bunlar içinde en zararlısı ise bira, o yüzden birayı çok tüketen erkeklerin ayıptır söylemesi kadın memesi gibi memeleri olur.
Bu hususta detaylı bir okuma yapmadım, net bir şey demem doğru olmaz. Alkol içmek erkeği feminenleştirir ilginç bir iddia. Doğruysa -ki zannetmiyorum, yani etkisi varsa bile yadsınabilir ölçüdedir. yine de merakımı celbetti, ileri okuma listeme ekledim- bir sebep daha eklenebilir uzak durmak için, doğru değilse de onlarca başka sebebimiz var zaten.

yani ayda bir arkadaşlar viski içip sohbet etmeyi bıraıp met mi çekmeliyiz ben anlamadım nasıl uyuşturucudan daha zararlı alkol
Günlük minimum 30 paragraf, aksatmayalım.

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yasin
"Dediğiniz şeyler doğru ama..." diye süregelen upuzun cümleler. Siz özelinde demiyorum, bu hususu açtığım çoğu kişi böyle yaklaşıyor. Maalesef. Fakat belirtmeliyim, aması yok bu işin. Öyle yani. Kendinizi kandırmayın. Bakın şöyle bir şey deseniz niçin alkol tükettiğinizi anlarım: "Alkol içiyorum, söylediğiniz şeylerle de haklısınız. Fakat ben yaşama, dünyaya bu kadar önem vermiyorum. Uzun ve sağlıklı bir yaşam yerine kısa ve keyifli bir yaşamı tercih ederim. İdealist değilim. Hedonistim. Ancıyım, sonrayı pek düşünmem." Fakat siz böyle demiyor, benim dediklerimi ilzam etmeye çalışıyorsunuz. Etmeyin, boşa bir çaba. Alkol sıkıntılı bir madde. Azı da çoğu da, hafifi de yoğunu da, tek içileni de eşle dostla içileni de.

Kimyasal yapısı gereği bağımlılık verici bir madde. Önceki yorumumda yazdığımı tekrar yazdırıyorsunuz bana. "bağımlı olacak şekilde alkol içemezsin zaten" tarzı laflar edip alkolün bağımlılık yapamayacağını iddia etmeyin, lütfen. Belki sigaradan daha az, belki daha çok. Tartışılabilir. Fakat bağımlık yapıcı değil demenin yahut direkt demesek de lafı buna getirmenin doğru bir tarafı yok.

Ayrıca, alkol uyuşturucudan daha zararlı demiyorum. Alkol, uyuşturucudan daha tehlikeli diyorum. Çünkü hem daha ulaşılabilir -zira ifade ettiğiniz gibi uyuşturucu yasal değil- hem daha fazla sosyal soruna sebep oluyor. "taciz tecavüz olarak belirttiğiniz şey uyuşturucuda daha kötü haberleri açın bakın ailesini öldüren mi sokaktaki masumları katledenler mi" lafınız gerçeği yansıtmıyor. İstatistikler ortada. Alkol, bu türden olaylara uyuşturucuya kıyasla daha çok sebebiyet veriyor. Tabii ki uyuşturucu da veriyor, vermiyor diyen yok zaten. Fakat alkol daha çok veriyor. Ben de bunu belirttim baş müsebbibi diyerek. Tek müsebbibi demedim sonuçta.
ne dememi istiyosunki , birşeye özenipte içmiyorum sadece kendim istediğim için içiyorum o ergen ortamlarda değilim yani. E tamam uyuşturucudan daha tehlikeli diyosun ben o zaman sokakta bira içmek yerine lirika felan içeyim madem daha az tehlikeli alkolden. Düşüncene göre yani

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,100
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Günlük minimum 30 paragraf, aksatmayalım.
Bırakın sigarayı, uyuşturucudan bile daha tehlikeli bir şey bence alkol. Asla masum değil. Bir şeyin tehlikeli olup olmaması için tek ölçütümüz biyolojik zararı olmamalı. Alkol çok ciddi sosyal sorunlara sebep oluyor. Trafik kazalarının, zorbalığın, aile içi şiddetin, tacizin, tecavüzün bir numaralı müsebbibi. Sigara, alkol ve uyuşturucu üçlüsünden kaynaklı ölüm oranlarına baktığımızda -dolaylı olanlar da dahil ediliyor- en tepede alkolü görüyoruz. Kesinlikle uzak durulması gereken bir şey.

