- En İyi Cevap
- 26
"Dediğiniz şeyler doğru ama..." diye süregelen upuzun cümleler. Siz özelinde demiyorum, bu hususu açtığım çoğu kişi böyle yaklaşıyor. Maalesef. Fakat belirtmeliyim, aması yok bu işin. Öyle yani. Kendinizi kandırmayın. Bakın şöyle bir şey deseniz niçin alkol tükettiğinizi anlarım: "Alkol içiyorum, söylediğiniz şeylerle de haklısınız. Fakat ben yaşama, dünyaya bu kadar önem vermiyorum. Uzun ve sağlıklı bir yaşam yerine kısa ve keyifli bir yaşamı tercih ederim. İdealist değilim. Hedonistim. Ancıyım, sonrayı pek düşünmem." Fakat siz böyle demiyor, benim dediklerimi ilzam etmeye çalışıyorsunuz. Etmeyin, boşa bir çaba. Alkol sıkıntılı bir madde. Azı da çoğu da, hafifi de yoğunu da, tek içileni de eşle dostla içileni de.Dediğiniz kısımlar doğru ama bağımlı olacak şekilde alkol içemezsin zaten, bira yararlı bakterilerden oluşuyor sokaktan birinden sigara istersin ama alkolü her zaman bulamazsın. Uyuşturucu yasal değil, taciz tecavüz olarak belirttiğiniz şey uyuşturucuda daha kötü haberleri açın bakın ailesini öldüren mi sokaktaki masumları katledenler mi, ve sizin dediğinizde uyuşturucu alkolden daha az zararlı yani daha masum demeye götürüyor.
Kimyasal yapısı gereği bağımlılık verici bir madde. Önceki yorumumda yazdığımı tekrar yazdırıyorsunuz bana. "bağımlı olacak şekilde alkol içemezsin zaten" tarzı laflar edip alkolün bağımlılık yapamayacağını iddia etmeyin, lütfen. Belki sigaradan daha az, belki daha çok. Tartışılabilir. Fakat bağımlık yapıcı değil demenin yahut direkt demesek de lafı buna getirmenin doğru bir tarafı yok.
Ayrıca, alkol uyuşturucudan daha zararlı demiyorum. Alkol, uyuşturucudan daha tehlikeli diyorum. Çünkü hem daha ulaşılabilir -zira ifade ettiğiniz gibi uyuşturucu yasal değil- hem daha fazla sosyal soruna sebep oluyor. "taciz tecavüz olarak belirttiğiniz şey uyuşturucuda daha kötü haberleri açın bakın ailesini öldüren mi sokaktaki masumları katledenler mi" lafınız gerçeği yansıtmıyor. İstatistikler ortada. Alkol, bu türden olaylara uyuşturucuya kıyasla daha çok sebebiyet veriyor. Tabii ki uyuşturucu da veriyor, vermiyor diyen yok zaten. Fakat alkol daha çok veriyor. Ben de bunu belirttim baş müsebbibi diyerek. Tek müsebbibi demedim sonuçta.
Bu hususta detaylı bir okuma yapmadım, net bir şey demem doğru olmaz. Alkol içmek erkeği feminenleştirir ilginç bir iddia. Doğruysa -ki zannetmiyorum, yani etkisi varsa bile yadsınabilir ölçüdedir. yine de merakımı celbetti, ileri okuma listeme ekledim- bir sebep daha eklenebilir uzak durmak için, doğru değilse de onlarca başka sebebimiz var zaten.en önemlisi ise ki alkol erkeklerde testosteron düşüklüğüne sebep olur bu da düşük libido, depresyon, yağ kütlesinde artış, daha feminen bir erkek yapar. ve bunlar içinde en zararlısı ise bira, o yüzden birayı çok tüketen erkeklerin ayıptır söylemesi kadın memesi gibi memeleri olur.
Günlük minimum 30 paragraf, aksatmayalım.yani ayda bir arkadaşlar viski içip sohbet etmeyi bıraıp met mi çekmeliyiz ben anlamadım nasıl uyuşturucudan daha zararlı alkol