ekran. kartı 320w islemci 65w toplam 400 bile değil. Bide diğer bileşenleri kattığında 450-500w veren her psu olur. Kaliteli 500w ve üstü psu alabilirsin.700w o şekilde yeter mi o zaman? 1000w iptal edeyim ona göre
kaliteli bi 750 bütçene göre 850w psu al uzun yıllar değiştirmeden kullanırsın. İleride upgrade yaparsanda değiştirmene gerek kalmaz. 750 w yeterlidir bu sistem için.700w o şekilde yeter mi o zaman? 1000w iptal edeyim ona göre
ekran. kartı 320w islemci 65w toplam 400 bile değil. Bide diğer bileşenleri kattığında 450-500w veren her psu olur. Kaliteli 500w ve üstü psu alabilirsin.
https://www.idefix.com/enermax-maxp...-p-10476305?vendorId=4637&ref=akakce&v=1.15.8 bu PSUyu almıştım yarın gelir. İade etmeme gerek yok o zaman? 1000w olanı iade ediyorumkaliteli bi 750 bütçene göre 850w psu al uzun yıllar değiştirmeden kullanırsın. İleride upgrade yaparsanda değiştirmene gerek kalmaz. 750 w yeterlidir bu sistem için.
Sogutma performanslarına göre mi yoksa genel sıralama mi?Hocam adam video yapmış tüm rtx3080 ler karşılaştırmış video linkini de koyayım. LINKAlıntıyı görüntüle
Bu attığım tier list hepsnin puanlanmış hali soğutma cart curt dahil etmiş adam videoda. İyi kanal bu arada adam üşenmeyip 3080ti leri falan da hep karşılaştırmış.So
Sogutma performanslarına göre mi yoksa genel sıralama mi?
Her kartın fanları aynı değil. Benim 3080 gaming OC 12GB ın fanları %80 de çalışıyor kart furmark da 76 dereceyi geçmiyor ama fanlar inanılmaz sessiz duymak için kulağını kasaya dayaman lazım. Senin palit dediğin modelde %80 e al uçak motoru gibi ses çıkarır.palit gigabyte asus msı evga zotac pny bunlar alınır. Asus msi vs 14:15k istiyorlar gereksiz bi para 3080 icin. İlandaki kartların %70i mining çıkması düzgün kullandılarsa sorun olmaz ama kimisi hayvan gibi kullanıyor.
2 hafta önce palit aldim 12k ya 10/15 ilanla gorusmusumdur mesela asus rog vardi değerleri bu şekilde 78 derece fanlar %89 da kart hem yanıyor hem fanlar can cekisiyor resmen.
Alıntıyı görüntüle
diğer ilan evga 3080ti biraz daha sıcak calisir 3080e göre ama bu kartta hem ısınıyor hem fanlar fazla yükte
Alıntıyı görüntüle
Bu benim aldığım palit değerleri
Alıntıyı görüntüle
furmark testini 8/10dk yap ve 2k cözunurlukte yapmanı tavsiye ediyorum sıcaklık değerleri ile fan yüzdesini kıyasla vram sıcaklığı 90kusurlerde normal
Kimisi furmark testini 1dk yapıp tertemiz kart diye satmaya calisiyor adam mining setupu satıyormuş. kimi fan yuzdesi cikmadan testi ilana koyuyor fanları arttirip kartı sogutmaya calisiyor vs cok cakal var
Senin kartın ya fanlarında sorun var ya da bakım zamanı gecmis. 76 derece hem fazla ve fan değerleri o model için fazla.Her kartın fanları aynı değil. Benim 3080 gaming OC 12GB ın fanları %80 de çalışıyor kart furmark da 76 dereceyi geçmiyor ama fanlar inanılmaz sessiz duymak için kulağını kasaya dayaman lazım. Senin palit dediğin modelde %80 e al uçak motoru gibi ses çıkarır.
Çok basit bi açıklama yapayım ;Sogutma performanslarına göre mi yoksa genel sıralama mi?
Her kartın fanları aynı olmadığı gibi her kartın soğutma bloğu da aynı değil. Bahsi geçen palit gamerock ise asus rogdan farkı olmayan bir model. Gaming oc serisi asusun tufuyla denk bir seri. %80 fan 76 derece yüksek bir değer ama gigabyte'da genel olarak rpmler yüksek aorus harici. Elimdeki rog 3090 52 fan 64derece furmark veriyor stok ayarlarda. Arasında 150watt var neredeyse iki kartın. Öyle hesapla.Her kartın fanları aynı değil. Benim 3080 gaming OC 12GB ın fanları %80 de çalışıyor kart furmark da 76 dereceyi geçmiyor ama fanlar inanılmaz sessiz duymak için kulağını kasaya dayaman lazım. Senin palit dediğin modelde %80 e al uçak motoru gibi ses çıkarır.
Benim için öncelik tipi ve serin çalışması. Oc yapacağımı düşünmüyorum. Muhtemelen MSI gaming x suprim x falan alırımÇok basit bi açıklama yapayım ;
Overclock performansı istiyorsan rog çünkü power limitleri daha fazla oluyor. Ama genelinde az da olsa cw var. Sessiz ve serin çalışıyor.
Eğer düşük rpm fan daha sessiz bir şey arıyorsan msi suprimx.
Eğer görünüş arıyorsan aorus elite/palit gamerock (aorus elite yanlardan biraz daha büyük kasan büyükse cama değebilir)
Evga ftw3de serin çalışıyor fakat rpmleri biraz yüksek oluyor. Bu saydıklarım tepe modeller,hiç biri üzmez. İşine geleni al. Genel olarak hepsinin soğutma performansı 1-2derece farkla aynı.
Tip ve serin çalışmaysa rog/gamerock/aorus elite/evga ftw3 bak. Aorus eliteleri daha uygun bulabiliyorsun ve custom ekranı vs var.Benim için öncelik tipi ve serin çalışması. Oc yapacağımı düşünmüyorum. Muhtemelen MSI gaming x suprim x falan alırım
Suprım x2. Elden 3080 almayı düşünüyorum. Hem soğutması hemde görünüşü güzel olan bir şey almak istiyorum. Aklımda gaming Z X trio ya da suprim X var. Soğutma ve görünüş olarak güzel başka hangi modeller var sizce?