Neler Yeni

Hangi Bölümü Seçmeliyim?

uydu3

80+ Silver
o zaman EA seçin sosyal ve edebiyat dersleriniz iyiyse üstüne matematik eklersiniz inşallah güzel bir bölüme gidersiniz
EA daki derslerden mat hariç gayet iyi onada mecbur çalışarak düzeltmem gerekicek çok zorda gelmiyor zaten gözüme
Hukuk okuduktan sonra ne yapmak istediğine göre değişir bence. Örneğin avukat olmak istiyorsan kendinde bazı özelliklerin olup olmadığını kontrol etmelisin. Dil bölümü hakkında maalesef pek bir bilgim yok.
Sürekli kendimi geliştirmek isteyen biriyim zaten yani işimde en iyisi olmaya çalışırım ve ezberim baya iyi
@uydu3, @Ahmet gaya'nın dediği gibi yaparsan cidden çok para kazanırsın.
Ayrıca cinayet vb. bölümlerin avukatları dava başına en az 50bin kadar para alıyorlar.
Eşit ağırlık mantıklı gibi geldi seçicem sanırım

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,389
İsim
Oğuz Oğuz
Sayısalım çok kötü ezberim çok iyi sayısalda istediğim bir meslekte yok istediğim meslek ya hukuk ya da ingilizce öğretmeni istiyorum dil bölümü mü eşit ağırlık mı seçmeliyim karar veremiyorum nasıl karar veririm
Bak bu kadar bölüm var eşit ağırlıkta. Hiç mi istediğin başka bölüm yok?

uydu3

80+ Silver
Bak bu kadar bölüm var eşit ağırlıkta. Hiç mi istediğin başka bölüm yok?
Hukuk en baş planımda yani sevdiğim bir meslek ama o olmazsa psikoloji olabilir diye düşünüyorum

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,389
İsim
Oğuz Oğuz
neden avukatlar her dava üzerinden para kazanıyor devlette biraz kariyer yapıp özel büro açarsan paraya para demezsin tüm kanunları adın gibi bilmen lazım en ufak detayı bile yakalaman lazım küçücük bir çelişkiyi bile lehinde kullanman lazım bu yüzden tüm kanunları neredeyse bilmen lazım
evet çok zengin avukatta var ama durumu çok kötü olanda. Asgari ücretle bir yerde çalışanda. Eskidendi o büro açıp zengin olmak. Her yer büro artık. Eğer çok kazanmak istiyorsa adını duyurması lazım. Mesleğinde iyi ise çok kazanır ama ortalama bir avukat olursa çok kazanamaz.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sayısalım çok kötü ezberim çok iyi sayısalda istediğim bir meslekte yok istediğim meslek ya hukuk ya da ingilizce öğretmeni istiyorum dil bölümü mü eşit ağırlık mı seçmeliyim karar veremiyorum nasıl karar veririm
Çevirmenlik yapabilirsin. Hem dünyayı gezersin. :D

uydu3

80+ Silver

MINDWIDE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
MINDWIDE
Bu gayet iyi. Çünkü fen liselerinde TM sınıfı olmuyor. Kendine güveniyorsan ve insan ilişkilerin iyiyse avukatlık mantıklı olacaktır. Ancak yukarda da söylendiği gibi kendi büronu açıp zengin olma olayı bitti artık. Her yerde büro var. Tabii ki büro da bir seçenek ama artık kalburüstü okullarda okuyan öğrenciler daha üniversitedeyken iş teklifleri alıyorlar. Demem o ki bence hedeflerin doğrultusunda iyi bir okul kazanmaya bak. İş öğrencide bitse bile okul faktörü hala çok önemli.

uydu3

80+ Silver
Bu gayet iyi. Çünkü fen liselerinde TM sınıfı olmuyor. Kendine güveniyorsan ve insan ilişkilerin iyiyse avukatlık mantıklı olacaktır. Ancak yukarda da söylendiği gibi kendi büronu açıp zengin olma olayı bitti artık. Her yerde büro var. Tabii ki büro da bir seçenek ama artık kalburüstü okullarda okuyan öğrenciler daha üniversitedeyken iş teklifleri alıyorlar. Demem o ki bence hedeflerin doğrultusunda iyi bir okul kazanmaya bak. İş öğrencide bitse bile okul faktörü hala çok önemli.
Hocam biliyorum çok iyi bir üni lazım ve iyi bir üniyle bile bitmiyor başkalarından ayıran özelliğim olmalı bu her bölümde böyle neredeyse yapacak bir şey yok çalışacağım eşit ağırlıkta karar kıldım teşekkür ederim herkese

MINDWIDE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
MINDWIDE
iyi bir üniyle bile bitmiyor başkalarından ayıran özelliğim olmalı bu her bölümde böyle
Çok doğru. Karar verebilmende yardımcı olabildiysem ne mutlu. Son olarak kesin kararını vermeden önce okulunuzun rehberlik servisine danışmanı şiddetle tavsiye ederim. Rehberlik hocaları bu doğrultuda eğitim alıyorlar. Sana mutlaka katkısı olacaktır.

uydu3

80+ Silver
Çok doğru. Karar verebilmende yardımcı olabildiysem ne mutlu. Son olarak kesin kararını vermeden önce okulunuzun rehberlik servisine danışmanı şiddetle tavsiye ederim. Rehberlik hocaları bu doğrultuda eğitim alıyorlar. Sana mutlaka katkısı olacaktır.
Tamam hocam teşekkür ederim önerilerin için

Top Bottom