bu mesajı ben değil sen yazdın :D

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yasin
sigarayı durakta içebilirsin alkolü otobüs durağında içebilirmisin ?, kendi cümlenle çelişiyosun.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
ne dememi istiyosunki , birşeye özenipte içmiyorum sadece kendim istediğim için içiyorum o ergen ortamlarda değilim yani. E tamam uyuşturucudan daha tehlikeli diyosun ben o zaman sokakta bira içmek yerine lirika felan içeyim madem daha az tehlikeli alkolden. Düşüncene göre yani
Düşünceme göre sokakta bira yerine lirika içmen gerekmiyor. Düşüncemi lütfen bu kadar yanlış anlama.

sigarayı durakta içebilirsin alkolü otobüs durağında içebilirmisin ?, kendi cümlenle çelişiyosun.
Yani, şu lafınızla hangi yazdığıma karşı çıktığınızı düşündünüz? Hangi cümlemle çelişiyorum? Alkolün biyolojik olarak zararlı olduğunu, azının da faydası olmadığını, sebep olduğu sosyal sorunların çokluğundan ötürü sigara ve uyuşturucuya kıyasla daha tehlikeli bile sayılabileceğini, bir şeyin tehlikeli sayılıp sayılmaması için tek ölçütün biyolojik zarar olmadığını belirttim. Bu kadar. Durakta sigara içilebilmesi şu dediklerime ne gibi bir zarar veriyor? 🤔

Bırakın sigarayı, uyuşturucudan bile daha tehlikeli bir şey bence alkol. Asla masum değil. Bir şeyin tehlikeli olup olmaması için tek ölçütümüz biyolojik zararı olmamalı. Alkol çok ciddi sosyal sorunlara sebep oluyor. Trafik kazalarının, zorbalığın, aile içi şiddetin, tacizin, tecavüzün bir numaralı müsebbibi. Sigara, alkol ve uyuşturucu üçlüsünden kaynaklı ölüm oranlarına baktığımızda -dolaylı olanlar da dahil ediliyor- en tepede alkolü görüyoruz. Kesinlikle uzak durulması gereken bir şey.

bu mesajı ben değil sen yazdın :D
Evet, ben yazdım. Maalesef, siz de yazdığımı okuyup anlayamadınız. Ondan ötürü günlük minimum 30 paragraf öneriyorum. Her neyse, konuya son mesajım. İyi forumlar.

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yasin
Düşünceme göre sokakta bira yerine lirika içmen gerekmiyor. Düşüncemi lütfen bu kadar yanlış anlama.

Yani, şu lafınızla hangi yazdığıma karşı çıktığınızı düşündünüz? Hangi cümlemle çelişiyorum? Alkolün biyolojik olarak zararlı olduğunu, azının da faydası olmadığını, sebep olduğu sosyal sorunların çokluğundan ötürü sigara ve uyuşturucuya kıyasla daha tehlikeli bile sayılabileceğini, bir şeyin tehlikeli sayılıp sayılmaması için tek ölçütün biyolojik zarar olmadığını belirttim. Bu kadar. Durakta sigara içilebilmesi şu dediklerime ne gibi bir zarar veriyor? 🤔

Evet, ben yazdım. Maalesef, siz de yazdığımı okuyup anlayamadınız. Ondan ötürü günlük minimum 30 paragraf öneriyorum. Her neyse, konuya son mesajim. İyi forumlar.
Ne yani ben şimdi alkol içip elime bıçağı veya silahı alıp insanları mı öldürücem abartıyosunuz biraz, sosyal zararı ne olabilir birine zararım yok birşeyim yok bazı şeyleri chat gptye yazdırdığınızı düşünüyorum.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,100
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Evet, ben yazdım. Maalesef, siz de yazdığımı okuyup anlayamadınız. Ondan ötürü günlük minimum 30 paragraf öneriyorum. Her neyse, konuya son mesajım. İyi forumlar.
bende chatgbtyi azaltmanı öneriyorum tamam en sağlıklı en içmeyen sensin

fatik1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Fatih Öztürk
Benim gibi alkolle karşı dayanıklı varsa bir sey olmaz ama dayanıklılı değilsen şisede degil bardakta başla Kendi tavsiye içki işine girme bağımlılık riski var

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
okr

Clayz

80+ Silver
Haftada 1 bira içmek sıkıntı yaratır mı, sağlık adına?
ıcmesen daha ıyı olur uzun vade ıcın ıcersende en azından 1 tanenın uzerıne cıkma barı

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,978
İsim
Selim
aynı şey noodle da var, ona bakarsanız her şey zararlı.
Doğal olmayan her şey zaten zararlı 🤷 yiyip yememek bireylere kalmış bir şey ama illa zararlı bir şey yeniliyorsa ozaman zarar-kâra bakılır alkol noodle den çok daha zararlı olduğu için noodle tüketmek bu kritere göre daha sağlıklı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,061,373
Üyeler
168,615
Son üye
furkannnn_