Neler Yeni

Hangi Dil İle Başlamalıyım?

CarryExe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Ali Yıldırım
Ben web site kodlamak istiyorum ama pek bir bilgim yok. Bunun için eğitim almak istiyorum ama hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. Hangi dilden başlamalıyım? Sıralama halinde yazabilir misiniz?

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Ben web site kodlamak istiyorum ama pek bir bilgim yok. Bunun için eğitim almak istiyorum ama hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. Hangi dilden başlamalıyım? Sıralama halinde yazabilir misiniz?
Çok bilmiyorum ancak başlangıç için HTML öneriyorlar.

Web sitesi yapabilmek için öncelikle HTML öğrenmelisin. Sonra ise CSS. Bu ikisi temeldir. HTML'i sitenin iskeleti, CSS ise dış görünüşüdür. Bu iki dili tamamen öğrendikten sonra JAVA, PHP, MYSQL, Python gibi dilleri de öğrenirsen tam anlamıyla bir site yapabilecek kıvama gelirsin diye düşünüyorum.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Adobe Coldfusion mutlaka bilmelisin. Yoksa saymayız.

Kekish

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mehmet Kalkan
HTML ve CSS 0 dan bir site yapımı için şarttır. Fakat bu 2siyle yapabileceğiniz siteler sadece görüntüden ibaret dir yani bi nevi ekranda bir resim çalıştırır gibi. Css ve Html ile tuşlara işlev veremezsiniz şuraya tıkladığımda şu olsun diyemezsiniz örnek site ise https://www.oyunlokmakinasi.com Bu sitede de tuşlar sadece sayfa içinde hareket ettiriyor. Eğerki sen dersen ben buna razıyım tamam. Ama işlevsel bir site için En başta Javascript ardından Php ve Mysql çok önem arz eder.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Tavsiyem öncelikler Front End için HTML + CSS + Bootstrap öğrenin, sonrası için Back End var onun için ise net bir öneri yapmamayı tercih ederim bize C# öğretilmişti ama pek tavsiye etmem :D.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
HTML
Css
Js

nuhgnc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Nuh
HTML CSS ve JavaScript öğren daha sonra da nodejs ile devam et. Nodejs'in önü açık geleceği var

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Özdemir
HTML ve CSS 0 dan bir site yapımı için şarttır. Fakat bu 2siyle yapabileceğiniz siteler sadece görüntüden ibaret dir yani bi nevi ekranda bir resim çalıştırır gibi. Css ve Html ile tuşlara işlev veremezsiniz şuraya tıkladığımda şu olsun diyemezsiniz örnek site ise https://www.oyunlokmakinasi.com Bu sitede de tuşlar sadece sayfa içinde hareket ettiriyor. Eğerki sen dersen ben buna razıyım tamam. Ama işlevsel bir site için En başta Javascript ardından Php ve Mysql çok önem arz eder.
+python hocam değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam web için ilk başda html+css ilerde JavaScript . Arayüz olarak yani geliştirme yeri olarak Vs Code u öneririm+vs code a tabnine(yapay zeka temelli otomatik cod tamamlama yazılımı) yazılımını da yüklerseniz harika olur ben şahsen böyle yapıyorum iş görüyor

+python hocam değil mi?

hocam web için ilk başda html+css ilerde JavaScript . Arayüz olarak yani geliştirme yeri olarak Vs Code u öneririm+vs code a tabnine(yapay zeka temelli otomatik cod tamamlama yazılımı) yazılımını da yüklerseniz harika olur ben şahsen böyle yapıyorum iş görüyor
hocam aslında öğrenme aşamasında tabnine yazılımını yüklemeyin bence proje geliştirmeye başladığınız da yüklemenizde fayda var size çok hızlı cod yazdıyor ama öğrenme aşamasında sizi yorabilir.

Kekish

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mehmet Kalkan
+python hocam değil mi?

hocam aslında öğrenme aşamasında tabnine yazılımını yüklemeyin bence proje geliştirmeye başladığınız da yüklemenizde fayda var size çok hızlı cod yazdıyor ama öğrenme aşamasında sizi yorabilir.
Pythonu webde kullananı fazla görmedim. Fakat benim size nacizane tavsiyem zaten tüm diller bi kenara python en başta öğrenilmeli. Çünki 1 dil öğrendikten sonra diğer diller 2 kat kolaylaşıyor. Şahsen pythonu öğrendim,4 ayımı falan aldı kendisi oldukça kolay bir dil ve ardından Javascripte geçtiğimde fark ettimki komutların hepsi biyerden çağrışım yapıyor :). Neticede python öyle yada böyle zaten öğreneceksiniz bana kalırsa php ye kadar beklemenize gerek yok en başta kısa da olsa bi python öğrenin.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Coldfusion web için gereken her şeyi içerir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet Özdemir
Pythonu webde kullananı fazla görmedim. Fakat benim size nacizane tavsiyem zaten tüm diller bi kenara python en başta öğrenilmeli. Çünki 1 dil öğrendikten sonra diğer diller 2 kat kolaylaşıyor. Şahsen pythonu öğrendim,4 ayımı falan aldı kendisi oldukça kolay bir dil ve ardından Javascripte geçtiğimde fark ettimki komutların hepsi biyerden çağrışım yapıyor :). Neticede python öyle yada böyle zaten öğreneceksiniz bana kalırsa php ye kadar beklemenize gerek yok en başta kısa da olsa bi python öğrenin.
haklısınız hocam çok soruyu soran arkadaş için çok bilgilendirici bir yorum olmuş.Hocam ben hâlâ python dayım çok derin öğrenmek için çalışıyorum.Yapay zekanın bence geleceği var ve yapay zeka işinden bence güzel para kazanılabilir diye düşünüyorum

Top Bottom