Neler Yeni

Hangi dilden başlamalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Site için- HTML,CSS
Oyun için- C#
Yapay zeka- Python

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Yapay zeka için en az lise seviyesi matematik gereklidir bunu da belirtiyim projeye göre artar diye biliyorum
Katılıyorum lise yetmeyebiliyor piksel hesaplamaları vs. Baya zorluyor başlangıç seviyesi dediği için arkadaş çok zorlanır bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Site için- HTML,CSS
Oyun için- C#
Yapay zeka- Python

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Geleceğe yönelik bir dil öğrenmek istiyorum.Ben yapay zeka,oyun yapmak,site kurmak,android uygulamaları gibi alanları öğrenmek istiyorum.
Python mu C# mı? Kararsızım.
Bu alanları genel olarak kaplayan bir dil öğrenmek istiyorum.Öneride bulunur musunuz?
Hepsini kapsayan dil varsa hemen öğreneyim :) . Python'dan başlaman mantıklı olacaktır. Çünkü hem öğrenmesi kolay hem de yapay zeka için Python gerekiyor. Site kurarken bazen Python a ihtiyaç duyulabiliyor. Oyun için c++, c#. Mobil uygulama için: dart&flutter, react native, ios için Swift, android için kotlin... öğrenebilirsin.
Ama bana sorarsan python'dan başlamalısın.

• Beğen
Reaksiyonlar: mmx1

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
Yapay zeka içinde python daha iyi hocam.
Ancak bende C# öneririm başlangıç için python çok derin bir dil başlangıç için öğrenmesi kolay ancak devamı baya zorluyor C# da ben hiç zorlanmamıştım ama kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Python kolaydır ama güçlü kısmını bilmem yavaş bir dildir
Pythondan başlayabilirsin. Öğrenmesi kolay olduğu için alışman kolay olur.
Şöyle bir yol çiziyorum.
Oyun alanı için C# öğrendikten sonra yapay zeka için Python diline geçiceğim.Çünkü C# öğrendiğim için kolay gelecektir.En sonda ise html jss.

Hepsini kapsayan dil varsa hemen öğreneyim :) . Python'dan başlaman mantıklı olacaktır. Çünkü hem öğrenmesi kolay hem de yapay zeka için Python gerekiyor. Site kurarken bazen Python a ihtiyaç duyulabiliyor. Oyun için c++, c#. Mobil uygulama için: dart&flutter, react native, ios için Swift, android için kotlin... öğrenebilirsin.
Ama bana sorarsan python'dan başlamalısın.
Şöyle bir yol çiziyorum.
Oyun alanı için C# öğrendikten sonra yapay zeka için Python diline geçiceğim.Çünkü C# öğrendiğim için kolay gelecektir.En sonda ise html jss.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,161
İsim
Musa
Şöyle bir yol çiziyorum.
Bence Python C# dan daha kolay olduğu için önce Python öğren daha sonra C# a geç.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Şöyle bir yol çiziyorum.
Güzel bir yol hocam ileride faydalarını görürsünüz umarım. Ancak C# ve Python dan sonra html ve css e pek bakar mısınız bilmiyorum çünkü alanları farklı olunca sıkılabilirsiniz ancak yol güzel hayırlı olur umarım.

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
Güzel bir yol hocam ileride faydalarını görürsünüz umarım. Ancak C# ve Python dan sonra html ve css e pek bakar mısınız bilmiyorum çünkü alanları farklı olunca sıkılabilirsiniz ancak yol güzel hayırlı olur umarım.
Kotlin mi html jss mi öğrenmeliyim?

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Şöyle bir yol çiziyorum.
Önce bir dilde uzmanlaşıp diğer dillere geçmeniz mantıklı olacaktır. Bu ise o kadar kolay bir şey değil. Hemen öğrenilmiyor. Önce tek alana "uzun süre" boyunca odaklanın. Sonra geçmek isterseniz diğer alanlara geçin.

• Beğen
Reaksiyonlar: mmx1

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Kotlin mi html jss mi öğrenmeliyim?
Sana bağlı ikiside farklı işlere yarıyor biraz yazılımdan anlayınca C# ve Python u öğrenince hangisi senin hoşuna giderse ona geçebilirsin.

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
Önce bir dilde uzmanlaşıp diğer dillere geçmeniz mantıklı olacaktır. Bu ise o kadar kolay bir şey değil. Hemen öğrenilmiyor. Önce tek alana "uzun süre" boyunca odaklanın. Sonra geçmek isterseniz diğer alanlara geçin.
Peki kotlin mi yoksa html jss mi mantıklı?

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Buda bir yöntem ancak arkadaş önce temellerini anlayıp sevdiğinden devam etmek istiyor yanlış anlamadı isem.

@TheDark

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Mehmet XXX
Sana bağlı ikiside farklı işlere yarıyor biraz yazılımdan anlayınca C# ve Python u öğrenince hangisi senin hoşuna giderse ona geçebilirsin.
Geleceğe yönelik istediğim için galiba kotlin diyeceğim.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Top Bottom