Neler Yeni

HANGİ GPU FİRMASINI TERCİH EDİYORSUN?

HANGİ GPU FİRMASINI TERCİH EDİYORSUN?

• AMD

• NVIDIA

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

KnightDavion

80+ Bronze
Bunlar 6900 xt yerine 3090 alıp fazladan 15.000 lira vermeye değecek şeyler değil. F/P bakman lazım yoksa kimse amd almaz zaten.

Kimse üst düzey AMD ekran kartlarını almıyor zaten Türkiye'de. İtopya 1 aydır 19000 TL'ye ASUS TUF 6900 XT OC satmaya çalışıyor, yüzüne bakan yok.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
FSR her oyunda standart olacak çok yakında. Ayrıca FSR desteklenmeyen kartlarda da kullanılabiliyor oyun içinde.
Yazdım zaten oraya eğer sıkıntılsr halledilirse bi dlss teknolojisi gibi olursa o zaman alırım ama ben şuan fazla tercih etmiyorum tabi uyguna bulsam kaçırmam orası ayrı özellikle böyle bir dönemde ekran kartı stok sıkıntıları var

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Kimse üst düzey AMD ekran kartlarını almıyor zaten Türkiye'de. İtopya 1 aydır 19000 TL'ye ASUS TUF 6900 XT OC satmaya çalışıyor, yüzüne bakan yok.
Türkiye'deki NVIDIA fanboyları varolduğu sürece bu böyle devam eder zaten. Amerika, Almanya gibi ülkelerde bu kartlar şu anda müthiş rağbet görüyor. Mining ayrı bir dünya olsa bile Mining'de bile verimli kullanılıyor.

Ugluk

80+
AMD. Ekonomik sebeplerden ötürü orta seviye AMD ürünlerini tercih ediyorum.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Onlar kaybeder, 19.000 liraya 3090 performansı.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Knkalar hangi GPU markasını tercih ediyorsunuz anketten oylayıp mutlaka yorum kısmında;
Neden NVIDIA'yı tercih edip veya etmediğinizi
Neden AMD'yi tercih edip veya etmediğinizi yazın.

Önemli bir konudur lütfen yorumlarda yukarıda istenenlerden başka bir şey ve başka konular hakkında konuşmayın.
1651002363074.png
1651002398659.png

NVIDIA - ASUS GeForce GTX 1660 Ti Dual O.C modelini kullanıyorum.
Ağustos-2019'da HepsiBurada sitesinden 1.967 TL ödeyerek satın almıştım.
1651002596071.png

Ama o dönemlerde diğer bileşenleri almadığım için 1 yıl boyunca evde yattı.
Yaklaşık 2.5 yıldır gece-gündüz kullanıyorum. Henüz bir sorununu görmedim.
O dönemde tercih etmeme sebep olan 3 önemli etken vardı.
1- AMD'nin sürücü ve ısınma sorunları o zamanlarda da oyuncular arasında çok bilinen ve sürekli konuşulan bir olaydı.
2- NVIDIA'nın AMD'ye göre daha sorunsuz ve bazı yazılımlarda NVIDIA desteğinin olması.
3- Fiyatı bütçeye uygundu.
Özetle, belki NVIDIA modeli kullanıp pişman olmuş kullanıcılar olmuş olabilir.
Şahsen ben kullandığım üründen çok memnunum, umarım bir sorununu görmem.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,281
İsim
Evren avcı
amd'nin performansından memnunum ama yazılım konusunda bana çok çektirdi.

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
F/SP olduğu için amd almıştım zamanında şimdi fiyat durumlarını pek bilmiyorum ama nvidia da çok güzel marla takdir ediyorum ama fiyatları bize biraz tuzlu geldiğinden amd ye yöneldim zamanında. 1-2 ay önce almıştım sanırım
Isınma, ses ve wattman sorunlarıyla şimdiye dek hiç karşılaşmadım

hcaglar

80+
Genel olarak nvidia iyi amd sorunlu gibi yorumlar görüyorum, daha önce konsol oyuncusu iken yaklaşık üç yıldır pcde daha çok vakit geçiriyorum. Önce ikinci el RX 580 aldım, muhtemelen miningle içinden geçilmişti, 6600xt çıktığı gibi bu karta geçtim. Rx 580 ve 6600xt’de aldığım watman hatası 3 yılda 3-5’i geçmemiştir. 6600xt aldığımda en kötü 3060’tan 1000 TL kadar daha ucuzdu. Amd Nvidiadan iyidir gibi bir iddiam elbet yok ama bana mı denk gelmedi yoksa millet kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle amd sorunlu diye atıp tutuyor mu anlamıyorum. Nvidianın yazılım tarafında daha iyi olduğu açık ama amd bence önyargıdan da kaybediyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Berkay Erenoğlu
Malum ülke şartlarında F/P ürünlere daha çok yöneldiğim için AMD'yi tercih ediyorum.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
ibrahim can
Hem Nvidia Hem AMD ekran kartı olan birisi olarak;
Sürekli driver çökmeleri,wattman hataları yüzünden ben AMD'den çok çektim. O yüzden Nvidia candır.
Edit: Fakir edebiyatı yapmayınız, 10 FPS az ama sorunsuz alın aynı fiyata gelsin.
bende sapphire rx590 se kullanıyorum yılda belki 3 veya 4 kere watman hatası almışımdır yoksa bir sıkıntısı yok memnunum ben

Top Bottom